[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Prihlásený: 08.10.09
Príspevky: 26
Témy: 12 | 12
NapísalOffline : 13.09.2008 8:07 | Pridávanie nových hodnôt do url

Zdravim
Potrebujem spravit nieco take, ako je napr. to lave menu na http://www.autovia.sk
Ide mi o to, ze ked kliknem na znacku, prida sa mi do url znacka asi takto http://www.autovia.sk/autobazar/SKODA. Potom ked kliknem povedzme na model,prida uz do tejto existujucej url model cize vyzelo by to takto http://www.autovia.sk/autobazar/SKODA/Octavia. Ked kliknem na rok prida rok atd...Vyskusal som uz vselico ale asi to nieje v mojich silach kedze to bolo strasne zdlhave a nakoniec to aj tak neslo ako by malo :D za kazdu pomoc vopred dik.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Pridávanie nových hodnôt do url

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1

Je to jednoducha praca s Apache (dodatocnymi konfiguracnimi subormi) .htaccess, napriklad :

Kód:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} ^(.*)\/(.*)\/(.*)\.html$
RewriteRule ^(.*)\/(.*)\/(.*)\.html$ /index.php?cat=$1&mark=$2&type=$3 [L,QSA]


Staci ak sem poslel nazov danej stranky + premenne, kt. sa predavaju pomocou URL adresy a pozrieme sa na to...


_________________
Múdry nie je ten, čo veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba. (Thomas Alva Edison)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Prihlásený: 08.10.09
Príspevky: 26
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 13.09.2008 10:10 | Pridávanie nových hodnôt do url

Stymto som este nikdy nerobil takze som trochu mimo deja ale uz pozeram otom nejake tie manualy.Mohol by si mi ukazat nejaky priklad na tuto moju situaciu? Mam stranku www.mojastranka.sk/najnovsie.php dalej mam odkaz najnovisie.php?znacka=skoda. Teraz mam dalsi odkaz najnovisie.php?model=octavia a v pripade ak by som klikol aj na odkaz znacka aj na odkaz model potreboval by som aby url vyzerala takto www.mojastranka.sk/najnovsie.php?znacka ... el=octavia.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.09.08
Prihlásený: 13.09.08
Príspevky: 8
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 13.09.2008 11:29 | Pridávanie nových hodnôt do url

co to ma spolocne s Apache? to je cisto zalezitost PHPcka, ktore ma tie linky nejakym sposobom generovat.

nemal by to byt problem, ja stromovu strukturu riesim tak, ze mam vzdy cestu k danej kategorii ulozenu v DB, cize neskladam ju za behu.

v tabulke mam stlpec napr "google_url" a tam mam ulozeni cesu. cize napr. "auta/skoda/octavia/octavia-combi/.

Cesta sa vzdy sklada z cesty nadradenych kategorii a samotnej kategorie.

potom sa to uz len vypisuje.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 02.09.08
Prihlásený: 23.01.13
Príspevky: 81
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 13.09.2008 12:21 | Pridávanie nových hodnôt do url

pedrix:

to, o com hovoris ty, je nieco ine, ako je to riesene na autovii.sk

skusim to vysvetlit na zaklade toho, co si napisal ty. zoberme si zoberme si tvoj odkaz "najnovisie.php?znacka=skoda".

tento link je rozdeleny otaznikom "?". pred otaznikom je cesta k suboru, co sa ma otvorit, za otaznikom su premenne typu "GET", kde "znacka" je nazov premennej a "skoda" je jej hodnota.

takze ak mas link "www.mojastranka.sk/najnovsie.php?znacka=skoda&model=octavia", tak potom tato stranka obsahuje dve premenne typy "GET".

dostat sa k nim mozes takto:

Kód:
//vytvorenie kratkych nazvov premennych, aby si ich nemusel stale volat pomocou GET zapisu:
$znacka = $_GET['znacka'];
$model = $_GET['model'];


no a teraz uz budes mat v "$znacka" hodnotu "skoda" a v premennej "$model" hodnotu "oktavia".


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.08
Prihlásený: 08.10.09
Príspevky: 26
Témy: 12 | 12
Napísal autor témyOffline : 13.09.2008 23:37 | Pridávanie nových hodnôt do url

Roko:
Asi sme sa nepochopili.Mne je vpodstate jedno ci tam bude www.autovia.sk/autobazar/SKODA/Octavia alebo www.autovia.sk/autobazar?znacka=SKODA&model=Octavia ide mi o to pridavanie do url s ponechanim predoslych hodnot. Priklad: na stranke som sa preklikal na www.autovia.sk/autobazar?znacka=SKODA a teraz si chcem vybrat model, ked nanho kliknem mal by som sa dostat na stranku www.autovia.sk/autobazar?znacka=SKODA&model=Octavia. Zle by bolo keby sa dostanem www.autovia.sk/autobazar?model=Octavia


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Pridávanie nových hodnôt do url

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 13.09.2008 23:39 | Pridávanie nových hodnôt do url

http://www.pcforum.sk/zistenie-predchad ... 44078.html


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 03.09.08
Prihlásený: 13.09.08
Príspevky: 8
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 16.09.2008 16:25 | Pridávanie nových hodnôt do url

tu je funkcia na dynamicke generovanie URL:

http://www.phpblog.sk/clanok/44/dynamicka-tvorba-url/


 [ Príspevkov: 8 ] 


Pridávanie nových hodnôt do url



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

google indexovanie nových URL

v Ostatné

1

108

11.06.2014 18:45

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SEF url alebo pekná url

v PHP, ASP

1

304

10.07.2011 14:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Tlist, pridavanie

v Delphi, Visual Basic

15

1111

26.05.2009 20:28

Siriuse

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rozhádzané pridávanie

v Databázy

7

1016

08.08.2006 10:26

tRizzO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PrestaShop - Pridavanie fontov

v Redakčné systémy

1

1317

01.11.2009 13:53

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticke pridavanie inzeratov

v PHP, ASP

9

694

26.12.2007 13:41

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridavanie objektov do videa

v Video programy

0

356

27.04.2008 10:36

raider93hudc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridávanie obrázkov do príspevkov

v Krčma

4

210

08.04.2014 21:47

Megi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridavanie medzi oznaceny text

v JavaScript, VBScript, Ajax

9

320

25.04.2010 18:28

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pridavanie medzier do stringu

v PHP, ASP

7

255

31.01.2009 21:38

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

eshop - pridavanie produktov do kosika

v PHP, ASP

1

302

31.01.2009 11:40

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

606

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Script na pridavanie fotiek do fotoalbumu

v Redakčné systémy

0

514

18.01.2009 23:16

feips

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Pridávanie textu/znakov do formulára kliknutím

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

196

29.07.2010 21:45

Gresthorn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery - porovnavanie hodnot

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

171

15.04.2012 2:46

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

postupne pridavanie opakujuceho sa kodu do formulara

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

307

01.02.2009 18:25

trco



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF