[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 19.12.08
Prihlásený: 15.04.13
Príspevky: 4
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 14.07.2009 18:17 | Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

Lámem si hlávku a už to bolí tak sa kuknite na to vy či na to nepridete:

Máme hodnotu:

Kód:
$pages = '<li><a href="http://www.example.com/x1/">Počitace</a></li>
          <li><a href="http://www.whitehouse.gov/ddd/bbb/">Auticka</a></li>
          <li><a href="http://www.whitehouse.gov/eeee/aaaa/">jedlo</a></li>
          <li><a href="http://www.whitehouse.gov/yyy/zzz/">Zelené lesy</a></li>
          <li><a href="http://www.whitehouse.gov/yyy/xxx/">Mravce</a></li>
          <li><a href="http://www.whitehouse.gov/5455/">Zuby</a></li>
          <li><a href="http://www.whitehouse.gov/468/">Rubíny</a></li>';


Explodujeme to do pola explode("</li>",$pages); a chceme toto pole usporiadat podla abecedy Podla text_contentu (Autíčka,Jedlo,Mravce...)

Ako by ste to spravili? Napr cez regex,alebo ja neviem co..ale musi ostat zachovana struktura pola
Dakujem

//na co citujes sam seba? upravene (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 14.07.2009 20:26 | Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

rieseni mas vela, ponukam jedno rychle neefektivne bez reg. vyrazov

Kód:
$array = explode('</li>', $pages);
unset($array[count($array)-1]);
foreach($array as $key => $value){
  unset($array[$key]);
  $array[strtolower(strip_tags($value))] = $value.'</li>';
}
ksort($array);
echo implode($array);


ale odstran si tie znaky z pomedzi <li></li> aby to vyzeralo takto

Kód:
$pages = '<li><a href="http://www.example.com/x1/">Počitace</a></li><li><a href="http://www.whitehouse.gov/ddd/bbb/">Auticka</a></li><li><a href="http://www.whitehouse.gov/eeee/aaaa/">jedlo</a></li><li><a href="http://www.whitehouse.gov/yyy/zzz/">Zelené lesy</a></li><li><a href="http://www.whitehouse.gov/yyy/xxx/">Mravce</a></li><li><a href="http://www.whitehouse.gov/5455/">Zuby</a></li><li><a href="http://www.whitehouse.gov/468/">Rubíny</a></li>';

zato je to nie prave najvhodnejsie...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

Kód:
preg_match_all('/<li><a href="([^"]+)">([^<>]+)<\/a><\/li>/', $pages, $matches);

asort($matches[2]);

print_r($matches);

pri zoradovani vsak moze nastat problem, ak je prve pismeno s diakritikou...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

Registrovaný: 07.03.06
Prihlásený: 23.01.11
Príspevky: 408
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Prešov / Pr...
NapísalOffline : 14.07.2009 23:01 | Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

Preto namiesto asort použi skôr natcasesort :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

jj, to je lepsie riesenie ako asort :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 5 ] 


Prehladavanie Array a jeho usporiadanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hladanie v array poli a usporiadanie výsledkov

v PHP, ASP

10

508

09.07.2009 16:22

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladavanie viacrozmerneho pola

v PHP, ASP

4

259

13.10.2007 23:13

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehľadávanie zdrojového kódu inej stránky

v PHP, ASP

6

738

16.12.2011 13:18

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypat prehladavanie pocitacou v sieti .

v Sieťové a internetové programy

0

198

20.06.2010 17:32

T.O.M.Y

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladávanie v rámci site s diakritikou

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

311

04.02.2009 12:08

reli

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie historie prehladavanie v google cez IE rychlo plz!

v Sieťové a internetové programy

9

4259

11.03.2008 15:16

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie vysledkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

3

101

25.12.2013 15:07

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie čísiel

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

26

363

28.03.2017 21:15

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie divov

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

427

15.12.2009 20:07

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie suborov

v Operačné systémy Microsoft

0

138

24.08.2012 18:50

dangerous_123

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie kablov

v Chladiče a všetky druhy chladenia

5

1452

20.10.2006 17:09

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie suborov v priecinku

v Operačné systémy Microsoft

0

182

19.12.2008 15:27

piaggio

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnávanie a usporiadanie čísiel

v Ostatné programy

0

419

12.08.2008 19:13

MANIAC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie suborov RecursiveDirectoryIterator uasort

v PHP, ASP

13

198

11.01.2014 14:51

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie obrazkov v galerii

v PHP, ASP

4

220

20.04.2010 20:52

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Usporiadanie prvkov v poli

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

187

13.04.2017 12:21

neutroN



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF