[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
NapísalOffline : 25.02.2008 12:54 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Zdravim. Mam takyto problem, vytvoril som si databazu z dvomi tablukami text a obrazok. v tabulke text ma pole id ktore sa automaticky priratava a taktiez sa ulozi do tabulky obrazok ako id_text a v tej tabulke obrazok je este id_obrazok ktore sa taktiez automaticky priratava a taktiez nazov obrazku. ja potrebujem spravit to aby ked si dam vypisat nejake veci s tej tabulky text zobrazil pri nom spravny obrazok.cize vezmem id toho textu a porovnam ho s id_text, ktore je v tabulke obrazok a ak sa rovnaju zobrazim k nemu ten spravny obrazok.neviete mi niekto poradit ako by som to zapisal ? alebo mi napisat nejaky ukazkovy skript ? diky moc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 25.02.2008 13:26 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

ved si daj vyber oboch tabuliek a ten porvnavaj normalne klasicke vybery si das a potom das ze if($vypis1==$vypis2){pokracuj}...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 25.02.2008 13:39 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

to takto nepojde pretoze ja potrebujem priradit k textu ten spravny obrazok, ked si spravim vypisy dvoch tabuliek a porovnam dva riadky tak mi porovna napr. 1 riadok prvej tabulky s prvym riadkom druhej tabulky a to sa urcite nebude zhodovat, preto tam mam id_text vlozene aj v prvej tabulke aj v druhej aby som to porovnal napr ze $sql = SELECT * FROM obrazok WHERE id_obrazok = id_text, lenze mne to robi problemi a priradi mi blbe id a neviem preco


Offline

Užívateľ
Užívateľ
porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 25.02.2008 14:23 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

tak skus ze si vyberies hodnoty v prvej a das select * from tabulka where id_text='$vybraty_text' a potom si das ze ti spocita vybrate riadky a ked nebude 0 tak bude pokracovat


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.02.2008 17:15 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Jeden zo sposobov, ako to docielit:
Kód:
SELECT a.text, b.img_name FROM text a, obrazok b WHERE a.id = b.id_text

Pricom (a.)text je nazov stlpca v tabulke text, kde mas ulozene texty a (b.)img_name je nazov stlpca z tabulky obrazok s menami obrazkov.

Takto ziskas text a k nemu pridruzeny nazov obrazku.


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 25.02.2008 19:14 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

pockaj ja sa s toho neviem vysomarit mam tabulku inzerat kde mam pole inzerat_id a mal tabulku obrazok kde mam opat inzerat_id a este k tomu obrazok_id a nazov(toho obrazku)...ako by ten zapis vyzeral teraz ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 25.02.2008 19:18 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Kód:
$vyber_inzerat=MySQL_Query("SELECT * FROM inzerat");
while($vypis_inzerat=MySQL_Fetch_Array($vyber_inzerat)):
  $vypis_obrazok=mySQL_Query("SELECT * FORM obrazok WHERE inzerat_id='".$vypis_inzerat["inzerat_id"]."'");
  //tu uz si das co potrebujes napr cyklus
endwhile


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 25.02.2008 19:36 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

nabuduce napis presny popis problemu, aby sme sa zbytocne nezatazovali nepotrebnymi vecami.

Predpokladam, ze v tabulke inzerat mas aj text samotneho inzeratu, nie len inzerat_id, nazvime ho napr. inzerat_text, teraz podobne ako som pisal pred tym, ziskas vsetky dvojice inzerat-obrazok z db:

Kód:
SELECT a.inzerat_text, b.nazov FROM inzerat a, obrazok b WHERE a.inzerat_id = b.inzerat_id


Zakladny PHP kod je potom nasledovny:

Kód:
$sql = "SELECT a.inzerat_text, b.nazov FROM inzerat a, obrazok b WHERE a.inzerat_id = b.inzerat_id";
if($res = mysql_query($sql))
{
   while($inzerat = mysql_fetch_assoc($res))
   {
      echo $inzerat['inzerat_text'].' - '.$inzerat['nazov'];   //len priklad vypisu
   }
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.10.07
Prihlásený: 14.07.11
Príspevky: 107
Témy: 32 | 32
Napísal autor témyOffline : 25.02.2008 20:21 | porovnanie hodnot v dvoch tabulkach

diky uz mi to ide zajtra to este dokonam...fakt diky vsetkym :)))


 [ Príspevkov: 9 ] 


porovnanie hodnot v dvoch tabulkach



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[PASCAL] Výmena dvoch hodnôt v súbore

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

409

28.03.2011 20:25

majo30095

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnanie dvoch modelov

v AMD - Advanced Micro Devices

11

571

23.12.2008 15:29

elsofi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch datumov

v PHP, ASP

15

720

13.10.2011 10:09

Sunnynko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

porovnanie dvoch cisiel navzajom

v PHP, ASP

2

345

31.08.2009 10:42

László145

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch posledných teplôt

v PHP, ASP

5

211

29.12.2016 23:39

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch premennych typu VARCHAR

v PHP, ASP

11

198

02.06.2014 12:37

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na porovnanie dvoch videí.

v Video programy

2

110

14.01.2013 14:41

sekenke

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Porovnanie dvoch Radeoniek a zavazna otazka nakoniec

v ATI/AMD grafické karty

9

374

03.12.2009 9:53

yarzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladavanie vo viacerych tabulkach naraz

v Databázy

1

481

09.11.2010 16:53

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problém s iframe v tabuľkách

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

231

14.08.2011 16:52

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zoradenie hodnot

v Databázy

2

606

11.08.2008 19:40

Speeder21

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

jQuery - porovnavanie hodnot

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

169

15.04.2012 2:46

venom2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C++ pole unikátnych hodnôt

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

4

142

24.10.2014 13:42

marian_r

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

usporiadanie hodnot z tabulky

v PHP, ASP

7

373

17.05.2008 22:26

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zapamatanie hodnot vo formulari

v PHP, ASP

14

376

16.10.2008 17:36

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UPDATE hodnot v mysql

v PHP, ASP

10

254

06.09.2013 7:00

Elrohir



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF