Teraz si zober príklad : Ja celý natešený

vbehnem do autosalónu Ferrari a s radosťou si kúpim konečne to svoje Ferrari. Po roku používania sa rozhodnem že si dám prehodiť opotrebované pneumatiky a urobiť repasáciu riadiacej jednotky vstrekovania paliva, na čo mi ale servisák v dielni povie, že bohužiaľ

......to sa vymeniť nedá , že sa na to vzťahuje licencia a musím si zasa kúpiť nové auto, inak to nepôjde ....... a povie mi že ak sa mi nepáči aby som si kúpil Š 120. Ale ja mu hovorím že ja Š 120 nechcem, pretože sa na ňu najväčší výrobcovia a dodávatelia nevyrábajú doplnky ktoré ja potrebujem (napr. GPS, antiradar , automatické zapínanie svetiel , elektróny ,......dokonca ani benzín 91 ) , že ja potrebujem súrne len a len Ferrari............. preto odídem bez auta. Po mesiaci bez auta ale zisťujem, že všetci susedia,všetci známi a kamaráti jazdia na "kradnutom" Ferrari s úsmevom na tvári a nikto im nič neurobí,nikto im nič nezakáže a nemajú z toho absolútny postih

.
Ináč prirovnať Ferrari za niekoľkjo miliónov k softwaru za pár tisíc je odvážne, ale ja som len zobral príklad ktorý si dal Ty

.
Mimochodom : Na ktorý HW je viazaný ten Windows ??? Ktorý HW môžem vymeniť a ktorý musím ponechať nedotknutý ??