[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.10.08
Prihlásený: 27.11.08
Príspevky: 6
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 12.10.2008 15:48 | problem rovnakeho title

Zdravim Vas, chcel by som Vas poprosit o pomoc, programujem web pomerne rozsiahly, a to sposobom, ze obsah stranok nacitavam vzdy do index.php phpckom, priklad:

<? if ($page!="") {include ($page.'.php'); } else {include ('uvod.php') ;} ?>

problem je v tom, ze title stranok je vzdy rovnaky. Potreboval by som nejaky skript alebo "nieco" vdaka comu sa title zmeni pri kazdej stranke ako chcem ja.

Dakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 12.10.2008 16:02 | problem rovnakeho title

nechapem ako title?
myslis url alebo title stranky v uzatvorenych tagoch title?

tak uplne primitivne doplnis <?php echo $page; ?> a ti vipise a tak mzoes hocico robyt

ale pochybujem ze to lebo to je uplne trivialne :D


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 12.10.2008 16:08 | problem rovnakeho title

môžeš použiť viac spôsobov... napr. switch alebo str_replace... uvediem príklad so str_replace, switch je dačo podobné..

buďto si do dáš priamo do kódu, alebo zvlášť súbor (praktickejšie)...

titulok.php
Kód:
<?php
$page=$_GET['page'];
$subory = array("uvod", "sluzby", "kniha"); //"zoznam" súborov, ktoré máš (napr. uvod.php, sluzby.php...)
$zmen = array("Úvod", "Služby", "Návštevná kniha"); //titulok
echo str_replace($subory, $zmen, $page);
?>


a potom už iba includuješ do tagu title
Kód:
<title><?php include "titulok.php" ?></title>


takže, keď budeš mať url domena.tld/?page=kniha
tak stránka bude mať titulok Návštevná kniha

PS:
kmsa, keď nechápeš čo chce, tak načo sem píšeš?

toto čo si mu poskytol by vypisovalo nepekný titulok :)

to isté aj tvoj predošlý príspevok na plus/minus


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 12.10.08
Prihlásený: 27.11.08
Príspevky: 6
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 12.10.2008 16:39 | problem rovnakeho title

Dakujem Emer presne toto som zhanal ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
NapísalOffline : 13.07.2009 21:19 | problem rovnakeho title

no dnes som začal používať túto vychytávku až pokým ma nezaseklo a titulky sa nejak domiešali a netuším vôbec prečo ak by bol niekto ochotný poradiť tak moje icq je 262759773


Offline

Správca fóra
Správca fóra
problem rovnakeho title

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.07.2009 21:26 | problem rovnakeho title

ked budes mat 100 podstranok a budu prichadzat dalsie a dalsie, vzdy budes manualne pridavat nove polozky do tychto poli? skor by som to nejak zautomatizoval ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.07.2009 21:26 | problem rovnakeho title

Asi ti nesedia polia.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
NapísalOffline : 13.07.2009 21:29 | problem rovnakeho title

už 4hodiny poľujem na tie polia a zle ukazuje len na posledných dvoch pridaných len už som z toho paf tak sa obraciam na Vás


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 13.07.2009 21:31 | problem rovnakeho title

nezabudnite si dat do
Kód:
<?php
$page=$_GET['page'];
$subory = array("uvod", "sluzby", "kniha"); //"zoznam" súborov, ktoré máš (napr. uvod.php, sluzby.php...)
$zmen = array("Úvod", "Služby", "Návštevná kniha"); //titulok
echo str_replace($subory, $zmen, $page);
?>


nejaku ochranu typu file_exists()..


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 13.07.2009 21:32 | problem rovnakeho title

vladopt: hoď sem kódy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 24.01.07
Prihlásený: 07.11.15
Príspevky: 756
Témy: 24 | 24
Bydlisko: Poltár
NapísalOffline : 13.07.2009 21:38 | problem rovnakeho title

index.php

Kód:
<?php
   if($_GET['page']=="news") include "news.php";
   if($_GET['page']=="hamsik") include "hamsik.php";
   if($_GET['page']=="photos") include "photos.php";
   if($_GET['page']=="videos") include "videos.php";
   if($_GET['page']=="partners") include "partners.php";
   if($_GET['page']=="links") include "links.php";
    if($_GET['page']=="1") include "clan.php";
   if($_GET['page']=="2") include "clan1.php";
   if($_GET['page']=="3") include "clan2.php";
   if($_GET['page']=="4") include "clan3.php";
   if($_GET['page']=="5") include "clan4.php";
   if($_GET['page']=="6") include "clan5.php";
   if($_GET['page']=="7") include "clan6.php";
   if($_GET['page']=="8") include "clan7.php";
   if($_GET['page']=="9") include "clan8.php";
   if($_GET['page']=="11") include "clan9.php";
   if($_GET['page']=="12") include "clan10.php";
   elseif($_GET['page']=="contact") include "contact.php";

?>


to druhé pošlem do pm


Offline

Užívateľ
Užívateľ
problem rovnakeho title

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 13.07.2009 22:13 | problem rovnakeho title

ked som dobre pochopil tak to ma byt od druheho elseif a nie if

Kód:
<?php
   if($_GET['page']=="news") include "news.php";
   elseif($_GET['page']=="hamsik") include "hamsik.php";
   elseif($_GET['page']=="photos") include "photos.php";
   elseif($_GET['page']=="videos") include "videos.php";
   elseif($_GET['page']=="partners") include "partners.php";
   elseif($_GET['page']=="links") include "links.php";
    elseif($_GET['page']=="1") include "clan.php";
   elseif($_GET['page']=="2") include "clan1.php";
   elseif($_GET['page']=="3") include "clan2.php";
   elseif($_GET['page']=="4") include "clan3.php";
   elseif($_GET['page']=="5") include "clan4.php";
   elseif($_GET['page']=="6") include "clan5.php";
   elseif($_GET['page']=="7") include "clan6.php";
   elseif($_GET['page']=="8") include "clan7.php";
   elseif($_GET['page']=="9") include "clan8.php";
   elseif($_GET['page']=="11") include "clan9.php";
   elseif($_GET['page']=="12") include "clan10.php";
   elseif($_GET['page']=="contact") include "contact.php";

?>


ale vt akomto pripade by som to zautomatizoval alebo spravil cez switch


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 14.07.2009 11:46 | problem rovnakeho title

Takže pre všetkých ktorí tento systém používajú. Pokiaľ budete stránky označovať ako vladopt teda číslami, prídete na problém kde máte už dvojčíslia.

Prečo problém vzniká?
Treba si uvedomiť ako str_replace funguje.
V $subory máte identifikátory.
V $zmen máte reťazce ktorými identifikátory nahradíme
$page vyjadruje reťazec v ktorom hľadáme - môže to byť aj dlhý text.

Ak $page má hodnotu 12 (alebo 11 alebo 13 ...) tak str_replace funguje systémom:
Je 1 identifikátor? Áno, preto ho nahradím
Je 2 identifikátor? Áno, preto ho nahradím

Takže nedostanete ako výsledok "Toto je Page 12" ale "Toto je Page 1Toto je page 2"


Riešenie:
Stačí ak riadok:
Kód:
echo str_replace($subory, $zmen, $page);


Nahradíte:
Kód:
echo $zmen[array_search($page,$subory)];


 [ Príspevkov: 13 ] 


problem rovnakeho title



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie rovnakeho SSID na viacerych routroch

v Siete

4

311

22.01.2013 23:50

mirom

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Domena a web rovnakeho nazvu ako MMORPG

v Obchody, reklamácie a právo

2

557

02.03.2009 16:51

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dokupenie 4/8gb ram rovnakeho modelu.. mozna nekompatibilita

v Pamäte

7

288

10.11.2011 18:46

hedrox

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MAM ROVNAKY NET S KAMOSMI AJ ROVNAKEHO PROVIDERA VPN

v Sieťové a internetové programy

6

249

09.10.2008 18:34

Googler1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

title

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

575

11.08.2008 12:48

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title

v PHP, ASP

3

458

15.12.2007 12:14

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title

v PHP, ASP

3

667

08.04.2007 19:06

m@-nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

title

v Redakčné systémy

5

907

09.07.2006 13:42

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title Categorie

v Redakčné systémy

0

331

14.10.2006 15:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nezobrazuje title tagy

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

798

06.10.2009 13:23

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP dynamický title

v PHP, ASP

10

328

25.11.2012 19:00

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena v title

v PHP, ASP

9

320

04.03.2009 22:50

romanman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title cez Header()

v PHP, ASP

6

335

15.05.2008 17:49

waresko18

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

title description keywords

v PHP, ASP

7

324

15.10.2008 13:58

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Typo3 - ziskanie title

v Redakčné systémy

2

701

01.09.2010 23:57

Merlin_sk

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

opozdene <title>

v PHP, ASP

22

834

23.07.2010 17:27

shaggy



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF