[ Príspevkov: 5 ] 
AutorSpráva
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prehladavanie viacrozmerneho pola

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.10.2007 21:12 | Prehladavanie viacrozmerneho pola

Mam taketo zjednodusene viacrozmerne pole:
Kód:
$pole = array(
   "id"=>1,
   "id_parent"=>0,
   "children"=>array(
      "id"=>2,
      "id_parent"=>1,
      "children"=>array(
         "id"=>3,
         "id_parent"=>2,
         "children"=>"")))


Da sa nejako jednoducho (nezavisle na urovni vnorenia) zistit id najvyssieho rodica potomka s id=3? Cize, chcem ako vysledok ziskat id=1.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prehladavanie viacrozmerneho pola

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2007 21:21 | Prehladavanie viacrozmerneho pola

no neviem co presne myslis, ale vysledok 1 dostanes nasledovne
Kód:
$pole["id"]

EDIT: btw hovoris o tom ako keby islo o DOM (rodic, potomok), a to pole podla mna nieje velmi zjednodusene :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prehladavanie viacrozmerneho pola

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 13.10.2007 21:36 | Prehladavanie viacrozmerneho pola

hmm, dam radsej iny priklad, ono to pole moze byt vacsich rozmerov, cize nemozem dat jednoducho $pole['id']:
Kód:
$pole = array(
      0=>array(
            "id"=>1,
            "id_parent"=>0,
            "children"=>array(
                  0=>array(
                        "id"=>2,
                        "id_parent"=>1,
                        "children"=>array(
                              "id"=>3,
                              "id_parent"=>2,
                              "children"=>"")),
                  1=>array(
                        "id"=>4,
                        "id_parent"=>1,
                        "children"=>""))),
      1=>array(
            "id"=>5,
            "id_parent"=>0,
            "children"=>""))

Poznam len id vnoreneho potomka, napr. id=3 a chcem zistit id jeho najvyssieho rodica, cize v tomto pripade id=1. Hadam som to uz zrozumitelnejsie vysvetlil.

//"zjednodusene" som myslel oproti prikladu struktury pola, ako som uviedol teraz...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Prehladavanie viacrozmerneho pola

Registrovaný: 16.08.07
Prihlásený: 03.10.12
Príspevky: 139
Témy: 25 | 25
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 13.10.2007 22:29 | Prehladavanie viacrozmerneho pola

no tak to ma napada len prejdenie celeho pola pomocou foreach, ale sedim uz nad tym pol hodinu a nic som zatial nevymyslel :-/


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Prehladavanie viacrozmerneho pola

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
Napísal autor témyOffline : 13.10.2007 23:13 | Prehladavanie viacrozmerneho pola

uz som to konecne vyriesil, ale vdaka za snahu...


 [ Príspevkov: 5 ] 


Prehladavanie viacrozmerneho pola



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

inicializacia viacrozmerneho pola

v PHP, ASP

15

661

02.09.2008 10:15

toma-mato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vypat prehladavanie pocitacou v sieti .

v Sieťové a internetové programy

0

198

20.06.2010 17:32

T.O.M.Y

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladavanie Array a jeho usporiadanie

v PHP, ASP

4

344

15.07.2009 10:56

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehľadávanie zdrojového kódu inej stránky

v PHP, ASP

6

737

16.12.2011 13:18

DeaDMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prehladávanie v rámci site s diakritikou

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

311

04.02.2009 12:08

reli

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vymazanie historie prehladavanie v google cez IE rychlo plz!

v Sieťové a internetové programy

9

4258

11.03.2008 15:16

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

uvolnenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

8

302

10.01.2010 20:18

johny3212

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vrátenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

214

08.11.2012 19:01

faraon

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dlžka pola

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

374

16.10.2009 22:40

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

INDEX POLA

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

442

15.10.2009 11:39

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sirka formularoveho pola

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

242

20.04.2009 15:47

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vkladanie do pola

v PHP, ASP

2

238

17.01.2009 15:29

zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presun prvkov pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

186

18.10.2012 1:51

Gregi555

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Načítanie do poľa

v PHP, ASP

6

314

07.02.2008 21:32

xxxmiroxxx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Upravenie vypisu pola ..

v PHP, ASP

3

283

01.07.2009 17:05

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C naplnenie pola

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

707

11.12.2011 15:34

Fico



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF