[ Príspevkov: 29 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
NapísalOffline : 28.02.2013 20:35 | php editor

Čo sa týka php tak som začiatočník. Nainštaloval som si najnovšie apache 2.4.4 a php 5.4.12 a skúšam príkazy podľa vašeho tutortiálu. Kód píšem cez notepad, ale ten neopravuje a neupozornuje ma na chyby. Niekde som počul,že to ide aj cez eclipse. Cez eclipse som už programoval v jave, ale na php som tam nič nenašiel. Je to cez to možné? Prípadne uvítam návrhy na nejaký iný editor pre php. :)


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.09.12
Prihlásený: 28.07.14
Príspevky: 5
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 28.02.2013 21:39 | php editor

coda 2 bezkonkurencne, ale je len na mac, na win notepad++


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 28.02.2013 22:05 | php editor

Mam win7 tak jedine ten notepad++.


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 28.02.2013 23:08 | php editor

Notepad+, alebo PSPad. Na začiatky ti to bohate stačí :)


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Čestný člen
Čestný člen
php editor

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 28.02.2013 23:13 | php editor

Ak si robil v Eclipse, tak zostať pri ňom (resp. Aptana alebo Eclipse PDT) a neprechádzaj na jednoduchšie editory (eclipse je lepšie vybavené IDE, notepad++ alebo PSPad sú veľmi jednoduché editory kódu).


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 28.02.2013 23:21 | php editor

Ta aptana php mi pripada najschopnejsie. Tak dik za rady


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 01.03.2013 11:29 | php editor

upozornuje Ta na chybne zapisy?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php editor

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 20.09.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 01.03.2013 16:17 | php editor

Každodenne používam pri práci známy program NetBeans 7.2. Problém však je, že beží na jave, takže ti pekne spapá RAM-ku. Ale stojí za to.
Zvýrazňovanie errorov, jednoduchá práca. Možnosť pripojenia FTP, SVN a mnoho ďalšieho (čo ako začiatočník zrejme ani nevyužiješ).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 01.03.2013 17:45 | php editor

Akurát ho sťahujem :) Mám ešte jednu otázku ohladom php. Ak si chcem spraviť dynamický web, jednoducho dynamické časti spravím v php (prihlasovanie, ankety ...) a statická čast bude v html (graficke spracovanie a pod). Takže do html kódu pridám php časti a tak ho prerobím na dynamický? Takto to funguje? Takže php stránka sa vždy skladá z html a php častí? Možno sa pýtam blbo. :D


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
NapísalOffline : 02.03.2013 13:01 | php editor

nepýtaš sa blbo :)
Je to take že php iba pošle niečo čo vytvorí (väčšinou podľa podmienky if)

napr.
Kód:
<?php echo "<b>123</b>";?>

Je to iste ako
Kód:
<b><?php echo "123";?></b>

len s rozdielom ze v prvom vypise php vsetko, v druhom len 123

To prvé vypíše 123 a druhé zasa to isté...

PS: Naj editor (podľa mňa) je SciTE


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 02.03.2013 13:39 | php editor

To viem, že najprv sa to vykoná na servery a až potom pošle do prehliadača. Ale v php sa nedá spraviť komplet web stránka. Teda vzhlad stránky musím spraviť v html?


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Čestný člen
Čestný člen
php editor

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 02.03.2013 13:51 | php editor

V php sa robí kompletná stránka. Akurát, že výstup, ktorý posiela prehliadaču, je html (resp. xml, json atď. - podľa toho, čo potrebuješ).
PHP nenahrádza html, html je ten jazyk, ktorý ti rozdelí stránku do častí a ktoré oštýľuješ.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 02.03.2013 18:44 | php editor

Aha cize v html editory si mozem zbuchat graficku predlohu (theme) a potom ostatne veci a skripty v php a pridam cez include do zdrojaku. Takze sa budem musieť pozriet na to html lebo už som to dlhšiu dobu nevidel.


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 02.03.2013 20:58 | php editor

Neviem, či je toto úlpne rozumné. To, čo vypľujú WYSIWYG editory, je väčšinou chaotický hnus a zorientovať sa v tom môže byť dosť ťažké.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 02.03.2013 21:54 | php editor

Tak nie v editore ale manualne pomocou html a css. Potreboval som len vediet ci sa v php robi aj vzhlad stranky ako pozadie a ine vizualne prvky ktore prispievaju k atraktivnosti stranky. Nikde som nenasiel odpoved, ani tu tak len predpokladam ze theme spravim pomocou html a css a cez php skripty ktore tam pridam.


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 04.03.2013 13:45 | php editor

ako aj na vzhlad mozes pouzit Php - ked to chces mat dynamicke, t.j. nejake zmeny ...
napriklad chces mat web, ktory po prihlaseni bude mat ine pozadie,to ma len taka blbost napadla, tak jednoducho to spravis.
Ak mas napr. prihlasenie na webe ... pred prihlasenim mas zobrazene policka meno, heslo, prihlasit button. Prihlasis sa a uz tam mas nieco ine. Toto tiez osetrujes cez Php a ked si prihlaseny - web vyzera inak, moze mat ine casti, iny vyzor. Len testujes napr. session, v ktorej mas ulozeny prihlasovaci nick/ Ak je session naplnena, potom ... ak nie je naplnena, potom ... zasa if, podmienka, zasa Php.
Alebo myslis daco ine ?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
php editor

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 04.03.2013 13:53 | php editor

fakt7 píše:
predpokladam ze theme spravim pomocou html a css a cez php skripty ktore tam pridam.

Tak ako píšeš, v PHP vzhľad (dizajn) stránky nevytvoríš, na to je CSS, prípadne JS.


_________________
always is always wrong
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 04.03.2013 14:39 | php editor

design nevytvori, ale ako som pisal, vie ho menit, ked chce cez Php ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 04.03.2013 15:28 | php editor

No uz v tom mam jasnejsie :)


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php editor

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 20.09.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 04.03.2013 16:25 | php editor

fakt7 píše:
Tak nie v editore ale manualne pomocou html a css. Potreboval som len vediet ci sa v php robi aj vzhlad stranky ako pozadie a ine vizualne prvky ktore prispievaju k atraktivnosti stranky. Nikde som nenasiel odpoved, ani tu tak len predpokladam ze theme spravim pomocou html a css a cez php skripty ktore tam pridam.


Rozmýšľaš celkom správne.

HTML a CSS ti spravia vzhľad (<div> <span> <input> su html tagy, ktoré budeš vo veľkom využívať a ktoré pomocou CSS "oštýluješ"). Avšak nespravia ti prihlasovanie, pridávanie komentárov anketu a podobné veci, ktoré sa robia väčšinou v php-čku.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 04.03.2013 20:52 | php editor

Jasné vďaka za rady. Inak koho by zaujímalo skúšal som viacero tých editorov, aj ktoré tu boli spomenuté. NetBeans mi pripadá ako najlepšia volba a nielen pre začiatočníka. Okrem toho, že zvýraznuje chyby, ukazuje dopredu predpokladaný tvar príkazu. Takže uľahčuje prácu a skracuje čas. Ale ako už bolo spomenuté žerie dosť ram. Ďalší vhodný pre začiatočníkov je adobe dreamweaver. Je to html,css, aj php editor. Používam ho hlavne na naštýlovanie písma a celkovú úpravu aby som sa s tým nemusel zdržiavať. Ale vie toho omnoho viac a hned aj vidieť v druhom okne zdroják ktorý možno upraviť.


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 05.03.2013 8:09 | php editor

dreamweaver je spicka, vie naozaj vela a je to silny nastroj, samozrejme, pre tych co pisu kod v notepade je to jeden odporny nastroj, ktorym len pokazis kod :)
ale je aj pekne drahy ...
na ten NetBeans sa pozriem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.11
Prihlásený: 31.12.15
Príspevky: 42
Témy: 7 | 7
Vek: 26
Napísal autor témyOffline : 05.03.2013 14:23 | php editor

Tak s nim kod urcite nepokazis. Generuje ho hned ak robis zmeny alebo naopak mozes ho upravovat a hned aj vidis zmeny, nemusis ist ani do prehliadaca. Php skripty uz nie tie sa uz musia prehnat serverom.


_________________
Lenovo z500 ||Intel Core i5 3230 (2 jadrá, 4 thready -- 2,6 GHz) , 4 GB DDR3, NVIDIA GeForce GT645M (2 GB GDDR3
,384 CUDA jadier) || .
Offline

Užívateľ
Užívateľ
php editor

Registrovaný: 05.02.13
Prihlásený: 20.09.17
Príspevky: 59
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 05.03.2013 14:24 | php editor

A hlavne je free :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
php editor

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 18.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 12.03.2013 14:21 | php editor

Necital som to cele, ale dufam ze niekto spomenul sublime text 2 :)


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Správca fóra
Správca fóra
php editor

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 12.03.2013 14:34 | php editor

Starsie temy k veci: editor-php-pod-windowsom-vt47217.html


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 18.11.10
Prihlásený: 16.08.16
Príspevky: 87
Témy: 29 | 29
NapísalOffline : 18.03.2013 11:31 | php editor

Sublime Text 2 je nádherný editor :) je síce spoplatnený ale všetko sa dá vyriešiť :P

(všetko sa dá vyriešiť, ak si socka)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 30.11.17
Príspevky: 453
Témy: 127 | 127
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 22.03.2013 12:01 | php editor

co znamena ze si socka ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
php editor

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 22.03.2013 12:38 | php editor

človek bez peňazí, príživník, spodina, sociálny prípad.... ;)


_________________
C#, PHP, ...
 [ Príspevkov: 29 ] 


php editor



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP editor

v Ostatné

10

816

28.06.2009 0:25

MKI-Miro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP Editor

v PHP, ASP

5

1117

12.12.2005 16:35

warhammer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP editor

v PHP, ASP

10

891

21.02.2007 16:46

martin90

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP - editor- banery

v PHP, ASP

8

474

03.01.2009 11:05

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

editor php pod Windowsom

v PHP, ASP

12

401

10.09.2008 12:47

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Editor

v Video programy

2

215

17.11.2011 17:13

Thrine

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textovy editor

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

360

09.03.2009 0:01

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Video editor

v Video programy

0

114

24.09.2017 11:05

MarecekETX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SVG editor

v Grafické programy

1

245

12.12.2010 18:40

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

fck editor

v Ostatné

1

382

03.09.2008 22:23

programator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CKE Editor

v PHP, ASP

2

191

30.01.2012 19:03

black1101

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Music editor

v Audio programy

10

428

04.02.2010 13:14

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Video Editor

v Video programy

8

300

06.10.2012 23:23

MicQo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.SWF editor

v Webdesign

12

2127

15.03.2008 17:44

kaidžas

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Realtime editor

v Ostatné

4

320

11.02.2011 19:51

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

AKY EDITOR

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

570

27.11.2007 23:47

eXistenZ



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF