[ Príspevkov: 22 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
NapísalOffline : 02.05.2008 15:28 | rolovacie menu v php

čawte...

spravil som si web v HTML....
no koncovky som prepísal na .php aby som si uľahčil hromadnú úpravu, ktorú som musel na každej časti stránky robiť manuálne....

na ľavej strane webu je menu.... no je písane v tomto scripte:

Citácia:
<div class="mg">
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil9')" style="margin-top: -20px">
<span style="font-weight: 400">
<font size="3" color="#CC0000" face="Franklin Gothic Demi Cond">Názov časti:</font></span></h3>
<div id="oddil9" class="skryvany">
odkazy...
</div>



toto:
Citácia:
style="margin-top: -20px"
som si tam doplnil kvôli problému, kvôli ktorému tu vlastne píšem...

<div> robí medzery... - nie riadky navyše ale robí to veľké medzery medzia riadkami - preto som tam vsúval ten margin-top: -20px .


A chcel by som Vás poprosiť, či by ste mi niekto nedali nejaký iný zápis na menu, ktorý ale nieje cez CSS a ani nepotrebuje MySQL a ani nie podobné... chcem aby som to písal iba do tohoto jedného súboru...


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rolovacie menu v php

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 02.05.2008 15:41 | rolovacie menu v php

neviem co to ma spolocne s php, a duplom neviem preco nechces pouzit CSS. Ved to by bolo asi najlepsie...

BTW: Css tam aj tak pozivas ;)


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 16:10 | rolovacie menu v php

však mne je jedno vlastne či tam bude css.... hlavne aby som to písal len do jedného súboru ako ten script....


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 16:41 | rolovacie menu v php

halooo... vie niekto nejaký ten zápis na to menu ???


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
rolovacie menu v php

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 02.05.2008 16:51 | rolovacie menu v php

div ti určite medzery nerobí, pretože defaultne ma div margin nastavený na veľmi nízke hodnoty(nie som si úplne istý, či to je nula). Tú medzeru ti tam dáva nadpis <h3>, stačí sa pohrať s ním a nastaviť mu nulový margin, padding...
Kód:
<div class="mg">
<h3 onclick="zobrazSkryj('oddil9')" style="margin: 0; padding: 0; font-weight: bold; font-size: 1.1em; color: #cc0000; font-family: Franklin Gothic Demi Cond;">Názov časti:</h3>
<div id="oddil9" class="skryvany">
odkazy...
</div>

Napísal som ti to ako si chcel, inak ten kod je otrasný, CSS patrí do externého súboru... Ale holt, kto chce kam, pomôžme mu tam.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 17:19 | rolovacie menu v php

hm.... spravil som to podľa toho tvojho zápisu... no tú medzeru tam hádže stále...


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
rolovacie menu v php

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 02.05.2008 18:52 | rolovacie menu v php

Potom máš niekde v CSS inde nadefinované niečo pre triedu "mg", alebo podobne. Ukáž celý web


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 18:56 | rolovacie menu v php

web nerobím ja...

ale kamarát cez frontpage...

potom tam vložil tie div scripty...

www.farnost-tvrdosin.sk

- naľavo je to menu... teraz sú tam tie -20px takže je to bez dier.


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rolovacie menu v php

Registrovaný: 01.01.06
Prihlásený: 23.12.16
Príspevky: 366
Témy: 47 | 47
Bydlisko: TT
NapísalOffline : 02.05.2008 20:31 | rolovacie menu v php

pitbull píše:
web nerobím ja...

ale kamarát cez frontpage...

potom tam vložil tie div scripty...

www.farnost-tvrdosin.sk

- naľavo je to menu... teraz sú tam tie -20px takže je to bez dier.

ono sa to dost blbo opravuje al. upravuje po WYSIWYG editoroch...


_________________
He who laughs last has not yet heard the bad news.
-- Bertolt Brecht

medicine student
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 22:40 | rolovacie menu v php

no.. ja chcem iba to menu zmeniť...

osobitne je tu:

http://farnost-tvrdosin.sk/menu.php

tak pls nieje iný script ako ten čo tam mám ???


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.05.2008 22:47 | rolovacie menu v php

sorry ale asi ti pošlm screen, lebo sa ti jedno prekrýva cez druhé(IE7-8)
celé je to nejaký bordel ale najskôr miesto <p> daj ten margin na <div> ... a odstráň nefunkčný JS :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 02.05.2008 22:59 | rolovacie menu v php

no.. bordeľ to je... to viem aj ja....

a to </p> je k tomuto: <p style="margin-top: -20px">

a neviem ktorý JS je tam nefunkčný...


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 31.07.07
Prihlásený: 11.12.17
Príspevky: 317
Témy: 82 | 82
Bydlisko: Humenné
NapísalOffline : 03.05.2008 19:58 | rolovacie menu v php

bože v 21. storočí ešte použivat FrontPage to prečo sa nenaučí HTML ??? Ved to asi nič ľahšieho neni :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 03.05.2008 20:35 | rolovacie menu v php

použi <ul> <li>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 04.05.2008 8:49 | rolovacie menu v php

Pablo Montero píše:
bože v 21. storočí ešte použivat FrontPage to prečo sa nenaučí HTML ??? Ved to asi nič ľahšieho neni :D


- už sa na tompouži

Tominator píše:
<ul> <li> pracuje....

- napíš mi pls schému scriptu


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
rolovacie menu v php

Registrovaný: 01.10.06
Prihlásený: 27.09.15
Príspevky: 1979
Témy: 114 | 114
Bydlisko: your momma'...
NapísalOffline : 04.05.2008 13:05 | rolovacie menu v php

<ul>
<li></li>
</ul>

^ Schema "scriptu" ...


_________________
duri je gej
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 04.05.2008 16:19 | rolovacie menu v php

Numline1 píše:
<ul>
<li></li>
</ul>

^ Schema "scriptu" ...



pls prečo mi to robíš ??? Veď neviem čo kde napísať....


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 04.05.2008 17:04 | rolovacie menu v php

čože?? dpc (do počítača) to je síla
HTML ti niečo vraví??
ul je zoznam
teda:
Farnosti
<ul>
<li>1. fára</li>
<li>2. kára</li>
<li>3. mara</li>
</ul>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 04.05.2008 21:28 | rolovacie menu v php

Tominator píše:
čože?? dpc (do počítača) to je síla
HTML ti niečo vraví??
ul je zoznam
teda:
Farnosti
<ul>
<li>1. fára</li>
<li>2. kára</li>
<li>3. mara</li>
</ul>


tak to že sa to píše do PC mi vravieť nemusíš... v PC sa vyznám až moc dobre... ale v týchto vesiach nie...

a DÍK


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 05.05.2008 14:50 | rolovacie menu v php

a nevedel by si to niekto začať ??? Bo tam mám niekoľko násobné rolovanie a akosi nemôžem prísť na to, ako to mám skombinovať. :oops: :oops:


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 05.05.2008 14:54 | rolovacie menu v php

nadpisi dáš ako divka a ten zoznam ako ul - li teda Kostoli divko a jeho obsah ako ul - li (najsvätejšie trojice, ...)

PS: i don't like katolizmus ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.06.07
Prihlásený: 04.10.17
Príspevky: 258
Témy: 71 | 71
Bydlisko: Tvrdošín
Napísal autor témyOffline : 05.05.2008 15:11 | rolovacie menu v php

Tominator píše:
nadpisi dáš ako divka a ten zoznam ako ul - li teda Kostoli divko a jeho obsah ako ul - li (najsvätejšie trojice, ...)

PS: i don't like katolizmus ...


nieje to jedno pre akú činnosť to je ??? Hlavne aby som mu to spravil... no z toho vysvetlenie oho moc nechápem... keďže sa musí vyrolovať po kliknutí na FARNOSŤ
- KOSTOLY
- PATROCÍNIA
... atď
a potom sa vyrolujú aj KOSTOLY po vyrolovaní ... čiže to je 2-násobné rolovanie

a na jednom mieste mám 4-násobné :roll:


_________________
92% teenagerů poslouchá a žije podla Hip-Hop,Jestliže patříš mezi zbylých 8%, dej si tuto větu do podpisu
 [ Príspevkov: 22 ] 


rolovacie menu v php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rolovacie menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

1408

22.05.2007 16:55

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

naj jednoduchšie rolovacie menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

793

05.06.2007 14:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rolovacie menu vo wordpresse.

v Redakčné systémy

0

475

05.02.2010 12:56

zeto750

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vertikálne rolovacie menu v JS

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

629

28.01.2009 10:40

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

"Rolovacie" menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

2979

17.11.2007 17:54

viktorcech

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie menu cez PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

494

27.04.2008 10:13

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menu v php inak

v PHP, ASP

2

303

22.02.2008 20:15

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie menu s css cez php

v PHP, ASP

5

346

09.05.2012 10:31

Ophelia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP menu - je to tak spravne ?

v PHP, ASP

2

317

29.03.2009 16:02

mienkofax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na MENU pomocou HTML+CSS+PHP ???

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

755

20.11.2006 15:19

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám dobrovoľníka, čo urobí PHP menu pre web MC

v PHP, ASP

0

116

14.12.2014 0:37

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rolovacie koliesko myšky

v Externé zariadenia

1

103

18.01.2013 16:06

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

navigacne menu - sek.menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

197

15.10.2013 21:54

newbie99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

814

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

924

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF