[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 05.04.06
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 3124
Témy: 279 | 279
Bydlisko: Petržalka, ...
NapísalOffline : 14.10.2006 11:59 | frame

ako sa robí stránka v stránke? ?

chcem aby v lavo bolo menu a na pravo zobrazená stránka ta z menu


_________________
MB:ASRock Z97 Extreme4/3.1. CPU:Intel i7 4790S, cooled by: Scythe Ninja 3 RAM:Crucial Tactical, 32GB. VGA:Intel 4600. HDD: Samsung EVO 950 PRO 250GB M.2, 2x WD 6TB, Seagate 8TB Monitor: SAMSUNG S34E790C PSU: Enermax Platimax 600W. Audio: Creative P380 (2,1), Book: Lenovo E440, HP ProBook 650 Phone: Honor 8 Premium.
Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
frame

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12551
Témy: 1458 | 1458
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 12:20 | frame

ja by som toto uz riesil jedine cez include pomocou php ;) aj keby mala ta stranka len 10podstranok :)


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 20 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G603 | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 14.10.2006 12:33 | frame

http://www.jakpsatweb.cz/html/ramy.html , druha moznost je ako hovori JanoF, urobit tabulku a cez URL prenasat id a ten potom triedit a spravit pomocou include


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
frame

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 12:41 | frame

framy sa uz davno nepouzivaju.. include rulez


Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 14.10.2006 12:48 | frame

itsgoingd píše:
framy sa uz davno nepouzivaju.. include rulez
z casti mas pravdu, z casti ani nie... ramy sa tale pouzivaju pri chatoch, tabulky vseobecne a najnovsie som niekde cital ze sa zacina pouzivat pozicovanie css s include vratane


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
frame

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 13:00 | frame

wlacho píše:
z casti mas pravdu, z casti ani nie... ramy sa tale pouzivaju pri chatoch, tabulky vseobecne a najnovsie som niekde cital ze sa zacina pouzivat pozicovanie css s include vratane


no, niekde je ich potrebne pouzit, preto je aj xhtml verzia s frameami, ale tam kde to nieje nutne by som ich nepouzil..
tabulky tiez niesu najlepsim riesenim dizajnu celej stranky radsej by som pouzil <div>.. ale ked ma hosting s php (co su uz snad vsetky..) tak preco nevyuzit include + <table>/<div>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.01.06
Prihlásený: 30.09.06
Príspevky: 7
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 14.10.2006 15:34 | frame

vysvetlite mi trosku to include cez php...aby som to mohol pouzit..


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
frame

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12551
Témy: 1458 | 1458
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 15:38 | frame

Johny píše:
vysvetlite mi trosku to include cez php...aby som to mohol pouzit..
je to jednoduche, mas subor trebars index.php a ten obsahuje

Kód:
<?php
@include ('includes/menu.inc');
@include ('includes/index.inc');
?>


Pricom menu je cely bud tabulkovy kod manu a index.inc budeten pravy obsah, samozrejme sa to da robit cez nejake parametre ale to ti skor vysvetli nejaky php koder... :rolleyes:


_________________
SilverStone SST CS01 | Corsair SF600 600W SFX | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 (16 Cores / 32 Threads) & Noctua NH-U9DX i4 | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | PNY NVIDIA Quadro K1200 DP 4 GB DDR5 | Intel SSD 750 1.2 TB NVMe & Intel SSD 730 240 GB SATA & Seagate BackUp Plus Portable 20 TB USB | 31.5" 4K LCD EIZO FlexScan EV3237 & 2 x 24" LCD EIZO FlexScan EV2451 | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech Wireless G603 | Harman Kardon Nova | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 - Intel Core i7 5600U, 8 GB DDR3 1600 MHz, Intel HD Graphics 5500, SanDisk SSD 512 GB, 12.5 FHD LED IPS, WWAN 3G 4G LTE, Microsoft Windows 7 Ultimate | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid
Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 14.10.2006 15:54 | frame

takze, pouzivas tabulkovy system... vytvoris si sablonu, kde tabulka bude mat 2 bunky. jedna bude menu a druha to co budes zobrazovat.... v menu do odkazov pridas, napr index.php?id=1 atd. postupne, smozrejme stale odkazujes na tu istu stranku. v druhej bunke budes pomocu switch alebo if/elseif/else priradovat pomocou id napr
Kód:
if($id="1")
{
include("o_mne.php")
}

to znamena ze do druhej bunky ti nacita cely obsah suboru o_mne.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
frame

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 16:35 | frame

este lepsie riesenie (kratsi php kod) ak budes davat do parametru rovno nazov suboru

Kód:
<?php
$page = "includes/" . $_GET["page"] . ".inc";
if (file_exist($page))
 { include($page); }
else { echo("page does not exist"); }
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1378
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 14.10.2006 16:51 | frame

ja pouzivam jednoduchsie, aby my neukazalo chybne okno ak stlacim na neaktivnu stranu, tak hodi ma na hlavnu stranu

Table:
Kód:
<a href="index.php?strana=home"><img src="image/index_10.gif" width=113 height=35 alt="" border="0"></a>


PHP code:
Kód:
<?
$strana = $_GET['strana'] . ".php";

if(file_exists($strana)) {
    include($strana);
} else {
  include('home.php');
}
if(($_GET['strana']))
     ?>


Offline

Čestný člen
Čestný člen
frame

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5432
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 17:41 | frame

wlacho - to css pozicovanie spolu s include sa nezačína používať, to už sa dávno používa. Práveže tabulky by sa už dávno nemali používať na tvorbu dizajnu, ale stále to veľa (neskúsených) tvorcov používa.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 14.10.2006 18:03 | frame

shaggy píše:
wlacho - to css pozicovanie spolu s include sa nezačína používať, to už sa dávno používa. Práveže tabulky by sa už dávno nemali používať na tvorbu dizajnu, ale stále to veľa (neskúsených) tvorcov používa.
ja by som skor povedal, ze vela tvorcov preslo z ramv na tabulky a teraz sa im nechce (vid ja) prechadzat na nieco nove... ale postupom casu to asi bude treba


Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1378
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 14.10.2006 19:06 | frame

shaggy píše:
to css pozicovanie spolu s include...

ja mozno som jeden stych neskusenych...alebo skor mozno viem ako sa to roby ale niesom isty ze sa to tak nejak povazuje za nazov, tak by som rad vedel ako sa to roby ked mozte poradit aby som sa prinaucil


Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 14.10.2006 19:34 | frame

a pri include nikdy nepouzivaj format *.inc ale *.php ak tam mas dolezite udaje napr.pre databazu, je to bezpecnejsie


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
frame

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 20:25 | frame

javo píše:
a pri include nikdy nepouzivaj format *.inc ale *.php ak tam mas dolezite udaje napr.pre databazu, je to bezpecnejsie


alebo si to zabezpec cez .htaccess


Offline

Užívateľ
Užívateľ
frame

Registrovaný: 06.05.06
Prihlásený: 05.08.11
Príspevky: 174
Témy: 8 | 8
Bydlisko: Svaty Jur
NapísalOffline : 14.10.2006 22:14 | frame

itsgoingd píše:
alebo si to zabezpec cez .htaccess

s tym vela ludi s tym robit nevie, priznam sa, ze som s tym este nerobil... takze skor preferujem *.php


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
frame

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.10.2006 22:16 | frame

wlacho píše:
s tym vela ludi s tym robit nevie, priznam sa, ze som s tym este nerobil... takze skor preferujem *.php


ja som s tym tiez nerobil a pouzivam .php o-)
je pravda ze na vela hostingoch je to aj zakazane.. ale pre uplnost bolo treba doplnit..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.04.06
Príspevky: 739
Témy: 31 | 31
NapísalOffline : 26.11.2006 20:00 | frame

ok takze nemohli by ste mi trochu poradit? totiz bud som taky nechapavy alebo nwm co :D

mam nejaku "index.html" s telom so vsetkym ako ma byt, ale teraz chcem spravit odkazovanie z menu. v minulosti som robil len s iframe -om ale zistil som ze je to poriadna blbost, tak by som chcel spravit to menu cez include. no ale tu koncia moje "schopnosti"
co by som mal teraz s tym indexom spravit?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
frame

Registrovaný: 24.09.06
Prihlásený: 29.05.15
Príspevky: 1427
Témy: 37 | 37
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.11.2006 20:15 | frame

http://www.pcforum.sk/poziciovanie-a-div-vt8102.html
tu sa to riesilo


 [ Príspevkov: 20 ] 


frame



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v HTML, XHTML, XML, CSS

48

3564

25.07.2009 14:17

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame Limiter

v Ostatné programy

5

493

22.11.2006 19:58

itsgoingd

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

photo frame

v Ostatné programy

1

161

24.04.2012 18:43

weniik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame maker

v Grafické programy

0

270

15.08.2010 19:21

nanetfowl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame css background

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

344

11.12.2011 13:51

TSharky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dropovanie frame-ov

v Počítačové hry

6

462

24.07.2007 16:43

GLADICEK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PROBLÉM HTML frame

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

402

01.06.2011 15:51

mrPavolM

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame pri hre

v Počítačové hry

5

360

08.05.2011 0:48

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Frame pre video/obrazok

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

284

03.05.2011 15:32

johnny04501

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Java JFrame vs Frame

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

319

02.02.2012 16:58

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Prepinanie medzi JPanelmi vo Frame

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

83

18.11.2012 16:31

costler

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Uprava 1 frame vo videu

v Video programy

6

405

26.05.2011 16:42

Noro99

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Sony vegas 7 - upravenie frame

v Video programy

0

343

15.06.2009 14:23

Black Scorpion

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MSI StarCAM Clip II - Frame Rate Problem

v Mobilné zariadenia

0

1293

10.12.2008 20:35

iki1611

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problem frame rate s EVGA Precision X

v Benchmarky a diagnostické programy

0

252

14.08.2012 12:32

Flash

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Umistneni if frame vedle Css menu... HELP PLS

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

345

01.02.2009 21:48

aliasspider



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF