[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 22.11.2012 21:44 | PHP dynamický title

Ahojte, neviem či to niekto riešil trochu viac dopodrobna, ale zaujímalo by ma ako v PHP spraviť dynamický title :). Nechcem moc globálne premenné, pretože keď idú cez mnoho súborov, tak sa nepamätajú svoj obsah.

Môžem sa spýtať ako riešite dynamický title v php vy?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 22.11.2012 22:49 | PHP dynamický title

Definuj "dynamický title". Myslíš len zmenu tagu <title>? (Tak ako tu teraz je "PCforum.sk - Zobrazenie témy - PHP dynamický title" ?)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 23.11.2012 18:05 | PHP dynamický title

Áno, ale čo som pozeral tak to asi nechám ako statickú variable.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 16.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 23.11.2012 19:57 | PHP dynamický title

Veď keď skladáš stránku, musíš vedieť, akú stranu skladáš - vieš aký bude mať obsah. No tak potom aj vieš, aký bude title.
Nejaký všeobecný spôsob na to asi nie je, záleží na tom, ako skladáš jednotlivé strany.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP dynamický title

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.11.2012 22:48 | PHP dynamický title

Ako povedal Bokos, všeobecný spôsob neexistuje, záleží od toho, ako sa ti web vyskladáva.
V stručnosti - definuješ premennú (napr. $title), do ktorej vkladáš hodnotu zodpovedajúcu konkrétnej stránke a to vypisuješ v šablóne.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 23.11.2012 22:55 | PHP dynamický title

Ja tomu rozumiem, ale ja sa pýtam ako najlepšie udržať obsah $title...

No ale už som to vyriešil celkom fajn s tými statickými. Môžte close diky :)


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP dynamický title

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 23.11.2012 22:58 | PHP dynamický title

Lenže z tvojho všeobecného popisu sa nedá vyvodiť odpoveď.
Potrebovali by sme vidieť kód (najlepšie zjednodušený, ktorý by ale zachoval logiku aplikácie), aby sme vedeli povedať, aký je najlepší postup.
A samozrejme, globálne premenné sú zlo, nikdy nevieš, odkiaľ sa berú a iba sú s nimi starosti.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 24.11.2012 16:44 | PHP dynamický title

V zjednodušenom. Napadá vás lepšie riešenie? Keď dokončím core, pridám tam DB.

Kód:
class setting {
    private static $title = "TITE";

   public static function get($value = "title") {
      switch ($value) {
         case "title":
            return self::$title;
            break;
      }
   }

    public static function setTitle($value) { self::$title = $value; }

}


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP dynamický title

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 24.11.2012 17:42 | PHP dynamický title

Čiže to máš v triedach, čo je dosť pokrok (keď si spomínal globálne premenné, tak som mal pocit, že je to klasický procedurálny kód).
Nejak nevidím výhodu používania statickej premennej, štandardne sa to rieši napríklad takto:
Kód:
class Page {
   private $title;

   function __construct($id) {
      $this->title = ... /*získame napr. dáta z DB*/
   }

   public funtion getTitle() {
      return $this->title;
   }
}


a vypisovať to budeš:
Kód:
$id = $_GET['id'];
$page  = new Page($id);
$page_title = $page->getTitle();

Aj tak väčšinou potrebuješ title iba na jednom mieste (tam, kde ho predávaš na spracovanie do šablóny). Príde mi to lepšie riešenie ako statické metódy a premenné.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.02.09
Prihlásený: 30.09.13
Príspevky: 113
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 25.11.2012 14:27 | PHP dynamický title

A vieš nejakú konkrétnu nevýhodu statickej?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
PHP dynamický title

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 25.11.2012 19:00 | PHP dynamický title

Problém so statickými triedami/metódami nastáva vtedy, keď zistíme, že potrebujeme viac inštancií triedy.
Podobne, ako sa to stalo Sofii S.: http://phpfashion.com/singleton-sofie-s


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
 [ Príspevkov: 11 ] 


PHP dynamický title



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicky mikrofon

v Ostatné

0

203

17.08.2011 16:09

ultimateman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Include dynamický

v PHP, ASP

3

294

31.01.2012 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamický disk

v Pevné disky a radiče

4

1351

26.03.2010 9:29

jan037

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamický obsah

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

374

01.06.2009 9:50

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title

v PHP, ASP

3

667

08.04.2007 19:06

m@-nX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

title

v Redakčné systémy

5

907

09.07.2006 13:42

WEB LAMA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

title

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

575

11.08.2008 12:48

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title

v PHP, ASP

3

458

15.12.2007 12:14

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dynamicky disk - vista

v Pevné disky a radiče

9

934

23.04.2009 19:59

AsuSmaNiaK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Title Categorie

v Redakčné systémy

0

331

14.10.2006 15:13

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA: dynamicky pridavane checkboxy

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

241

27.04.2011 14:47

bimbo34

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicky disk - Windows 7

v Operačné systémy Microsoft

6

174

25.05.2015 15:24

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamicky vs. Typicky kontrast

v Monitory, televízory a projektory

8

214

23.02.2014 15:00

muranec3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Základný a dynamický disk

v Operačné systémy Microsoft

2

204

18.04.2015 15:22

Alastor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamický disk (chcem konvertovať)

v Pevné disky a radiče

6

2328

09.08.2010 14:30

DildoGripak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql - dynamický počet fieldov

v Databázy

3

410

07.11.2009 18:46

rooobertek



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF