[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.07
Prihlásený: 08.11.07
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 01.09.2007 11:11 | MySQL a registrácia

Zdravím Vás!
Pred nedávnom som robil registracny formular, spolu s tym, ze sa posielal email aby sa zaistila platnost emailovej adresy.Proste email s tym, ze mate kliknut na tento riadok, aby registracia bola uspesna.Ten riadok vyzeral asi takto... http://www.nejaka_stranka.sk/overenie.p ... 65454fsd31 ... , to za otaznikom, ako ste asi sami zbadali je nejaky text , v tomto pripade cas vratane milisekund zasifrovany do md5().A teraz k samotnej otazke.., neviem ci mam tento sifrovany udaj zapisovat na tvrdo do DB, alebo ci by bolo vyhodnejsie pri kazdej registracii vytvorit docasnu tabulku, ktory by po overeni zanikla.., neviem co by bolo rychlejsie.., nepocita sa s nejakym velkym poctom registrovanych.Za odpoved dakujem...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 01.09.2007 14:09 | MySQL a registrácia

ja by som ulozil do db...plus by som dal dalsi stlpec ze "aktivovany", kde 0 by bol default, a po navstiveni stranky by sa nastavilo na 1 a podla toho by bolo aj prihlasovanie...alebo sprav sifrovanie len toho mena, nie casu, odpadne ti stlpec so zasifrovanym casom a potom budes vyberat pomocou desifracie mena a stlpec "aktivovany" by som tam nechal


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.07
Prihlásený: 08.11.07
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 01.09.2007 14:38 | MySQL a registrácia

qacer píše:
ja by som ulozil do db...plus by som dal dalsi stlpec ze "aktivovany", kde 0 by bol default, a po navstiveni stranky by sa nastavilo na 1 a podla toho by bolo aj prihlasovanie...alebo sprav sifrovanie len toho mena, nie casu, odpadne ti stlpec so zasifrovanym casom a potom budes vyberat pomocou desifracie mena a stlpec "aktivovany" by som tam nechal



Ved jasne, tak som to spravil, je tam jeden stlpec, ktory je typu enum('0','1') default '0'; vola sa email_overeny.., ale nechapem ako to myslis s tou sifraciou mena.Ja som sifroval cas vratane milisekund, aby bol sifrovany kluc uplne jedinecny, aj ked v md5() je to mozno jedno.Ale ako to myslis s desifraciou mena.Ved md5(), alebo sha1() niesu rekurzivne algoritmy.., ked do nich nieco das, uz to odtial nevyberies


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.09.2007 14:39 | MySQL a registrácia

dešifrovať z MD5? ty si asi z marsu ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 01.09.2007 14:43 | MySQL a registrácia

ked zasifrujes prihlasovacie meno, bude to tiez jedinecne... nikde som nepisal o md5...pocul som aj o sifrovaniach s klucom, ktore sa daju pomocou sifrovacieho kluca aj desifrovat


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 01.09.2007 14:47 | MySQL a registrácia

Orwell píše:
... vratane milisekund zasifrovany do md5 ...

a ty si napísal že by si tam čas nedával a meno by si dešifroval ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 01.09.2007 14:53 | MySQL a registrácia

ano, nedaval by som v mysql stlpec s zasifrovanym casom, ale by bolo kontrolovana zasifrovana hodnota $_GET[id], to id by bolo desifrovane a potom hladalo podla toho v DB usera ktoreho by oznacilo ako aktivneho


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.09.2007 14:56 | MySQL a registrácia

Tominator píše:
dešifrovať z MD5? ty si asi z marsu ...
vsetko co sa da zasifrovat sa da aj desifrovat - to je zmysel celeho sifrovania.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 01.09.2007 14:57 | MySQL a registrácia

ale md5 nie, aspon pokial viem...mozno sa ho ale niekomu podarilo prelomit


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.07
Prihlásený: 08.11.07
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 01.09.2007 14:57 | MySQL a registrácia

Tominator píše:
dešifrovať z MD5? ty si asi z marsu ...



Ved prave o tom som pisal.., co myslis ty?Vytvarat docasnu tabulku alebo nie?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 01.09.2007 15:33 | MySQL a registrácia

qacer píše:
ale md5 nie, aspon pokial viem...mozno sa ho ale niekomu podarilo prelomit
tak ja potom neviem mozete mi dat vysledny hash tohoto scriptu....
Kód:
<?php
echo md5("");
?>
d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
vsimnitesi ze su tam cisla a pismena ale najvacsie pismeno je f........16-sustava..strojovy kod


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 155
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 01.09.2007 19:48 | MySQL a registrácia

juho píše:
vsetko co sa da zasifrovat sa da aj desifrovat - to je zmysel celeho sifrovania.
MD5 sa neda desifrovat. Je to asymetricky sifrovaci algoritmus, ktory dokonca povodne nebol urceny na sifrovanie hesiel a pod. ale na kontrolu suborov.
Jedina moznost ako "prelomit" MD5 je ta, ze budeme hladat koliziu ku danemu hash (kolizia je v tomto pripade to, ze jednemu hash pripada viacero retazcov) ..
Lenze koliziu mozes hladat aj niekolko 100 rokov...
Heslo zasifrovane sa da prelomit aj do 1hod. ale pomocou metody Brute-force. Teda ide o systematicky generovane znaky, pri ktorych sa porovnavaju hash-e vytvoreneho a daneho retazca..A to by v MD5 hashi muselo byt ulozene heslo iba z cisel, popr. iba zo znakov..
Ak je povodny retazec znakov, cisel, tzv. divokych znakov alebo kombinacie znakov a cisel a je sifrovany pomocou sifry MD5, moze to naozaj trvat aj niekolko 100 rokov..
Viac na http://en.wikipedia.org/wiki/MD5


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 24.08.07
Prihlásený: 08.11.07
Príspevky: 11
Témy: 3 | 3
Napísal autor témyOffline : 01.09.2007 21:32 | MySQL a registrácia

Mohli by sme sa bavit o niecom inom , ako nerozlustitelnosti md5() ?Pre tych, ktori nechapu, md5() NIEJE REKURZÍVNA t.j. NEDA SA ROZLUSTIT.Radsej by ste mi mohli odpovedat na moju otazku, ktora je uplne prva.Dakujem!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
MySQL a registrácia

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 02.09.2007 10:28 | MySQL a registrácia

ked to ma sluzit len na aktivaciu tak nevidim dovod pre ktory by to v tej tabulke malo ostat navekytekuce.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
 [ Príspevkov: 14 ] 


MySQL a registrácia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registrácia

v PHP, ASP

2

157

08.03.2014 21:30

DessertBA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia

v PHP, ASP

21

647

19.10.2010 14:24

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registrácia

v PHP, ASP

20

618

18.09.2010 12:58

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registracia

v PHP, ASP

9

945

13.05.2006 20:37

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registrácia

v PHP, ASP

10

382

11.05.2010 18:09

dessert

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registracia

v HTML, XHTML, XML, CSS

28

848

02.02.2008 12:43

jato

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registrácia

v Sieťové a internetové programy

5

444

12.04.2008 13:31

Enermax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

registrácia

v Správy pre vedenie fóra

8

919

28.01.2008 22:25

_DanWer_

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Registracia

v PHP, ASP

4

287

11.07.2010 20:30

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BGSLEVI-registracia

v Obchody, reklamácie a právo

5

1173

30.07.2008 20:56

Cruel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hadanka registracia.

v Krčma

12

701

02.12.2008 19:25

Palinhoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Alza-registracia

v Obchody, reklamácie a právo

1

647

09.09.2008 16:03

Peterson

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPBB3 Registrácia

v Redakčné systémy

3

485

19.05.2009 20:32

RoFliXuS

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WindowsLive registracia

v Herné konzoly

4

476

18.12.2011 20:04

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

chyba ,registracia....

v PHP, ASP

24

721

04.07.2008 21:01

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

REGISTRACIA Problém...

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

294

08.08.2011 9:16

matwej



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF