[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188

Zdravim,

mam taky problem. pokial spravim (localhost) formular, v ktorom uploadujem viac nez 2 subory, ziadne subory sa neodoslu, pole $_FILES je prazdne.

Cize, mam 4 kolonky pre upload obrazka. Pokial vyplnim 2, vsetko je OK a program pracuje. pokial 3 alebo 4, pole je $_FILES prazdne, pricom php ini mam nastavene takto:

Kód:
file_uploads = On
upload_max_filesize = 20M
max_file_uploads = 40


Vedel by mi prosim niekto poradit, co mam zle nastavene ?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

Neposielas dva 10MB subory?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 12.02.2011 18:37 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Nie praveze tak 3.5MB obrazky su to. Vzdy ked som nieco v php.ini zmenil, server som restartoval takze v tom tiez nieje problem. Vobec mi to nedava zmysel.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

vies používať wireshark alebo firebug? Ak nie, pre začiatok nainštaluj firebug :) chcem zistiť, či je problém vo formulári alebo na serveri


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 29.01.11
Prihlásený: 12.02.11
Príspevky: 39
Témy: 2 | 2
NapísalOffline : 12.02.2011 19:59 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

zle označené pomocou atribútu "name" ??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 12.02.2011 21:52 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

ak aj ano tak tie dva by sa mu tak ci tak poslali
ale je pravda ze moze byt nieco v tom formulari takze bolo by vhodne sem dat html kod formulara a popripadne javascriptove doplnky s ktorymi ho upravujes


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 13.02.2011 11:26 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Ono to je jedno ci mam spravny atribut name alebo nie. Ide o to, ze ked kontrolujem pole $_FILES funkciou print_r(), nieje take ako ma byt. No pre skusku som si spravil tento kod:
Kód:
<?php
   if( !isset( $_GET['step'] ) || $_GET['step'] != 2 ) {
?>
<form action="?step=2" method="post" enctype="multipart/form-data">
<b>vyberte fotografiu 1: </b><br> <input type="file" name="obrazok0"> <p>
<b>vyberte fotografiu 2: </b><br> <input type="file" name="obrazok1"> <p>
<b>vyberte fotografiu 3: </b><br> <input type="file" name="obrazok2"> <p>
<b>vyberte fotografiu 4: </b><br> <input type="file" name="obrazok3"> <p>
<p>
<input type="submit" value="pridaj">
</form>
<?php
   } elseif( isset( $_GET['step'] ) && $_GET['step'] == 2 ) {
      print_r( $_FILES );
   }
?>


Spusim cez localhost. Ak vyberiem 1 obrazok, vracia toto:
Kód:
Array ( [obrazok0] => Array ( [name] => 00.JPG [type] => image/jpeg [tmp_name] => /tmp/phpvdgvU2 [error] => 0 [size] => 3650277 ) [obrazok1] => Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) [obrazok2] => Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) [obrazok3] => Array ( [name] => [type] => [tmp_name] => [error] => 4 [size] => 0 ) )


Ak 2 obrazky, vracia to iste, akurat pole $_FILES['obrazok1'] je naplnene podobne spravne ako pole $_FILES['obrazok0'].

Ak vyberiem 3 alebo 4 obrazky, vracia to len toto:
Kód:
Array ( )


Takze podla mna je jasne chyba v nastaveni localhostu.

rooobertek píše:
vies používať wireshark alebo firebug? Ak nie, pre začiatok nainštaluj firebug chcem zistiť, či je problém vo formulári alebo na serveri


Nepoznam ani jeden z tych programov, pracujem na ubuntu takze dufam ze su tie programy k dispozicii aj pre mna, idem to vyskusat.

// nainstaloval som firebug, pozrel zopar tutorialov ako ho pouzivat. Je to velmi uzitocny nastroj, urcite sa mu zide v buducnosti takze dakujem. Ale konkretne v tomto pripade mi asi moc nepomoze pretoze kod, ktory som teraz uviedol urcite chybny nieje a predsa sa sprava ako by sa nemal.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

pozri si net panel (sieť ak to máš po slovensky) a klikni na "persist". Potom odošli formulár a pozri sa, čo naozaj odišlo.

Určite sa nauč používať aj wireshark, ten mi už mnohokrát bohovsky pomohol. Je v repozitároch, takže stačí iba sudo apt-get install wireshark.
Ak to s ním skúsiš, určite sa ti zíde informácia, že do filtra treba napísať "http" a dať enter. To ti potom bude zobrazovať iba http requesty a responsy. Keďže pracuješ na localhoste, dáš počúvať na "lo".


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 13.02.2011 13:57 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Takze vsimol som si jednu vec. Pokial uploadujem 2x 4.1MB obrazok, sprava sa to tak ako keby som uploadoval 3 alebo 4 cize dostanem prazdne pole Array().

Pokial 2 3.5MB obrazky tak to ide, takze predpokladam ze tam mam nastaveny nejaky limit na 8MB dokopy, ale v php.ini mam urcite to, co som pisal hore a je to urcite spravny php.ini (/etc/php5/apache2/php.ini).

Teraz k tomu Firebugu. Pokial odosielam 2 3.5MB obrazky, firebug ukaze, ze obrazky sa poslali a ostatne dve file polia su prazdne ( $_FILES['obrazok3'], $_FILES['obrazok4'] ).

Pokial som skusal 4, asi 3MB obrazky, Firebug ukazuje, ze sa poslal prvy a ostatne 3 mi vobec neukazuje, nikde o nich nic nepise. Teda ak som to spravne vsetko pochopil. Pole je samozrejme teraz prazdne Array().


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

pošli pls ten formulár, skúsim to u seba


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 13.02.2011 15:41 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Skusam presne to, co som tu postoval ako priklad. Mam aj dalsi php subor v ktorom mi to nejde ale ten je v podstate rovnaky akurat su tam este hluposti ohladom upravy obrazkov a tak. Toto je vytah z toho suboru ale ten vytah mi tiez nefunguje, takze ked vyriesim ten je jasne, ze bude fungovat aj povodny subor. Cize toto mi nefunguje:
Kód:
<?php
   if( !isset( $_GET['step'] ) || $_GET['step'] != 2 ) {
?>
<form action="?step=2" method="post" enctype="multipart/form-data">
<b>vyberte fotografiu 1: </b><br> <input type="file" name="obrazok0"> <p>
<b>vyberte fotografiu 2: </b><br> <input type="file" name="obrazok1"> <p>
<b>vyberte fotografiu 3: </b><br> <input type="file" name="obrazok2"> <p>
<b>vyberte fotografiu 4: </b><br> <input type="file" name="obrazok3"> <p>
<p>
<input type="submit" value="pridaj">
</form>
<?php
   } elseif( isset( $_GET['step'] ) && $_GET['step'] == 2 ) {
      print_r( $_FILES );
   }
?>


Je to fakt zvlastne :( to bude snad nejaky bug alebo co.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96

skús pozrieť post_max_size
// že mi to skôr nenapadlo :wall:


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 14.04.09
Prihlásený: 28.11.17
Príspevky: 1178
Témy: 188 | 188
Napísal autor témyOffline : 14.02.2011 11:27 | nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz

rooobertek si moj boh :D !
Presne som to mal nastavene na 8M, dal som to na 20M a vsetko funguje.
Fakt si mi velmi pomohol, dakujem.


 [ Príspevkov: 13 ] 


nefunguje uploadoavanie 3 suborov naraz



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

stiahnutie mnohých súborov naraz

v Sieťové a internetové programy

2

135

03.03.2013 15:32

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odosielanie viacerych suborov naraz

v PHP, ASP

3

330

23.04.2008 17:33

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pouzitie viacerych css suborov naraz

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

191

11.09.2012 11:51

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kopirovanie textu z viacerych suborov naraz

v Ostatné programy

0

258

12.03.2011 9:46

SMOKEYoriginal

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje zdielanie suborov

v Operačné systémy Microsoft

2

274

17.08.2006 9:09

Pufo Callo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje naraz USB HD a USB Wi-Fi

v Ostatné zariadenia

0

626

17.05.2007 18:07

lamla

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje posielanie suborov cez IM

v Sieťové a internetové programy

3

415

25.08.2008 17:28

Igor

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

skopirovanie suborov wordpressu - nefunguje stránka

v Redakčné systémy

13

453

30.01.2012 17:50

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje mi script na upload suborov

v PHP, ASP

9

526

22.02.2008 20:44

vl4kn0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje mi prehrávanie videí ani zvukových súborov :-(

v Video programy

6

123

19.07.2015 18:45

davider137

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako pridat zopar suborov do image *.nrg suborov?

v Ostatné programy

7

788

30.08.2007 12:33

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dve klávesnice naraz

v Externé zariadenia

4

964

02.04.2009 18:43

ScorpionSX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dva internetY naraz

v Sieťové a internetové programy

1

338

12.05.2009 17:13

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

2 zvuky naraz

v Audio programy

4

101

26.10.2014 14:22

smexhy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dve školy naraz?

v Vzdelanie, štúdium, škola

21

897

01.06.2011 21:22

Mego

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dve zvukovky naraz

v Zvuk

9

633

16.02.2007 18:50

KocuR



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF