[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
NapísalOffline : 29.03.2009 8:27 | PHP menu - je to tak spravne ?

Mam urobene menu ale neviem ako to urbit aby som to clele mohol upravovat cez administraciu
mam nieco taketo:
Kód:
<?php
require_once "hlavicka.php";
require_once "hh.php";   
echo hlavicka();
            mysql_connect('localhost', 'root', '');
            mysql_select_db('web');
           $home = "/pokus.php?id=1";
           $sql = "SELECT * FROM web";
           $vysledok= mysql_query("$sql");
           echo "<body>";
            echo "<div id=\"vycentrovanie\">";
              echo "<ul id=\"horne_menu\">";
              //menu
           while ($riadok = mysql_fetch_array($vysledok))
           {
            echo "<li><a href=\"?";
            echo "stranka_id=";
            echo $riadok['id'];
            echo "\">";
            echo $riadok['hl_menu']."</a></li> \n";
            }
            echo "<div id=\"header\"> <a href=\"index.php\">LOGO</a></div>";
              echo "</ul>";
            $a = 1;
            //dalsi
            if(($_GET['stranka_id']==1)XOR($_GET['stranka_id']==0))
            {
              echo "<br />obsah1";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==2)
            {
              echo "<br />obsah2";
              echo obsah1();
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==3)
            {
              echo "<br />obsah3";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==4)
            {
              echo "<br />obsah4";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==5)
            {
              echo "<br />obsah5";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==6)
            {
              echo "<br />obsah6";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==7)
            {
              echo "<br />obsah7";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==8)
            {
              echo "<br />obsah8";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==9)
            {
              echo "<br />obsah9";
            }
?> 

zatial to mam tak urobene ze menu je v pisane do tabulky v MYSQL a vyberam z neho a pridradujem podla id a mam este 3 podmienky navyse ze ak by som pridal nejaku polozku do menu to su tieto podmienky
Kód:
//dalsi
            if($_GET['stranka_id']==7)
            {
              echo "<br />obsah7";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==8)
            {
              echo "<br />obsah8";
            }
            //dalsi
            if($_GET['stranka_id']==9)
            {
              echo "<br />obsah9";
            }

ale neviem ako to urobit aby ked pridam daku polozku do menu sa bud pridala nejaka podmienka
Ďakujem za odpoveď. A nechcem tam davat zbytocne podmienky navyse.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
PHP menu - je to tak spravne ?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 29.03.2009 9:36 | PHP menu - je to tak spravne ?

ked pouzivas db, tak tento postup spravny urcite nie je, ved to aj sam vidis, ze ten kod je dost neohrabany... dolezite je ujasnit si, ako to ma cele fungovat - chces mat v db len polozky menu, alebo obsah a polozky - v 2 tabulkach, alebo sa bude menu generovat z riadkov tabulky, ktore predstavuju jednotlive podstranky webu? chces mat stale to iste menu, alebo sa na podstrankach moze aj menit? je mozne, ze bude menu viacurovnove? az ked budes mat zodpovedane vsetky tieto otazky, mozes sa pustit do navrhu db...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.03.07
Prihlásený: 11.07.09
Príspevky: 224
Témy: 64 | 64
Napísal autor témyOffline : 29.03.2009 16:02 | PHP menu - je to tak spravne ?

v DB bude jedna tabulka menu a v jednej tabulke obsah,
menu sa bude vzdy nacitavat z DB - staticke,
menu bude jednourovnove ale na stranke bude viac tych menu


 [ Príspevkov: 3 ] 


PHP menu - je to tak spravne ?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravne nastavenie php

v PHP, ASP

11

749

14.02.2007 14:34

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako správne vykreslovať do HTML cez PHP?

v PHP, ASP

1

302

19.10.2010 17:46

TommyHot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

menu v php inak

v PHP, ASP

2

303

22.02.2008 20:15

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zobrazovanie menu cez PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

494

27.04.2008 10:13

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rolovacie menu v php

v PHP, ASP

21

1466

05.05.2008 15:11

pitbull

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie menu s css cez php

v PHP, ASP

5

346

09.05.2012 10:31

Ophelia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako na MENU pomocou HTML+CSS+PHP ???

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

757

20.11.2006 15:19

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hľadám dobrovoľníka, čo urobí PHP menu pre web MC

v PHP, ASP

0

116

14.12.2014 0:37

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

navigacne menu - sek.menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

198

15.10.2013 21:54

newbie99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Správne hodnotenie

v PHP, ASP

4

283

10.03.2010 16:19

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fungujú pamäte správne?

v Pamäte

3

164

25.10.2012 18:25

Seth Sparrow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Facebook nezobrazuje správne

v Sociálne siete

6

1440

29.07.2013 11:36

matthew_tv

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravne napisana funkcia

v PHP, ASP

4

309

27.11.2010 11:22

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prestal spravne pracovat

v Ostatné

4

299

13.03.2010 19:28

Ma3xko_PN

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

klavesnica nefunguje spravne

v Externé zariadenia

4

856

30.03.2008 14:13

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Spravne nahradenie eregi_replace

v PHP, ASP

5

169

13.01.2016 13:15

BX



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF