[ Príspevkov: 4 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
VALIDATE

Registrovaný: 16.01.08
Prihlásený: 27.03.13
Príspevky: 646
Témy: 144 | 144
Bydlisko: Žilina
NapísalOffline : 23.01.2008 9:17 | VALIDATE

kedze sa ucim PHP, mam tu opat mensi problem:

mam <form> v ktorom su rozne polia, napr.: meno a telefon.
potreboval by som spravit kontrolu poli (ci je nieco zadane) a v pripade, ze je niektore nezadane, zistit aj ktore aby som ho dokazal zvyraznit. samotne zistovanie, ci je nieco zadane nie je problem. ide len o to, ze ak je validate()=false nech sa mi nevykona action vo <form>.

DIK.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
VALIDATE

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.01.2008 9:45 | VALIDATE

Na zistenie, ktore pole nebolo vyplnene, mozes pouzit nasledujucu funkciu validate(). Ta predpoklada, ze form je typu POST a vracia meno prveho nevyplneneho pola, v opacnom pripade true:
Kód:
function validate()
{
   for($i=0; $i<func_num_args(); $i++) {
      if(empty($_POST[func_get_arg($i)]))
      {
         return func_get_arg($i);
      }
    }
    return true;
}

Pouzitie (ako parametre su pouzite mena poli, ktore chces zvalidovat):
Kód:
validate('poleName1','poleName2', ...)

A ked vies meno nevyplneneho pola, mozes ho napr. cez js zvyraznit...

Keby si validaciu robil aj cez js, tak aby sa ti formular neodoslal, mozes pouzit onsubmit...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
VALIDATE

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 23.01.2008 10:27 | VALIDATE

moja funkcia validate:

Kód:
function validate($vars)
{
    $empty_nums = 0;
    foreach ($vars as $key => $val)
    {
        if (!isset($vars[$key]))
        {
            $emty_nums++;
            $empty[] = $key;
        }
    }
    if ($empty_nums !== 0)
    {
        return $empty;
    }
    else
    {
        return false;
    }
}


cize osetris to tak ze do spracovaneho scitu das validate($_POST); a to prejde celim polom a ak najde ze je niektory input prazdny vrati pole s nazvami. to potom staci prechadzat a vypisat ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 24.01.2008 16:00 | VALIDATE

a taktiež regulárne výrazy


 [ Príspevkov: 4 ] 


VALIDATE



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

function validate()

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

559

15.03.2008 2:03

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Funkcia validate

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

579

07.04.2008 22:46

Triminka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

xhtml validate center tag

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

573

04.11.2008 20:03

jablko05



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF