[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
NapísalOffline : 17.07.2008 18:46 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Ako na stranke spravim aby sa mi v naikej prememnej zobrazil pocet uzivatelov
ale niaky jednoduchy script na scitanie kazdeho id by sa nenasiel?
pls


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.07.2008 18:47 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

predpokladám, že máš užívateľov v db (nemýlim sa?)

Kód:
SELECT COUNT(*) AS pocet_uzivatelov FROM users;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 20:10 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Prepac niesom taky "technik" neviem co stym je to prikaz na db ale ako to dat do prememne v php to neviem ...

//edit inak trafil si sa mam uzivatelov v db a persne aj v tabulke users.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 17.07.2008 20:27 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

alebo ak už v scripte vyberáš userov, a chceš iba potom zorbaziť počet, tak
Kód:
$vyber = mysql_query("select * from users");
$pocet = mysql_num_rows($vyber);
while($row = mysql_fetch_array($vyber))
{
...
}
echo "V db je registrovaných $pocet užívateľov";


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.07.2008 20:31 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Kód:
$query = "SELECT COUNT(*) AS pocet_uzivatelov FROM users;";
$result = mysql_query($query);
$row = mysql_fetch_assoc($result);
$pocet_registrovanych = $row['pocet_uzivatelov'];


Môžeš dať za tým aj mysql_free_result, ale táto funkcia je určená hlavne pre veľké výsledky, čiže sa tým nemusíš zapodievať.

Ďalší predpoklad je, že už pred tým niekde máš niečo ako mysql_connect /pconnect, mysql_select_db


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.07.2008 20:33 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

emer, myslím, že zobraziť všetkých užívateľov je asi dosť nepravdepodobné, pretože to bývajú haldy a haldy záznamov


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.07.2008 21:19 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Kód:
$sql = "SELECT * FROM users";
$vysledok = mysql_query($sql);
$pocetUserov = mysql_num_rows($vysledok);
echo $pocetUserov;

viem ze sa to da cez COUNT, ale takto to ide v pohodke tiez..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 01.09.15
Príspevky: 67
Témy: 11 | 11
Napísal autor témyOffline : 17.07.2008 23:06 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

rooobertek píše:
Ďalší predpoklad je, že už pred tým niekde máš niečo ako mysql_connect /pconnect, mysql_select_db

Zeby v configu? zas taky amater niesom, :-P
Daukjem pekne. :rolleyes:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.07.2008 7:50 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Blackshadow, ale načo by si ťahal tabulku napr. s 10000 užívateľmi do pamäte? A ešte k tomu so všetkými informáciami v poliach? To ti môže spôsobiť nemalé problémy... Nie je jednoduchšie použiť COUNT a namiesto megabajtov získať z mysql iba číselko o velkosti niekoľkých bajtov?
Keby si to už chcel silou-mocou urobiť cez mysql_num_rows, tak skús takto
Kód:
SELECT 0 FROM users;
, ale predsa len mi je sympatickejšie COUNT


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.07.2008 8:00 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

problem sa da riesit viacerymi sposobmi, ale spravny je len jeden a to pouzitie COUNT... z db treba vzdy tahat len potrebne veci a co sa da spravit v sql, netreba prenechavat skriptovaciemu jazyku... optimalizacia chlapci, optimalizacia :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.07.2008 8:19 | Pocet zaregistrovanych uzivatelov

Súhlas so stenlym. Blbé je, že aj keď niekomu ukážem jednoduchší a lepší spôsob, ako niečo vyriešiť, často sa mi stáva, že dotyčný si to urobí po svojom... Napríklad týpek robil nejaké zgrupovanie podľa veku a v db mal dátum narodenia. Tak som mu ukázal, ako sa robí vek v SQL, ale on to namiesto pár znakov v sql napísal na 50 riadkov v PHP...


 [ Príspevkov: 11 ] 


Pocet zaregistrovanych uzivatelov



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počet užívateľov Internetu prekročí do konca roka 2 miliardy

v Novinky

1

213

20.10.2010 20:50

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vkladnanie uzivatelov

v PHP, ASP

5

390

22.04.2008 15:09

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nával užívatelov

v Správy pre vedenie fóra

21

3007

09.10.2005 20:36

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam uživateľov

v Redakčné systémy

1

477

21.02.2007 11:20

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farby užívateľov

v Redakčné systémy

4

497

05.12.2006 7:31

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ICQ - zoznam uzivatelov

v Sieťové a internetové programy

3

549

08.03.2008 13:20

fuco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista - prihlasovanie uzivatelov

v Operačné systémy Microsoft

3

396

02.10.2009 14:01

Frey

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunkčné prepínanie užívatelov

v Operačné systémy Microsoft

1

261

04.02.2011 11:57

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WordPress role užívateľov

v Redakčné systémy

1

220

18.02.2014 18:35

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitadlo online uzivatelov

v PHP, ASP

5

1267

02.06.2006 8:22

wlacho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zoznam uzivatelov oddelenych ciarkou

v PHP, ASP

3

331

23.06.2012 10:31

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Výber užívateľov z DB

v PHP, ASP

19

602

28.02.2012 16:36

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zbieranie dat od uzivatelov.

v Ostatné

7

258

28.10.2014 7:33

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prihlasovanie užívateľov na phpBB

v Redakčné systémy

11

617

02.08.2006 7:33

MASH

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kontá užívateľov vo Windowse

v Operačné systémy Microsoft

1

286

09.02.2007 10:55

piaggio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google ide sledovať užívateľov

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Novinky

43

1255

31.01.2012 21:42

walther



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF