[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.14
Prihlásený: 13.01.15
Príspevky: 15
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 30.03.2014 20:04 | [HELP]Problem zo select menu

ahoj mam vypisany zoznam uzivatelov z DB a pri kazdom by malo byt select menu z options prvkami ale bez buttonu cize odosiela hned ked vyberiete moznost
no len je tam problem vzdy vyberie posledneho uzivatela i ked chcem zmenit ineho vzdy vyberie posledneho
je vlastne jedno co je v tom levels.php ide o to ze ked vas presmeruje tak v URL je ten GET id vzdy posledneho ID-cko neviem preco

dakujem vam velmi pekne :)
Kód:
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
   <meta charset="UTF-8">
   <title>Document</title>
</head>
<body>
   
   <?php
   $con=mysqli_connect("localhost","root","","wifi");

   $res=mysqli_query($con,"SELECT * FROM Users");

   while ($us=mysqli_fetch_array($res)) {
      echo $us['Meno']." - ".$us['Level']."<br />";
      ?>
      <form method="POST" id="aa" action="testovanie_str.php">
      <select name="levels" onchange="document.getElementById('aa').submit();">
         <option value="0">us</option>
         <option value="1">te</option>
         <option value="2">ad</option>
      </select>
      <?php
      if (isset($_POST['levels'])) {
         header("location: v1/levels.php?id=".$us['ID']."");
      }
      echo "</form>";   
   }
?>
</body>
</html>



Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 30.03.2014 20:11 | [HELP]Problem zo select menu

lebo mas rovnake id pri kazdom z tych form, a tym ze volas document.getElementById('aa').submit(); tak sa potvrdi (zrejme) prvy formular.
takze bud das pre kazdy formular ine id a budes volat spravne, alebo inak zavolaz funkciu onchange.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.14
Prihlásený: 13.01.15
Príspevky: 15
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.03.2014 20:15 | [HELP]Problem zo select menu

tak a ako by to malo vyzerat? lebo ked som to mal z buttonom nebol problem nahle ked som ho zmazal a dal tam onchange"elementById ....." tak to nejde tak ako ma s tymi ID-ckami


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 30.03.2014 20:41 | [HELP]Problem zo select menu

tak napriklad generuj id dynamicky

Kód:
<?php
   $con=mysqli_connect("localhost","root","","wifi");

   $res=mysqli_query($con,"SELECT * FROM Users");

   $index = 0;
   while ($us=mysqli_fetch_array($res)) {
      echo $us['Meno']." - ".$us['Level']."<br />";
      ?>
      <form method="POST" id="aa-<?php echo $index; ?>" action="testovanie_str.php">
      <select name="levels" onchange="document.getElementById('aa-<?php echo $index; ?>').submit();">
         <option value="0">us</option>
         <option value="1">te</option>
         <option value="2">ad</option>
      </select>
      <?php
      if (isset($_POST['levels'])) {
         header("location: v1/levels.php?id=".$us['ID']."");
      }
      echo "</form>";   
     $index++;
   }
?>


ale ten kod mas nejaky divny. napriklad to presmerovanie header ti funguje? kedze uz predtym mas pouzite 'echo' tak pochybujem ze ta presmeruje...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.14
Prihlásený: 13.01.15
Príspevky: 15
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.03.2014 20:57 | [HELP]Problem zo select menu

??? akoze to co ma byt ten index asi si ma nepochopil
a ano presmeruje to uplne v poriadku ak si to ani neskusal tak nehovor


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 30.03.2014 21:16 | [HELP]Problem zo select menu

ten index je poradove cislo tvojho formularu ktore ti doplni do jeho id
takze to bude vyzerat nejak takto
<form id="aa-0">
...
</form>
<form id="aa-1">
...
</form>

teda ked budes volat onchange="document.getElementById('aa-1').submit();"> tak submitnes ten spravny formular

a k tomu header('location...')
Remember that header() must be called before any actual output is sent, either by normal HTML tags, blank lines in a file, or from PHP. It is a very common error to read code with include, or require, functions, or another file access function, and have spaces or empty lines that are output before header() is called. The same problem exists when using a single PHP/HTML file.
http://www.php.net/manual/en/function.header.php

takze ti to funguje len zazrakom a ja osobne pochybujem ze ti to funguje spravne.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.14
Prihlásený: 13.01.15
Príspevky: 15
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 30.03.2014 22:31 | [HELP]Problem zo select menu

nefunguje som to skopcil a co ked ma uzivatel ID 28 a mas tam ++ tak je to debilna a vzdy vola len toho posledneho mne zasa nedava zmysel tvoj kod takze tak a skusal si to vobec ci tu pises len tak od veci?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
[HELP]Problem zo select menu

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 30.03.2014 23:23 | [HELP]Problem zo select menu

TheMark147 - sranda, že človek, ktorý má problémy s kódom, chce poradiť, si bude vyskakovať.
Ak sa ti nepáči, tak si to naprogramuj sám, ja môžem túto tému hodiť rovno do koša.

Skúšal si ten kód? Ak áno, tak sem daj odkaz na živú ukážku, tvoj problém je totižto v javascripte a je irelevantné, ako vyzerá php kód (pre nás je podstatný výstup).
Principiálne je kód od hatto13 v poriadku.
To, čo nie je v poriadku, je ten header uprostred kódu a to, že neošetril aj name="levels" + treba prerobiť tú kontrolu (či bol odoslaný $_POST['levels'] na trochu iný spôsob).
Ideálne by som pridal do formu skrytý input, kde by bolo to ID, kam sa to má presmerovať a v prípade POST requestu to headerom poslať na tú stránku (aj keď nikde nerobíš s tým $_POST['levels']).

Preto si ujasni, s čím máš problém - hatto13 ti logicky vyriešil, ako máš generovať kód, aby ti fungoval aj javascript. Teraz by si si mal ošetriť odosielanie a spracovanie dát v php.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.14
Prihlásený: 13.01.15
Príspevky: 15
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 31.03.2014 7:28 | [HELP]Problem zo select menu

no sorry ale nefunguje to takze absolutne jeho $index a tam nejaky ++ za while nerobi to nic lebo mne treba pracu z ID
myslim ID- tych ludi nie formularov $us['ID']; tieto tu ID-cka


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 06.02.14
Prihlásený: 16.11.17
Príspevky: 451
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 31.03.2014 9:27 | [HELP]Problem zo select menu

vobec si nepochopil pointu. vidno ze nemas zaklad ani algoritmov ani syntaxe php kedze nevies co je to 'nejake ++ za while'.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[HELP]Problem zo select menu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.03.2014 10:13 | [HELP]Problem zo select menu

Do <select> si mozes dat aj onchange="this.form.submit();" a nebudes musiet riesit idcka formularov, co ti poradil hatto13. Nasledne si uz len zvolis, ako chces posielat idcko uzivatela, ci zadanim do action alebo cez hidden input. Ten header pri kazdom formulari je zle riesenie, takze by bolo vhodne vysvetlit, co robis v suboroch testovanie_str.php a levels.php.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.01.14
Prihlásený: 13.01.15
Príspevky: 15
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 31.03.2014 11:47 | [HELP]Problem zo select menu

Super diki stanley uz som to vyriesil takto:
cez ten action :)
Kód:
<!doctype html>
<html lang="en">
<head>
   <meta charset="UTF-8">
   <title>Document</title>
</head>
<body>
   
<?php
   $con=mysqli_connect("localhost","root","","wifi");

   $res=mysqli_query($con,"SELECT * FROM Users");

   while ($us=mysqli_fetch_array($res)) {
      echo $us['Meno']." - ".$us['Level']."<br />";
      echo $id=$us['ID'];
      echo '<form method="POST" action="v1/levels.php?id='.$us['ID'].'">';
      ?>

      <select name="levels" onchange="this.form.submit();">
         <option value="0">us</option>
         <option value="1">te</option>
         <option value="2">ad</option>
      </select>
      <?php
     /* if (isset($_POST['levels']) && $index==$us['ID']) {
         echo "ID: ".$index;
         header("location: v1/levels.php?id=".$index."");
      }*/
      echo "</form>";   
     
   }
?>
</body>
</html>


 [ Príspevkov: 12 ] 


[HELP]Problem zo select menu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help css menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

890

20.03.2009 18:18

sillyounguy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Help s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

390

19.08.2008 9:20

Slappy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

help s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

337

21.03.2009 16:38

bloger7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Help s css - menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

231

05.02.2010 8:16

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Javascript, canvas, menu - help

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

102

17.05.2014 20:38

TieSTiK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Umistneni if frame vedle Css menu... HELP PLS

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

324

01.02.2009 21:48

aliasspider

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem so SELECT

v PHP, ASP

3

270

27.10.2007 21:54

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skinned select problem v IE

v HTML, XHTML, XML, CSS

0

131

24.04.2012 12:16

general667

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win7 problem-mouse drag&drop + select

v Operačné systémy Microsoft

3

157

05.12.2009 12:23

eXpoler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

319

17.10.2010 10:57

luko222

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

265

01.07.2010 21:55

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

414

27.06.2008 18:22

hulaha

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s menu

v Webdesign

5

250

06.07.2012 22:02

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

403

16.12.2007 22:05

jablko05

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem s menu

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

439

24.02.2009 16:45

jefitto

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Menu v IE - problém

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

354

27.08.2009 10:07

Ďuri



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF