[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.11.06
Prihlásený: 16.08.07
Príspevky: 24
Témy: 13 | 13

Viete mi napísať nejaký sciprt, alebo niečo podobné aby som vedel,
že koľkokrát klikli na môj banner na cudzej stránke?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Script na počítanie klikov, z cudzej stránky na môj bann

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17

mala by existovat funkcia ktorou zistis z akej stranky ludia prisli na tvoj web. tak potom by si uz len spocitaval ze ktoreho webu kolko navstev si mal a niekde to ukladal.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9

suchy: referera nie je problém oklamať.. a čo potom? Zistí n prístupov z neexistujec stránky tak čo mu to dá?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Script na počítanie klikov, z cudzej stránky na môj bann

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17

v php som zaciatocnik tak moje rady nejsu vzdy naj riesenie ale snazil som sa pomoct. ale este ma napadlo nieco take ze baner by mal v sebe niaku premennu ktora by mala urcitu hodnotu a ked nanho kliknes tak ju odosle skriptu na jeho web ktory to spracuje. to by mohlo byt asi spolahlivejsie.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Script na počítanie klikov, z cudzej stránky na môj bann

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE

no, je viac spôsobov, najjednoduchším je asi tento: tvoj banner bude odkazovať na skript, ktorý počíta a potom presmeruje na domovskú stránku. prenos sa bude realizovať pomocou _GET premenných, výsledok sa uloží do databázy. a tam máš na výber viacero variantov - či chceš podrobne výpis každého kliku (tj. kto, kedy, odkiaľ, prípadne aký prehliadač použil) alebo ti stačí len to počítadlo, a číslo sa ti nabalí o 1. osobne považujem za výhodnejšiu tú prvú možnosť, aj keď je zložitejšia, ale získaš ďaleko viac informácii a budeš mať istotu, že dáta sú relevantné (tj. budeš povedzme vidieť 100 klikov behom pár minút z jednej IP, takže to budeš považovať len za 1 klik).

no to je filozofia, samotný skript je len rutina (predpokladám teda PHP v spojení s MySQL).

toto bude adresa odkazu:
Kód:
<a href="http://tvojastranka.sk/counter.php?ref=1">TVOJ BANNER</a>

databáza bude mať 2 tabuľky - jednu na bannery, aby si vedel každý konkrétne určiť, a druhý na kliky. nebude vadiť, ak tam bude len jeden banner, ale nebude problém pridať ďalšie.
Kód:
tabulka BANNERY:
stlpce: id_banneru (smallint, primárny index, auto_increment), adresa (varchar);
hodnoty (priklad): 1, www.nejakastranka.sk - to bude len cisty text.
do tejto tabuľky treba vložiť dáta ako prvé a musíš to urobiť ty. vložíš tam len číslo, ktoré bude obsiahnuté v tom banneri (hodnota za ?ref=, napr. 1) a nejaký ten názov banneru, aby si to sám vedel rozlíšiť.

tabulka KLIKY:
stplce: id_kliku (smallint, primárny index, auto_increment), referrer (smallint), ip (varchar), datum (timestamp), prehliadac (varchar);
hodnoty: 1, 1, 192.168.1.1, 2007:01:23 22:30, Opera


no a skript ktorý to bude obsluhovať:
Kód:
<?php
// podmienka kontroluje, ci je zadana hodnota ref a ci je to cislo
// ak nie je, presmeruje sa na stranku s chybovou hlaskou

if(!isset($_GET['ref']) || !ereg('[0-9]+', $_GET['ref'])){
header('Location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/chybovastranka.html');
exit();
}

// ok, takze mame hodnotu premennej $_GET['ref'] a vieme, ze je cislo
// teraz si sprav spojenie s databazou, ak nevies ako na to v inych temach
// ti urcite poradia

require_once('pristupovy_subor_k_databazi');

// ok, mame pristup k databazi mozme ju naplnat datami
// najlepsie je, ze IP adresu aj prehliadac aj datum netreba specialne ziskavat
// takze si pripravime vlozenie dat do db.
// index kliku (unikatne cislo pre kazdy klik) ani datum netreba pripravit
// vlozi ich SQL stroj.

$referrer=$_GET['ref'];
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$prehliadac=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
// data su pripravene, v podstate si ich mozes upravovat ako chces...
// ideme vlozit do databazy

$query="
INSERT INTO kliky (id_kliku, referrer, ip, datum, prehliadac)
VALUES ('', '$referrer', '$ip', CURRENT_TIMESTAMP, '$prehliadac')";
$result=myslq_query($query);
if($result){
// ak to bolo uspesne vykonane, presmerujes na stranku aku chces
header('Location: http://'.$_SERVER['HTTP_HOST'].'/');
exit();
} else {
// chyba pri ukladani do databazy
// ak chces vediet, co to je za chybu, tak si ju vypis:
echo "Chyba pri ukladani do databazy: \n <br>";
echo mysql_errno()." - ".mysql_error();
// ale ak to uz budes mat v ostrej prevadzke, netreba to vypisovat, staci
// len chybova hlaska, alebo presmerovanie bez hlasky
}
?>


No a teraz keď si budeš chcieť pozrieť výsledky podľa jednotlivých bannerov:
Kód:
<?php
// zase sa spojime s databazou
require_once('pristupovy_subor_k_databazi');

// sme pripojeni, ideme zbierat data
// najprv si zistime, kolko klikov mame pre kazdy banner

$query="
SELECT COUNT(*) AS pocet, adresa
FROM bannery, kliky
WHERE id_banneru=referrer
GROUP BY referrer
ORDER BY id_banneru ASC
";
$result=mysql_query($query);
echo "
<table>\n
<th>Banner</th><th>Klikov</th>\n
";
while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo "
<tr>
<td>".$row['banner']."</td><td>".$row['pocet']."</td>
</tr>
";
}
echo "</table>";
?>


a podrobne každý klik:

Kód:
<?php
// zase sa spojime s databazou
require_once('pristupovy_subor_k_databazi');

// sme pripojeni, ideme zbierat data
// zistime vsetko o kazdom kliku

$query="
SELECT adresa, ip, datum, prehliadac
FROM bannery, kliky
WHERE id_banneru=referrer
ORDER BY id_kliku ASC
";
$result=mysql_query($query);
echo "
<table>\n
<th>Banner</th><th>IP</th><th>Dátum</th><th>Prehliadač</th>\n
";
while($row=mysql_fetch_array($result)){
echo "
<tr>
<td>".$row['banner']."</td><td>".$row['ip']."</td>
<td>".$row['datum']."</td><td>".$row['prehliadac']."</td>
</tr>
";
}
echo "</table>";
?>


tak snáď som to nepísal zbytočne, za prípadné chyby sa ospravedlňujem...


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
 [ Príspevkov: 5 ] 


Script na počítanie klikov, z cudzej stránky na môj bann



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

script na zaheslovanie stranky

v PHP, ASP

12

2355

09.05.2007 20:43

zero0x

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

script na vratenie stranky naspat?

v PHP, ASP

5

957

26.07.2006 9:08

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Html / script na presmerovanie stranky

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

194

27.09.2012 17:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Web. aplikacia - na manazovanie klikov z bannerov

v Redakčné systémy

0

530

24.07.2009 23:39

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nazov programu pre zaznamenanie poctu klikov a tukov

v Ostatné programy

2

392

30.12.2007 18:37

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako vylepšiť moj pc ale názor na môj procesor

v PC zostavy

5

366

15.02.2010 22:26

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie navstev

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

767

29.03.2007 18:20

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Navstevnost/pocitanie

v Databázy

6

166

05.01.2013 10:03

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítanie záznamov poľa

v Delphi, Visual Basic

10

820

22.12.2007 21:34

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie od urciteho datumu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

343

16.10.2009 15:49

d0.0b

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie pritupov na stranku

v PHP, ASP

7

451

09.12.2009 8:56

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Grafika na počítanie Folding@home

v Grafické karty

6

224

29.04.2012 18:15

EXIREXT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pocitanie zobrazenia novinky v e107

v PHP, ASP

0

558

11.02.2007 14:49

SonnY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitanie v Exceli do programu

v Ostatné programy

1

321

10.07.2010 9:06

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocitanie priepevkou z krcmy a diskusie

v Správy pre vedenie fóra

24

1942

03.07.2007 20:42

imnotwhafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

potrebujem soft na pocitanie prenesenych dat

v Ostatné programy

4

1631

25.09.2006 20:22

marian100



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF