[ Príspevkov: 6 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
NapísalOffline : 21.04.2008 19:15 | Vkladnanie uzivatelov

Chcem vas poziadat o radu. Snazim sa vytvori tabulku v databaze nazvanu napr. Galerie v ktorej su ulozene linky k obrazkom zaslanych od uzivatelov. No chcel by som si do nej este pridat stlpec napr. Meno(nick) uzivatela, ktory pridal obrazky.
Cize v tabulke by to vyzeralo nasledne.
Id Meno Nazov URL1 URL2 ...

Problem je, ze neviem ako. :cry: Totiz uzivatelia su registrovany napr. v tabulke users, ale neviem ako zaslat meno uzivatela prave odosielajuceho formular s obrazkami do tabulky galeria.
Bol by mi ochotny niekto poradit resp. ukazat nejaky skript na to??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vkladnanie uzivatelov

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 21.04.2008 19:35 | Vkladnanie uzivatelov

tak normalne sak ho musis mat zapisaneho pomocou session. tak nezapises ho pomocou formulara ale pomocou premennej session ktoru pouzivas na logovanie userov.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.03.07
Prihlásený: 04.07.14
Príspevky: 344
Témy: 97 | 97
Napísal autor témyOffline : 21.04.2008 20:01 | Vkladnanie uzivatelov

A nemohol by si byt trocha konkretnejsi?? Ako by mal vyzerat ten prikaz, ktorym si vlastne " vytiahnem" toho uzivatela zo sessieon a vlozim do tabulky??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Vkladnanie uzivatelov

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.04.2008 20:25 | Vkladnanie uzivatelov

zo session to vytiahnes jednoducho... napr.
Kód:
$uzivatel = $_SESSION['uzivatel'];


a do tabulky uz vlozis napr.
Kód:
INSERT INTO `galeria` ( `id` , `meno` , `nazov` , `url1` , `url2` )
VALUES (
' ', '$uzivatel', ' ', ' ', ' ');


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 21.04.2008 22:38 | Vkladnanie uzivatelov

alebo taktiez do tej tabulky galeria budes zapisovat id uzivatela ktory odoslal ten obrazok..ale asi je to to iste co tu predomnou spominali spominali


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 22.04.2008 15:09 | Vkladnanie uzivatelov

v takomto prípade sa ťažko pomáha, lebo nevieme štruktúru systému.
Predpokladáme, že keď sa ti niekto prihlási zapisuješ session s jeho ID
je to najbežnejší postup, na základee toho môžeš zistiť či je prihlásený a aj to, kto je prihlásený. Potom keď posiela formulár by si si mal "prečítať" session s jeho údajmi, ako?, napísal juho.
Lepšie je ukladať si ID usera do tabuľky ako jeho Nick lebo každým znakom nazyše ti trastie veľkosť databázy a predĺžuje sa dopyt ...
potom už SQL vyzera asi takto:

SELECT * FROM galery, user WHERE galery.ID_user=user.ID


 [ Príspevkov: 6 ] 


Vkladnanie uzivatelov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nával užívatelov

v Správy pre vedenie fóra

21

3008

09.10.2005 20:36

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam uživateľov

v Redakčné systémy

1

478

21.02.2007 11:20

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farby užívateľov

v Redakčné systémy

4

498

05.12.2006 7:31

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress role užívateľov

v Redakčné systémy

1

221

18.02.2014 18:35

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista - prihlasovanie uzivatelov

v Operačné systémy Microsoft

3

397

02.10.2009 14:01

Frey

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocet zaregistrovanych uzivatelov

v PHP, ASP

10

396

18.07.2008 8:19

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo online uzivatelov

v PHP, ASP

5

1268

02.06.2006 8:22

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčné prepínanie užívatelov

v Operačné systémy Microsoft

1

262

04.02.2011 11:57

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ICQ - zoznam uzivatelov

v Sieťové a internetové programy

3

550

08.03.2008 13:20

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zbieranie dat od uzivatelov.

v Ostatné

7

258

28.10.2014 7:33

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber užívateľov z DB

v PHP, ASP

19

610

28.02.2012 16:36

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výpis časov prihlásenia užívateľov

v Operačné systémy Microsoft

5

344

11.11.2006 14:59

johny128

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontá užívateľov vo Windowse

v Operačné systémy Microsoft

1

286

09.02.2007 10:55

piaggio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam uzivatelov oddelenych ciarkou

v PHP, ASP

3

332

23.06.2012 10:31

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google ide sledovať užívateľov

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

43

1258

31.01.2012 21:42

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie užívateľov na phpBB

v Redakčné systémy

11

617

02.08.2006 7:33

MASH



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF