[ Príspevkov: 35 ] 1, 2
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 31.08.2008 16:36 | sessions-nejde odstranit

takze mam problem a neviem co s nim uz fakt ne som skusal vselico :(
takze mam prihlasenie.php
Kód:
if($riadky==1){
session_register("myprezyvka");
 header("location:prihlasenie_hotove.php");
}
akoze ked uz sa vsetko splni to ma zaregistrovat tu sessions
potom prihlasenie_hotove.php
Kód:
<?php
session_start();
if(!session_is_registered(myprezyvka)){
header("location:main_login.php");
}
else {
      header("location:index.php");
}
?>
to asi tiez funguje ma to hodi na index
index.php tam mam asi by sa mi menilo odhlasit-prihlasit
Kód:
<?php
session_start();
if (session_is_registered(myprezyvka)):?>
<a href="odhlasenie.php">Odhlasit</a>
<?php else: ?>
<a href="odhlasenie.php">Prihlasit</a>
<?php endif; ?>

mno a odhlasenie.php
Kód:
<?
session_start();
session_destroy();
?>

mno ale ked dam ze odhlasenie stale mi tam svieti odhlasit namiesto prihlasit ono to asi nezmaze to sessions abo co Diki moc za radu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 31.08.2008 16:58 | sessions-nejde odstranit

Ukáž celý kód pre odhlasenie.php. Alebo to je celý kód?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 31.08.2008 17:57 | sessions-nejde odstranit

jj je to cely :? ma tam byt este nieco?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.01.07
Prihlásený: 30.11.14
Príspevky: 660
Témy: 53 | 53
NapísalOffline : 31.08.2008 18:24 | sessions-nejde odstranit

Aký máš názov pre session cookie? Meníš ho na niektorej stránke?

A čo toto?

Kód:
<?


Máš povolené na serveri krátke tagy pre PHP?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 31.08.2008 18:47 | sessions-nejde odstranit

:-D diki moc bolo to tym tagom vzdy nanho zabudam :-D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.09.2008 13:37 | sessions-nejde odstranit

takze vyuzijem este tuto moju temu ja som totizto tento problem uz vyriesil sa mi zda lenze uz ani neviem preco nieco som vymazal a nahradil som to starymi verziami kde este boli chyby a teraz mam jednu dost blbu na stranke
http://www.dadctm.php5.sk/prihlasenie.php
ked sa prihlasim vypise toto
Kód:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php:10) in /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php on line 134

a kod
Kód:
if($riadky==1){
$_SESSION['myprezyvka'] =$myprezyvka;
header("location:prihlasenie_hotove.php");
}

mam tam aj to ob_start(); a potom to ob_end_flush();
ale stale to robi co s tym? Dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.09.2008 14:03 | sessions-nejde odstranit

pred header máš zrejme už nejaký text ktrý sa vypísal..


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.09.2008 14:40 | sessions-nejde odstranit

Kód:
<?php
 ob_start();
 include ("config.php");
 mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) or die("Nelze se připojit k MySQL: " . mysql_error());
 mysql_select_db(SQL_DBNAME) or die("Nelze vybrat databázi: ". mysql_error());
 if (!empty($_POST["prezyvka"])){      //uz sa odosielalo
 $myprezyvka=$_POST['prezyvka'];
 $myheslo=$_POST['heslo'];

// To protect MySQL injection (more detail about MySQL injection)
$myprezyvka = stripslashes($myprezyvka);
$myheslo = stripslashes($myheslo);
$myprezyvka = mysql_real_escape_string($myprezyvka);
$myheslo = mysql_real_escape_string($myheslo);

$sql= "SELECT * FROM uzivatelia WHERE prezyvka='$myprezyvka' and heslo='$myheslo'";
$pouzi=mysql_query($sql);
$riadky=mysql_num_rows($pouzi);

if($riadky==1){
$_SESSION['myprezyvka'] =$myprezyvka;
header("location:prihlasenie_hotove.php");
}
else {
echo "<span style=\"color:red;\">Zla prezyvka alebo heslo!</span>";
}
}
ob_end_flush();
?>

mam? lebo asi nemam podla mna bvo sak este som nic nevypisoval :-/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 27.09.2008 14:51 | sessions-nejde odstranit

to je cely subor?

pri header location by sa adresa mala zacinat http://, takze potrebujes celu cestu..
header("location: http://tvoadomena.tld/prihlasenie_hotove.php");


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 27.09.2008 15:04 | sessions-nejde odstranit

Tú chybu "headers already sent" píše, keď už si niečo odoslal. Napríklad aj len medzeru. Stačí, že includuješ nejaký súbor, ktorý má za ?> medzeru a nemôžeš posielať headers. Preto pre istotu dávam za header("location: xxx.xxx"); ešte aj exit; prípadne die('nejaka hlaska');
A nemusí byť kompletná adresa


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.09.2008 17:08 | sessions-nejde odstranit

teda som si spomenul ze uz nieco vypisujem :(
toto mam na bud odhlasitalebo prihlasit a je to pred problemovym skriptom
Kód:
<?php
if (isset($_SESSION['myprezyvka'])):?>
<a href="odhlasenie.php">Odhlasit</a>
<?php else: ?>
<a href="prihlasenie.php">Prihlásiť</a>
<?php endif; ?>
</div>

mi nikto neviete s tym pomoct? please mam dat tuto cast s headrom na d tu druhu? inak sa to neda?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 27.09.2008 19:31 | sessions-nejde odstranit

naco to robis cez header location?

ved to cele sprav uplne inak. ja som to robil tak, ze na kazdej stranke som len kontroloval, ci je uz vytvorena premenna SESSION nejak takto:

Kód:
sesion_start();

if (is_set(SESION_['nick']
     {
        //stranka pre prihlaseneho uzivatela
     }))
else
     {
        //stranka pre neprihlaseneho uzivatela
     }


toto je len uplne jednoduchy priklad, da sa to este rozvyt o nieco take, ze budes kombinovat, ak je premenna nick definovana, no premenna password nesedi, tak mu vypises, ze zadal zle heslo atd...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.09.2008 19:39 | sessions-nejde odstranit

ved ja to mam tak isto ale namiesto celej stranky menim iba odhlasit/prihlasit
ale som to uz dal hore ale teraz nefunguje header sice to nepise tu chibu ale zase ma to nepresmeruje :(
// momentalne mi ten header uz nefunguje ani ked je to na standart mieste :cry: :jaw:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 27.09.2008 19:52 | sessions-nejde odstranit

ved to rob bez toho header location. naco ti to tam treba?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.09.2008 20:11 | sessions-nejde odstranit

mne sa vsetko dosralo bez toho headeru to nepojde bo ja to riesim tak ze potom sa to este kontroluje ze ci existuje session mno takze mam dalsi problem akjo odkontrolovat tu session a podla toho menit odhlsit/prihlasit bo na localhoste ide vsetko ok a na nete to blbne napr. toto
Kód:
<?php
session_start();
if (isset($_SESSION['myprezyvka'])):?>
<a href="odhlasenie.php">Odhlasit</a>
<?php else: ?>
<a href="prihlasenie.php">Prihlásiť</a>
<?php endif;?>

bez toho session_start(); nefunguje no s nim to pise chybu

Kód:
: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /storage/www1/9/site44079/wwwroot/index.php:10) in /storage/www1/9/site44079/wwwroot/index.php on line 55

ako to teda mam kontrolovat? pleaseeee help :cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 04.04.08
Prihlásený: 27.02.12
Príspevky: 532
Témy: 27 | 27
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 27.09.2008 21:13 | sessions-nejde odstranit

Toto:
Kód:
session_start();

musí byť na úplnom začiatku všetkých súborov, v ktorých pracuješ so SESSIONs


_________________
V príprave...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 27.09.2008 21:45 | sessions-nejde odstranit

mno ved to mam nie?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 27.09.2008 22:12 | sessions-nejde odstranit

Asi nie keď sa ti niečo odosiela ešte pred tým session_start(). (pod úplným začiatkom sa myslí ten php súbor, ktorý sa zobrazuje a nie len ten, ktorý sa načítava pomocou include/require).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.09.2008 11:00 | sessions-nejde odstranit

mno ale ja nic neincludujem teda vlastne hej to conf.php ale tam nieje nic so session sa mi tak zda ze sa dosralo vsetko co sa mohlo pretoze mi uz nic nefunguje ale pritom na localhoste ide vsetko ako ma nemoze to byt chyba serverom? :? a ked do toho prihlasenie.php nedam to session_start tak to zase vypise chybu s tym headerom tak ja uz fakt neviem :whine:


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.09.2008 15:44 | sessions-nejde odstranit

nie, nie, chyba nie je na strane servera. Si si istý, že máš <?php session_start(); a až potom include a všetko ostatné?
Inak dal by som radšej
Kód:
if(!session_id()){session_start();}
Pre prípad, že už session je startnutý


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.09.2008 16:45 | sessions-nejde odstranit

dadmtb píše:
mno ale ja nic neincludujem teda vlastne hej to conf.php ale tam nieje nic so session sa mi tak zda ze sa dosralo vsetko co sa mohlo pretoze mi uz nic nefunguje ale pritom na localhoste ide vsetko ako ma nemoze to byt chyba serverom? :? a ked do toho prihlasenie.php nedam to session_start tak to zase vypise chybu s tym headerom tak ja uz fakt neviem :whine:
Ako môžeš tvrdiť, že na tej stránke nič pred session_start() nemáš?
Kód:
KOPEC RÔZNEHO KÓDU (vymazal som to, aby to nebolo príliš dlhé)
<div class="menureg">
<a href="registracia.php">Registrovať</a>&nbsp;<b>|</b>&nbsp;

<br />
<b>Warning</b>:  session_start() [<a href='function.session-start'>function.session-start</a>]: Cannot send session cookie - headers already
Ja tam pred tou funkciu, na rozdiel od teba, niečo vidím.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.09.2008 18:25 | sessions-nejde odstranit

pockat a to pred tym session nemoze byt ani html kod? mne sa zda ze mi to pred tym fungovalo a tda ako to mam vyriesit? Dik


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.09.2008 18:44 | sessions-nejde odstranit

Pred session_start nemôže byť vôbec nič. Vyriešiš to tak, že tú funkciu session_start presunieš úplne na začiatok (ale to som už asi písal).


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.09.2008 19:01 | sessions-nejde odstranit

mal by si asi vedieť, ako sa to celé posiela...
Ono to ide ako jeden kus. Najprv idú nejaké headers. Keď už sú všetky headers poslané, je tam jeden volný riadok a po ňom ide všetko ostatné. Ak tam už je ten jeden volný riadok, nemôžeš už sa vrátiť späť. Jedine, že by si bol high-end programátor, ktorý vie vrátiť čas. Ale stroj času asi nemáš, takže nič. A PHP nijakým spôsobom nerozlišuje, či posielaš medzeru alebo html tagy. PHP rozoznáva iba php časti a to, čo má ignorovať a iba vyflusnúť


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.09.2008 19:21 | sessions-nejde odstranit

High-end by mohol použiť buffer a ten by mohol prípadne pred tým poslaním headeru vymazať (každopádne na tej stránke sa to použiť nedá, lebo by to vymazalo aj ten html kód, čo sa zobrazovať musí). :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 28.09.2008 20:08 | sessions-nejde odstranit

takze uz som to session dal navrch uz to nevypisuje chibu a co s tym headerom okrem jeho odstranenia?
Kód:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php:13) in /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php on line 133

Dik


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.09.2008 20:25 | sessions-nejde odstranit

Presne to isté. Musíš to celé urobiť tak, aby boli všetky úpravy hlavičky pred tým, ako sa pošlú iné údaje.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
sessions-nejde odstranit

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 28.09.2008 20:33 | sessions-nejde odstranit

Heh, ešte stále si sa tuším nenaučil čítať chybové hlášky... Ale môžem ti ju opäť preložiť, aby si vedel, že tie chybové hlášky naozaj majú zmysel. A dokonca ti presne vedia povedať, kde máš chybu!
Citácia:
Varovanie: Nemožno upraviť hlavičky - hlavičky už boli odoslané (výstup sa začal na /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php:13) v súbore /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php na riadku 133
Pre tento prípad sa stačí pozrieť na obsah zátvorky (výstup začal na /storage/www1/9/site44079/wwwroot/prihlasenie.php:13 - to znamená súbor prihlasenie.php, riadok 13). Tam nájdeš nejaký znak, ktorý je pred značkou <?php - či už to bude prázdny znak, HTML, alebo čistý text... Ten treba odstrániť (resp. dať za volanie niektorých funkcí, napr. aj session_start).

Takže, ak som ti to už nepovedal niekedy dávno (a toto platí aj pre iných), uč sa angličtinu! To je všetko.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
Napísal autor témyOffline : 29.09.2008 21:36 | sessions-nejde odstranit

mno ved ono ja som tomu vcelku pochopil len neviem ako to vyriesit bo ked dam ten header navrch a teda dam to napr ako definiciu alebo napr pod daku premennu tak aj tzak sa to bude volat az potom ked tam budu predtym dake znaky :?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 30.09.2008 2:36 | sessions-nejde odstranit

Musíš to urobiť tak, aby si tú funkciu volal ešte pred tými znakmi. Nechápem, prečo až v polovici stránky prídeš na to, že to chceš niekam presmerovať.


 [ Príspevkov: 35 ] 1, 2


sessions-nejde odstranit



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde odstrániť..

v Ostatné

12

205

09.07.2012 20:31

erik518

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde odstrániť?

v Ostatné

3

588

11.03.2011 13:56

mEyz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde odstrániť súbor..

v Antivíry a antispywary

8

3498

03.10.2009 12:04

dom34

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nejde odstranit antivirak

v Antivíry a antispywary

6

935

01.11.2007 22:35

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nejde odstranit norton

v Operačné systémy Microsoft

14

918

08.02.2009 17:54

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nejde odstranit virus

v Bezpečnosť a firewally

4

3126

29.04.2007 10:32

Tomas1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Norton Antivirus - nejde odstrániť

v Antivíry a antispywary

3

629

27.09.2007 15:51

Rbot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde odstrániť vírus (rootkit)

v Antivíry a antispywary

12

802

16.03.2014 17:35

Martin98

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde sformatovat ani odstranit particiu

v Pevné disky a radiče

3

404

29.04.2012 21:24

fagi853

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstranit program ktory nejde odinstalovat

v Ostatné programy

8

5162

15.04.2008 13:47

saboter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nejde mi odstranit z pc fireval jetico

v Bezpečnosť a firewally

2

556

21.10.2008 19:22

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ad-Aware mi nasiel nieco co nejde odstranit

v Antivíry a antispywary

4

496

01.01.2009 21:16

Hong007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

sessions

v PHP, ASP

11

422

26.02.2011 21:25

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sessions help

v PHP, ASP

3

274

12.07.2007 11:14

TECHNODROME

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ochrana sessions

v PHP, ASP

22

698

23.02.2011 18:31

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dvojrozmerne sessions

v PHP, ASP

11

377

09.01.2009 22:20

jaji



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF