[ Príspevkov: 69 ] 1, 2, 3
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 17:38 | Guest book bez SQL

ja som sa pital tominatora alebo stenley-ho


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 17:44 | Guest book bez SQL

vlozis si do suboru funkcie safety a isvalidemail z temy uzitocne a casto pouzivane skripty, tot vsio...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 17:53 | Guest book bez SQL

http://www.pcforum.sk/uzitocne-a-casto- ... tml#421510
myslis na toto

a kam to mam vložiť, len preto že ci to davam na dobre miesto


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 17:55 | Guest book bez SQL

ano, presne na to myslim a vlozis to tam, kde mas aj funkcie writeMsg a readMsg


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 18:51 | Guest book bez SQL

stenley píše:
cely subor s prispevkami sa ti nacitava do pola, cize ked ich chces vypisovat od konca (na konci je vzdy najnovsi prispevok), tak napriklad namiesto tohto:
Kód:
foreach($content as $i => $data) {
         echo trim($data).'<br>';
         if(($i+1)%5==0) {
            echo '<hr>';
         }
      }

das nasledujuci kod:
Kód:
for($i=count($content)-1; $i>=0; $i--) {
         echo trim($content[$i]).'<br>';
}

mozno tam je nejaka chyba, neskusal som to...


an funguje aj tato vymena lenže z malou chybou ono to vypise takto nejak

Citácia:
ffad
textspravy
zadany mail
dsljohn
2009-02-28 18:46:12


už to funguje dakujem za navod vloženia tych dvoch veci


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 18:54 | Guest book bez SQL

jaaj, no jasne, ale mozes to jednoducho vymenit, pripadne inak poriesit, je to len kozmeticka vada :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 19:08 | Guest book bez SQL

a aj prezradis kde je ta malinka vada


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2009 19:17 | Guest book bez SQL

prepáč ale ako by si to chcel na konci, lebo som to nečítal zaradom, a keď som to zbežne prešiel tak som to nenašiel ...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 28.02.2009 20:22 | Guest book bez SQL

da sa to spravit viacerymi sposobmi, jednym z nich je aj toto:
Kód:
for($i=count($content)-1; $i>=0; $i-=5) {
   echo trim($content[$i-4]).'<br>';
   echo trim($content[$i-3]).'<br>';
   echo trim($content[$i-2]).'<br>';
   echo trim($content[$i-1]).'<br>';
   echo trim($content[$i]).'<br>';
   echo '<hr>'; 
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 28.02.2009 20:42 | Guest book bez SQL

dakujem stenley, takto už chapem scriptu konecne som ho pochpil, ešte zopar stylistických uprav
a je to
thx každemu

p.s: viem že guestbook s použitim databazy je lepsi a bezpecnejsi, no bohužial na školskom servi do databazy nemam pristup

edit://
este otazocka da sa nejak dosiahnuť to že ak budem mať tam 25 prispevkou tak posle niekto 26 prispevok a prvy prispevok sa posunie na alsiu stranu. viete na co myslim prekliky strana 1,2,3 atd


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 28.02.09
Prihlásený: 16.12.15
Príspevky: 241
Témy: 56 | 56
NapísalOffline : 01.03.2009 21:57 | Guest book bez SQL

mosno ze by sa to dalo nastavit nejak tak ze ku kazdemu prispevku sa priradi hodnota nejake cislovanie i++ a s podmienkou if ak i==nejakej hodnote 26 ta potom vytvor new file a nastavit aby sa dole vzdy zobrazoval odkaz na dalsiu stranu...mosno neviem ci by to tak slo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 18:16 | Guest book bez SQL

ak hadze chyby
Citácia:
Notice: Undefined offset: -4 in D:\wamp\www\sk\guestbook.php on line 76


Notice: Undefined offset: -3 in D:\wamp\www\sk\guestbook.php on line 77


Notice: Undefined offset: -2 in D:\wamp\www\sk\guestbook.php on line 78


Notice: Undefined offset: -1 in D:\wamp\www\sk\guestbook.php on line 79


tieto riadky su tieto

Kód:
echo trim($content[$i-4]).'<br>';
   echo trim($content[$i-3]).'<br>';
   echo trim($content[$i-2]).'<br>';
   echo trim($content[$i-1]).'<br>';
   echo trim($content[$i]).'<br>';
   echo '<hr>';


zacalo to hadzať ako som to vložil do stranky konkretne som to ta pekne dal formular do tabulky aby vyzeral a nic,

este rozmyslam že ci nemože byť chyba v tom že som použival pri nejakych tych onformaticnych spravach diakritiku,
ako "nemas vyplnene povinne udaje, etc, "

ked nie je žiadna sprava tak nepise nic ako nahe odoslem prvy prispevok tak hod nie informacie tam a datum a cas da na koniec po tych informaciiach


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.03.2009 18:43 | Guest book bez SQL

no je to notice, nie chyba :) Teda riešenie je:
if(!Empty($content[$i-4])) ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 19:02 | Guest book bez SQL

to if ma byť namiesto trim?


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 02.03.2009 19:05 | Guest book bez SQL

nie pred echo ...

teda:

Kód:
if(!Empty($content[$i-4]))
echo trim($content[$i-4]).'<br>';
... // a takto každé .. musíš upraviť aj podmienku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 19:08 | Guest book bez SQL

aj ked cela funkcia vyzera takto
Kód:
function readMsg() {
   global $file;
   
   $content = file($file);
   if(!empty($content)) {
for($i=count($content)-1; $i>=0; $i-=5) {
   echo trim($content[$i-4]).'<br>';
   echo trim($content[$i-3]).'<br>';
   echo trim($content[$i-2]).'<br>';
   echo trim($content[$i-1]).'<br>';
   echo trim($content[$i]).'<br>';
   echo '<hr>'; 
}
   } else {
      echo 'Žiadne správy.';
   }
}


je tam už if
takže aj tam mam dať pred echo este tie spominane tvoje podmienky


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.03.2009 19:13 | Guest book bez SQL

mam taky pocit, ze si daco pomenil v tom skripte :) pozri si subor, do ktoreho sa ti ukladaju jednotlive prispevky - kazda jedna informacia sa ti ma ukladat do zvlast riadku,resp. na konci kazdeho udaju ma byt \n


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 19:18 | Guest book bez SQL

to tam nie je

jedine co som menil bolo že som tam pridal <b> a <i>
možno som to nedal najlepsie a nie tak ako som mal može byť problem v tom
a v tom kde to uklada nie je \n


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.03.2009 20:17 | Guest book bez SQL

nemyslim \n ako vizualnu podobu... ale postni pre istotu kod funkcie writeMsg a obsah suboru, kam ukladas prispevky...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 20:23 | Guest book bez SQL

funkcia writeMsg: tu som menil zopar veci
Kód:
function writeMsg($nick,$email,$subject,$msg) {
   global $file;
   
   $fp = @fopen($file,"a");
   if($fp!==false) {
      $content = "<i>Poslané dňa:</i> ".date("<b>d.m.Y</b>")." <i>o</i> ".date("<b>H:i:s</b>")."\n".
      "<i>Poslal: </i>".'<b>'.$nick.'</b>'."\n".
      "<i>Mail: </i>".'<b>'.
      $email.'</b>'."\n".
      "<i>Predmet: </i>".'<b>'.
      $subject.'</b>'."\n".
      "<i>Správa: </i>".'<br>'.'<b>'.
      $msg.'</b>'."\n";
       
      $startTime = microtime();
      do {
         $canWrite = flock($fp, LOCK_EX);
         if(!$canWrite) {
            usleep(round(rand(0, 100)*1000));
         }
      } while(!$canWrite && ((microtime()-$startTime)<1000));
       
      if($canWrite) {
         @fwrite($fp,$content);
         @fclose($fp);
      }
   }
}


subor kde to uklada:
Kód:
<i>Poslané dňa:</i> <b>28.02.2009</b> <i>o</i> <b>21:26:14</b>
<i>Poslal: </i><b>ttz</b>
<i>Mail: </i><b>tzt@nieco.sk</b>
dds
sdsd
<i>Poslané dňa:</i> <b>28.02.2009</b> <i>o</i> <b>21:33:22</b>
<i>Poslal: </i><b>ttz</b>
<i>Mail: </i><b>tzt@nieco.sk</b>
<i>Predmet: </i><b>dds</b>
sdsd
<i>Poslané dňa:</i> <b>28.02.2009</b> <i>o</i> <b>21:36:06</b>
<i>Poslal: </i><b>gg</b>
<i>Mail: </i><b>ghg@nieco.sk</b>
<i>Predmet: </i><b>ghg</b>
<i>Správa: </i><br><b>ghgh</b>
<i>Poslané dňa:</i> <b>28.02.2009</b> <i>o</i> <b>21:37:28</b>
<i>Poslal: </i><b>gg</b>
<i>Mail: </i><b>ghg@nieco.sk</b>
<i>Predmet: </i><b>ghg</b>
<i>Správa: </i><br><b>ghgh</b>
<i>Poslané dňa:</i> <b>28.02.2009</b> <i>o</i> <b>21:41:01</b>
<i>Poslal: </i><b>zoli</b>
<i>Mail: </i><b>pocitace@nieco.sk</b>
<i>Predmet: </i><b>pocitace</b>
<i>Správa: </i><br><b>fff</b>


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.03.2009 20:36 | Guest book bez SQL

nechapem na co davas do toho suboru formatovanie, sak to si vyriesis vo funkcii readMsg, takto sa ti zbytocne navysuje velkost suboru... ale vyskusal som u seba tento kod, ktory si poslal a funguje mi...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 20:39 | Guest book bez SQL

preto som t o tam dal to formatovanie lebo v php sa vyznam akurat tolko že to existuje. tak skusam sa nejak uciť ale pomali to ide

poslem ti cely script a vyskusaj tak

Kód:
<?php
$file = "guestbook.txt";
$errMsg = "";
safety($_POST);

if(!isset($_SESSION['lastMsg'])) {
   $_SESSION['lastMsg'] = 0;   
}

//safety(), isValidEmail() z temy pre casto pouzivane skripty
function safety(&$value)
{
   if(is_array($value)) {
      array_walk_recursive($value,"safetyValue");
   } else {
      safetyValue($value);
   }
}

function safetyValue(&$value)
{
   if(get_magic_quotes_gpc()) {
      $value = stripslashes($value);
   }

   $value = htmlspecialchars($value);
}
function isValidEmail($email)
{
   $regexp1 = "^[a-z0-9_\+-]+(\.[a-z0-9_\+-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*\.([a-z]{2,4})$";
   $regexp2 = "^[a-z0-9,!#\$%&'\*\+/=\?\^_`\{\|}~-]+(\.[a-z0-9,!#\$%&'\*\+/=\?\^_`\{\|}~-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*\.([a-z]{2,})$";

   //skontroluje dovolenu dlzku jednotlivych casti emailovej adresy
   if(!ereg("^[^@]{1,64}@[^@]{1,255}$",$email)) {
      return false;
   }
   
   return (eregi($regexp1,$email) || eregi($regexp2,$email)) ? true : false;
}

function writeMsg($nick,$email,$subject,$msg) {
   global $file;
   
   $fp = @fopen($file,"a");
   if($fp!==false) {
      $content = "<i>Poslané dňa:</i> ".date("<b>d.m.Y</b>")." <i>o</i> ".date("<b>H:i:s</b>")."\n".
      "<i>Poslal: </i>".'<b>'.$nick.'</b>'."\n".
      "<i>Mail: </i>".'<b>'.
      $email.'</b>'."\n".
      "<i>Predmet: </i>".'<b>'.
      $subject.'</b>'."\n".
      "<i>Správa: </i>".'<br>'.'<b>'.
      $msg.'</b>'."\n";
       
      $startTime = microtime();
      do {
         $canWrite = flock($fp, LOCK_EX);
         if(!$canWrite) {
            usleep(round(rand(0, 100)*1000));
         }
      } while(!$canWrite && ((microtime()-$startTime)<1000));
       
      if($canWrite) {
         @fwrite($fp,$content);
         @fclose($fp);
      }
   }
}

function readMsg() {
   global $file;
   
   $content = file($file);
   if(!empty($content)) {
for($i=count($content)-1; $i>=0; $i-=5) {
   echo trim($content[$i-4]).'<br>';
   echo trim($content[$i-3]).'<br>';
   echo trim($content[$i-2]).'<br>';
   echo trim($content[$i-1]).'<br>';
   echo trim($content[$i]).'<br>';
   echo '<hr>'; 
}
   } else {
      echo 'Žiadne správy.';
   }
}

if(!empty($_POST)) {
   if(!empty($_POST['nick']) && !empty($_POST['email']) && !empty($_POST['subject']) && !empty($_POST['message'])) {
      if(!isValidEmail($_POST['email'])) {
         $errMsg = "Chybný formát emailovej adresy!";   
      } else {
         if(time()-$_SESSION['lastMsg']>10) {
            writeMsg($_POST['nick'],$_POST['email'],$_POST['subject'],$_POST['message']);
            $_SESSION['lastMsg'] = time();
            header("Location: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']);
         } else {
            $errMsg = "Klud, klud, si veľmi hyperaktivný!";
         }
      }
   } else {
      $errMsg = "Nevyplnil si všetký povinné údaje!";
   }
}
?>

<form method="post">
<fieldset>
<legend>Guestbook</legend>
Nick: <input type="text" name="nick" class="field"><br>
E-mail: <input type="text" name="email"> <br>
Predmet: <input type="text" name="subject"> <br>
Správa: <textarea name="message"></textarea> <br>
<input type="submit" value="Send"><br>
</fieldset
</form>

<?php
readMsg();

if(!empty($errMsg)) {
   echo '<p>'.$errMsg.'</p>';
}
?>


v samostatnom subore mi to funguje perfektne ako ma,
ale ako nahle to dam už do nejakeho suboru xHTML kde mma vsetko menu, footer, header, etc. tak tam už nejde tam už pise tie informacie tam


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.03.2009 20:48 | Guest book bez SQL

mno neviem, ale mne to ide v pohode :) skus si dat \r\n namiesto \n, vymaz si obsah guestbook.txt a vyskusaj, ci ti bude vyhadzovat chyby alebo nie... mas tam niekde session_start()?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 21:09 | Guest book bez SQL

sesion star nemam
nemože byť že som na nieco zabudol v meta tag, alebo v heade toho dokumentu

ked tam dopisem tie podmienku co pred stranu pisali mne tak to nehadže to
takže može to tam byť tak ?


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.03.2009 21:15 | Guest book bez SQL

ee, v tom to nebude... vyskusaj dat este vo funkcii readMsg() vo for cykle $i>=4 namiesto $i>=0...

//ak ti nepojde ta uprava vo for cykle, tak tam nechaj tie podmienky...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 02.03.2009 21:22 | Guest book bez SQL

ano takto to už ide :-)
dufam že to pojde už dalej normalne

len datum a cas nezobrazuje


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 02.03.2009 21:41 | Guest book bez SQL

pred tym, ako si pridal "formatovanie", ti to fungovalo? skus pouzit povodnu verziu funkcie writeMsg() a daj vediet, ci ti to ide bez problemov alebo nie... samozrejme pred tym vymaz obsah guestbook.txt


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 02.03.2009 23:29 | Guest book bez SQL

nerad zasahujem do temy, ale co toto robi:
Kód:
do {
         $canWrite = flock($fp, LOCK_EX);
         if(!$canWrite) {
            usleep(round(rand(0, 100)*1000));
         }
      } while(!$canWrite && ((microtime()-$startTime)<1000));

diki


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Guest book bez SQL

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 03.03.2009 7:57 | Guest book bez SQL

ked tak na to pozeram, tak som zabudol dat do skriptu flock($fp, LOCK_UN)... ale to tam v podstate ani netreba, kedze sa vola fclose()...

v zasade ide o to, aby sa do suboru nesnazili zapisovat viaceri naraz... mohlo by to v nom sposobit vacsie ci mensie zmatky... preto ked idem do neho zapisovat, tak si subor "uzamknem", aby sa mi tam niekto druhy nepriplietol (ostatni cakaju v cykle na uvolnenie zamku)... ked sa uspesne zapisu moje data, uvolnim zamok a opat moze niekto druhy zapisovat do suboru atd...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Guest book bez SQL

Registrovaný: 31.08.07
Prihlásený: 27.03.15
Príspevky: 1803
Témy: 153 | 153
Bydlisko: Komárno
Napísal autor témyOffline : 03.03.2009 15:42 | Guest book bez SQL

ak davam povodnu funkciu writemsg tak pise
Parse error: parse error in D:\wamp\www\sk\guestbook.php on line 230

v tomto riadku sa nachadza posledny tag stranky a to </html>


_________________
Nehľadaj štastie vonku, ale v sebe, lebo inak ho nikdy nenajdeš.
Nechajte mi právo na vlastné omyly, na možnosť zvoliť si čo mám rád, chcem ísť vlastnou cestou, nie tou vami vyšliapanou, na ktorej by som stratil vlastnú tvar. (Metallica)
Všetko má svoju krásu, ale nie každý ju vidí.
život je krásny, len sa ho nesmieš báť, dnes plačeš, zajtra sa budeš smiať.
Učíme sa aby sme veciam rozumeli a mohli ich milovať
 [ Príspevkov: 69 ] 1, 2, 3


Guest book bez SQL



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

funguje book bez grafickej karty?

v nVidia grafické karty

1

159

09.12.2010 21:00

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

WD My Book Prerobenie fnts na fat32 bez straty dat

v Ostatné zariadenia

18

1215

03.01.2009 0:35

ac.milan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Net book/ Ultra book do 700e najlepsie dell lenovo

v Notebooky a netbooky

2

134

12.09.2015 16:02

###

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Komplet book na suciastky HP DV6013ea, 2x book klavesnica

v Predám

12

337

19.10.2013 23:23

jericho79

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Guest Pass

v Predám

2

181

03.04.2012 14:56

Xaltotun

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s Guest uctom

v Operačné systémy Microsoft

1

237

07.09.2009 21:44

Norik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

book plus book a wifi

v Sieťové a internetové programy

4

310

24.07.2008 20:18

juventus.10

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

virtualapp/didlogical v povereniach,guest konto zmizlo

v Operačné systémy Microsoft

2

541

04.06.2014 11:34

potvorkape

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pc na hry bez taktovania 650-700e bez monitora bez OS

v PC zostavy

9

404

03.12.2012 19:52

brmbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne PC do 600e bez periferii, bez OS, bez HDD

v PC zostavy

9

399

26.11.2011 15:59

Ondr00

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Virtualbox - host: win 10 guest: win 7 v testovacom režime

v Ostatné programy

3

172

13.12.2016 13:09

kllr007

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Počítač s monitorom, bez OS, bez Graf. karty. °° 700 €

v PC zostavy

10

431

13.12.2013 19:31

fpsdilema

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Skript bez bez PHP len s Thumbs.db

v Redakčné systémy

1

594

22.10.2008 20:14

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Herne PC do 800e (bez OS, bez monitora)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v PC zostavy

35

1168

18.02.2016 10:17

_jR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s restartom ...po restarte bez pc bez videa a signal

v nVidia čipové sady

6

569

20.10.2007 23:42

Shit

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PC určený na hry, do 800 € bez dph, bez OS, iba bedňa

v PC zostavy

10

690

23.05.2011 12:15

2185185629



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF