[ Príspevkov: 3 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 17.06.2008 14:05 | funckie htmlentities() a formulare

Zdravim,

tak uz som konecne s5 :).

No mam otazocku, ze ci pouzivate vo svojich skriptoch a hlavne pri formularoch funkciu htmlentities().
Ide mi o to, ze klienti dost casto pri formularoch pouzivaju znak libry: '£' alebo '&', jednoduche uvodzovky, zlozite uvodzovky atd. Tak a mam otazocku, ci to ukladat do databazy formou entit alebo priamo znak libry atd.
Ono da sa to oboma sposobmi, neviem vsak, ktory je spravnejsi. Stranka je kodovana v utf8 a takisto cela databaza, tabulky a aj stpce su nastavene na utf8 charset a kolaciu.
Co si myslite? Mam to ukladat cez entity alebo priamo a len pri vybere/vypise z tabulky na obrazovku to zase konvertnem na entity?
Vdaka.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
funckie htmlentities() a formulare

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 17.06.2008 14:20 | funckie htmlentities() a formulare

ked chces mat viac miesta tak to davaj ako neentity a potom v stranke to premienaj na entity. alebo to sprav opacne jak len chces.


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 17.06.2008 14:25 | funckie htmlentities() a formulare

Ono islo mi aj o to, ze napr pri validacii urciteho textoveho pola (input type="text" ...) pri zadani napr hodnoty: Dell "Dimension", ked neprejde validacia a pozriem sa na zdroj (source code) tak uvodzovky narobia troska bordel. Validaciu robim v tom istom subore.
Pri vkladani do databazy to je asi jedno ako si pisal.


 [ Príspevkov: 3 ] 


funckie htmlentities() a formulare



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vysvetlenie funckie pri registracii

v PHP, ASP

4

311

05.03.2008 13:18

enorm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

OOP hodnota premennej z funckie

v PHP, ASP

1

107

27.10.2012 10:51

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ukazovatel clenskej statickej funckie a jej vyvolanie C++

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

121

10.06.2017 18:16

BX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

formulare

v PHP, ASP

29

1461

08.11.2009 13:07

t-pack25

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formuláre

v PHP, ASP

4

316

22.04.2009 13:24

jtomcik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formuláre

v Ostatné programy

0

615

04.03.2008 15:18

quatermain

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel - Formulare

v Ostatné

3

947

17.12.2006 13:42

tRizzO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslať - formuláre

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

277

09.07.2011 20:26

Well

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Localhost : Neodosiela formulare

v PHP, ASP

7

830

16.11.2006 20:40

jaji

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formuláre - posielanie na email

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

182

19.05.2013 16:50

pattyo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formulare pre HTML stranku

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

183

06.04.2012 18:41

iop

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Danove priznanie - nastroje, formulare..

v Ekonomika, práca, biznis, podnikanie a peniaze

18

335

25.04.2017 16:06

BX



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF