[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
NapísalOffline : 23.11.2008 12:16 | počasie php

čaute ludia. zaujimala by ma jedna vec. potreboval by som na svoje stranky hodit nejake udaje o pocasi. ako sa to da spravit? existuje nejaky kod na cerpanie dat z ineho servera? asi hlupa otazka. asi je potrebne poziadat nejaky server o odoberanie takychto dat, ze? ak je to hlupst tak lock.


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 12:33 | počasie php

No rieši sa to často cez iframe, ale dá sa aj inak.
A k tej časti - či existuje nejaký kód na čerpanie dát z iného servera - jasné, že áno, je to úplne jednoduché. Napríklad file_get_contents ti dokáže spracovať vzdialené údaje, fopen, sofistikovanejšie je ešte curl. Curl si pochvaľujem, pred mesiacom som cez to niečo riešil a je to paráda.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 23.11.2008 13:27 | počasie php

nasiel som nieco taketo:
Kód:
<?php
$filename = "http://www.***** ";
$fp = fopen($filename, "rb");
echo strlen(fread($fp, 10000)) . "\n"; // 1460
echo strlen(file_get_contents($filename)) . "\n"; // 2818
?>


Vysvetlis mi prosim ta ako by som to mal urobit. ja som s toho mimo. potreboval by som a by sa mi ziskavali tie informacie o stave pocasia a teploty. dakujem pekne

Alebo toto:
Kód:
<?php

// fictional URL to an existing file with no data in it (ie. 0 byte file)
$url = 'http://www.example.com/empty_file.txt';

$curl = curl_init();

curl_setopt($curl, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt($curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);
curl_setopt($curl, CURLOPT_HEADER, false);

// execute and return string (this should be an empty string '')
$str = curl_exec($curl);

curl_close($curl);

// the value of $str is actually bool(true), not empty string ''
var_dump($str);

?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 13:52 | počasie php

V prvom rade si nájdi zdroj, z ktorého chceš čerpať, napríklad nejaké rss alebo čo... Parsovanie stránky natvrdo by bolo dosť obtiažne a časovo "neekonomické". Skús pozrieť napríklad, odkiaľ čerpá údaje add-on firefoxu, čo ti ukazuje aké je počasie. Myslím, že z accuweather, ale neviem, ako robí tie requesty, aké premenné tam dávať a tak...


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
počasie php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.11.2008 14:10 | počasie php

Este by som dodal, ze taketo veci by som riesil cez cron a ukladanie udajov do sql.


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 14:37 | počasie php

jj cron je ideálny na to, ale s cronon bude problém na hostingu. A predpokladám, že ak to bude niekde použité, tak na freehostingu. Ale isté je, že nemôžeš robiť tie requesty pokaždé, ako užívateľ urobí request na teba. Musíš to niekam uložiť a brať to zo svojho disku


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 23.11.2008 14:56 | počasie php

neviem ci sa mam nato vykaslat, pretoze toto co mi hovorite su premna uplne veci, ktorym vazne nerozumiem. pomozes rooobertek? Na hostingu mam polozku cron. a data chcem cerpat zo stranok: http://www.shmu.sk/sk/?page=33#tab pomozes mi s tym prosim?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 16:51 | počasie php

Budeš potrebovať iný zdroj. S tým ti nepomôžem, toľko času nemám.
Potrebuješ zohnať niečo v lepšej forme, napríklad
Kód:
<pocasie><oblast nazov="bratislava"><rano>6</rano><obed>8</obed></oblast></pocasie>
alebo podobne...


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
počasie php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.11.2008 16:52 | počasie php

Toto vie poskytnut msn http://weather.msn.com/RSS.aspx?wealoca ... greetype=C a z neho cerpat informacie cez rss, tie cronom ukladat bud do suboru alebo sql a nasledne odtial tahat informacie na stranku. Ale to jest len moj model, koder niesom :P


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 23.11.2008 19:36 | počasie php

Takze ako som pochopil, tak cron je program, prostrednictvom ktoreho budem tie data o pocasi ukladat do mojej sql databazy. a potom z databazy cerpat tie data na stranku. ano?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 23.11.2008 20:15 | počasie php

Nie. Cron je daemon (vo windowse neviem, ako sa tomu povie, asi proces na pozadí...), ktorý sa budí každú minútu a zisťuje, či nemá niečo práve urobiť. V praxi to znamená, že si v crone nastavíš, ako často alebo v ktorý čas spúšťať ktorý skript. A ten skript už musí vykonať to, čo si napísal.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
počasie php

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12424
Témy: 1447 | 1447
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 23.11.2008 20:29 | počasie php

Asi "Scheduled Tasks" nic ine ma nenapada kde mozes nieco planovat :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 12 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G700s | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | Nintendo Classic Mini | BlackBerry Passport 96 GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 24.11.2008 18:23 | počasie php

takze. nasiel som nejake taketo scripty.
Kód:
http://blog.jozefsandor.com/index.php?clanok=11-stahovanie-suborov-zo-servera-pomocou-php

Vo windowse som nasiel planovac uloh. ako mam prosim dalej postupovat?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 24.11.2008 19:18 | počasie php

kašli na plánovač úloh :lol: cron je na serveri... radšej si na to zožeň dakoho skúsenejšieho kým si neodpáliš vlastný win :lol:


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 24.11.2008 21:47 | počasie php

Kto mi stym prosim pomoze? ja chcem cerpat zo servera len aktalnu teplotu a momenatalne pocasie. dakujem vam


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 10.02.07
Prihlásený: 14.08.09
Príspevky: 255
Témy: 27 | 27
Bydlisko: KE
NapísalOffline : 24.11.2008 22:00 | počasie php

google ma api

http://www.google.co.uk/ig/api?weather=Kosice


_________________
drahi hackeri! teraz mozete okamzite premazat cely tento server! stlacte skratku ALT+F13
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 25.11.2008 18:20 | počasie php

tomuto akosi nerozumiem. tato xml stranka mi bude sama aktualizovat pocasie v uvedenom regione?


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.11.2008 18:43 | počasie php

To sú údaje, ktoré sa menia na stránke googlu. Ty si ich musíš stiahnuť k sebe na server pomocou nejakého skriptu.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 09.03.08
Prihlásený: 22.12.10
Príspevky: 356
Témy: 85 | 85
Bydlisko: Topoľčany
Napísal autor témyOffline : 25.11.2008 19:45 | počasie php

Takze mam tento kod. s nim si nacitam obsah stranky ineho servera. ako mam prosim dalej postupovat?
Kód:
<?php
$ch = curl_init() or die(curl_error());
curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://freemeteo.com/default.asp?myCK=6025_22345&pid=15&la=12&gid=723496");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$data1=curl_exec($ch) or die(curl_error());
echo ".$data1.";
echo curl_error($ch);
curl_close($ch);
?>


_________________
FCSpartak Trnava
Offline

Užívateľ
Užívateľ
počasie php

Registrovaný: 27.09.07
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 646
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Dubnica nad...
NapísalOffline : 22.03.2009 20:13 | počasie php

Spravil uz niekdo skript predpoved pocasia ktora cerpa predpoved z googlu?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
počasie php

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 24.03.2009 13:00 | počasie php

http://www.pcforum.sk/uzitocne-a-casto- ... tml#571702


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
 [ Príspevkov: 21 ] 


počasie php



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počasie

v Vesmír, veda a technika

10

657

28.12.2015 15:18

Ominous

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocasie

v Ostatné

6

710

22.10.2007 13:06

michalx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počasie

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

553

03.01.2009 1:23

buslo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Google počasie

v Ostatné

2

1813

24.03.2009 13:01

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nejde počasie

v Operačné systémy Microsoft

0

91

08.10.2015 16:38

liveman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rainmeter počasie

v Ostatné programy

1

131

26.05.2016 9:49

pawelino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počasie na Viste

v Operačné systémy Microsoft

2

236

19.12.2008 22:15

AReYco

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

návštevnosť a počasie

v Ostatné

0

270

21.04.2010 14:03

rooobertek

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Počasie vo Fife 12

v Počítačové hry

3

91

05.02.2013 19:29

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pocasie na web stranku

v Ostatné

2

2769

01.12.2008 14:16

walther

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Aké bolo najchladnejšie počasie v decembri 2009 ?

v Krčma

6

937

18.02.2010 14:13

eXistenZ

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP programátor - PHP, MySQL, jQuery,X)Html/CSS

v Ponuka práce

0

815

02.05.2011 12:08

magicmedia

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vytvorenie suboru php a vlozenie php scriptu

v PHP, ASP

4

927

07.05.2010 14:02

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP nevie precitat .PHP

v PHP, ASP

8

463

18.03.2011 19:21

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

php ->mysql ->php Help.zoradit

v PHP, ASP

4

322

20.06.2009 12:44

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP

v PHP, ASP

1

2452

09.06.2005 22:39

johny128



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF