[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 18.11.2006 21:24 | formular vs. farba....

prosiim helm me.... :roll: ..mam jeden problem,ktory neviem vyriesit,..ale neviem..ci sa to nahodou netika javascrpit..ak ano,...tak prepacte ,ze som t dal sem...
takze k veci...
mam nieco taketo...
Kód:
<select name="frm">
<option value="1">1
<option value="2">2
<option value="3">3
</select>

ale...ja by som tam chcel mat namiesto tych cisiel,ktore sa mi budu zobrazovat farby...a cize...ja mam nejake obrazky farieb a chcel by som to tam dat takto...
<img src="colors/2.jpg" width="10" height="10">
ale ked som to tam dal..tak to neslo,aj som skusla...zmenit farbu pisma...aby som videl,o aku farbu sa jedna ale nic..ani jedno nejde... :( ..prosiim poradte...ako by som to mohol vyriesit.......


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 18.11.2006 21:55 | formular vs. farba....

neviem či som ťa dobre pochopil, ale index môže vyzerať napríklad takto:
Kód:
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type"

CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>formulár s farbami</title>
<link href="main.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body>
<form>
<select name="form">
<option value="black" class="option_black">čierna
<option value="red" class="option_red">červená
<option value="blue" class="option_blue">modrá
<option value="yellow" class="option_yellow">žltá
<option value="green" class="option_green" selected>zelená
</select>
</form>
</body>
</html>


a main.css ktorý dáš do rovnakého priečinku bude vyzerať takto:
Kód:
<!--

 .option_black{
             background-color:black;
             font-family:arial;
             width:100px;
             height:15px;
             }
 .option_red{
             background-color:red;
             font-family:arial;
             width:100px;
             height:15px;
             }
 .option_blue{
             background-color:blue;
             font-family:arial;
             width:100px;
             height:15px;
             }
 .option_yellow{
             background-color:yellow;
             font-family:arial;
             width:100px;
             height:15px;
             }
 .option_green{
             background-color:green;
             font-family:arial;
             width:100px;
             height:15px;
             }

-->
je to robené narýchlo, sú tam chybyčky krásy.. išlo mi len o to, aby som ti ukázal princíp. Ten spočíva v css :D

//edit: opravené preklepy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 18.11.2006 22:03 | formular vs. farba....

dakujem...som rad...ale..:)...som myslel nieco ine...ale aj toto bude dobre...
ja som myslel...ze to nebude nastavene ako pozadie toho formulara...ale ze tam bude taky maly obrazok:)....alebo lepsie by bolo..kebyze ..vidis iba jeden obrazok nejakej farby...a ked nato klines..tak sa ti otvori take male okno a tam budes mat dalsie farby..a ked na nejaku kliknes...tak si zapamata kod tej farby...a potom budes moc s tym pracovat.. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 18.11.2006 22:08 | formular vs. farba....

VLADIS007 píše:
dakujem...som rad...ale..:)...som myslel nieco ine...ale aj toto bude dobre...
ja som myslel...ze to nebude nastavene ako pozadie toho formulara...ale ze tam bude taky maly obrazok:)....alebo lepsie by bolo..kebyze ..vidis iba jeden obrazok nejakej farby...a ked nato klines..tak sa ti otvori take male okno a tam budes mat dalsie farby..a ked na nejaku kliknes...tak si zapamata kod tej farby...a potom budes moc s tym pracovat.. :)
obrázok sa do pozadia dá dať, potom ti to môžem upraviť ale teraz mám ešte nejakú robotu. To s tým okienkom sa dá tiež cez javascript, ale s tým je veľa roboty..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 18.11.2006 22:11 | formular vs. farba....

a prosiim,...pomohol by si mi s tym? :) ..bol by som ti velmi vdacny...velmi to potrebujem...lebo ja som to mal predtym riesene cez radiobutton,ale to je velmi skarede..je to velmi roztiahnute...inak..dakujem... :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 18.11.2006 22:16 | formular vs. farba....

ten obrázok spravíš takto. Napísal som len jednu triedu v css, ostatné si prerob analogicky:
Kód:
 .option_black{
             background-image: url("ciernafarba.gif");
             background-repeat: no-repeat;
             font-family:arial;
             width:100px;
             height:15px;
             }


s tým javascriptom? no neviem.. ja som lama čo sa týchto vecí týka. Môžem niečo poskúšať, ale neslubujem. A ako sa má ta farba spracovávať? bude sa predávať nejak cez php? alebo čo s ňou plánuješ robiť?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 18.11.2006 22:18 | formular vs. farba....

no...bol by som rad..kebyze to ulozi do nejakej premennej,lebo ja chcem s tym este pracovat...chcem to aj ulozit do db...ale diky.. :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 18.11.2006 23:00 | formular vs. farba....

no zase ti dám len návod, lebo nemám moc času na takéto veci, treba programovať iné vec :)
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type"

CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>Registracia</title>
<script language="JavaScript">
<!--
function na_open_window(name, url, left, top, width, height,

toolbar, menubar, statusbar, scrollbar, resizable)
{
  toolbar_str = toolbar ? 'yes' : 'no';
  menubar_str = menubar ? 'yes' : 'no';
  statusbar_str = statusbar ? 'yes' : 'no';
  scrollbar_str = scrollbar ? 'yes' : 'no';
  resizable_str = resizable ? 'yes' : 'no';
  window.open(url, name,

'left='+left+',top='+top+',width='+width+',height='+height+',tool

bar='+toolbar_str+',menubar='+menubar_str+',status='+statusbar_st

r+',scrollbars='+scrollbar_str+',resizable='+resizable_str);
}

// -->
</script>
</head>

<body>
<form name="index">
<a href="#" title="klikni pre výber farby"

OnClick="na_open_window('win', 'color.php', 50, 50, 500, 200, 0,

0, 0, 0, 0);"><b>Vyber farbu:</b></a>
<input type="text" name="farba"></input>
</form>
</body>
</html>
Kód:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>

<meta http-equiv="Content-Language" content="sk">
<META HTTP-EQUIV="Content-Type"

CONTENT="text/html;charset=windows-1250">
<title>Farba</title>
</head>
<body>


<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
function farba(text) {
   
   opener.document.forms['index'].farba.value  = text;
   opener.document.forms['index'].farba.focus();
        window.close();
   }

//-->
</script>

<table>
<td><a href="javascript:farba('blue')"><font

color="blue">modrá</font></a></td>
<td><a href="javascript:farba('red')"><font

color="red">červená</font></a></td>
<td><a href="javascript:farba('green')"><font

color="green">zelená</font></a></td>
</table>

</body>
</html>
to prvé je index.php, to druhé je color.php. Ide len o návod, aby si pochopil ako to funguje. Ak s tým nevieš hnúť aby si si to upravil, tak počkaj do zajtra, alebo cez týždeň. čo sa týka toho uloženia: neviem absolútne čo s tým chceš. Takto to máš v textovom edite a môžeš to teda cez php spracovať. Ide vlastne len o to, že užívateľ môže napísať vlastnú farbu, alebo si ju nájsť ak ju nevie. V tom okienku (color.php) odporúčam spravíť peknú prehladnú tabuľku. Ak to chceš uložiť do premennej, to bude horšie. Určite to ide, ale vravím že v javascripte som lama.. to by som potom asi robil cez php ale to zas bude pomalšie. Good luck.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.07.06
Prihlásený: 19.02.13
Príspevky: 97
Témy: 20 | 20
Napísal autor témyOffline : 19.11.2006 12:57 | formular vs. farba....

diiky ti,...ale...ja som v tom lama...ja to neviem rozbehnut :cry: ...a ako by som potom mohol tu farbu priradit nejakej premennej?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.06
Prihlásený: 31.12.07
Príspevky: 677
Témy: 9 | 9
NapísalOffline : 19.11.2006 14:28 | formular vs. farba....

čo tam nevieš rozbehnúť? jednoducho tie veci čo som ti dal hoď na server. Jeden je index.php (alebo index.html) druhý je color.php (alebo color.html)
Do akej premennej? máš to v edite, ak to spracuvávaš cez php (čo je pravdepodobné keď si písal že to chceš ukladať do db) tak to máš v premennej $_POST['farba'] ( alebo $_GET['farba'] podľa toho akou metodou predávaš info na serveri)


 [ Príspevkov: 10 ] 


formular vs. farba....



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba podsvietenia vs. farba komponentov

v Modifikácie, návody a projekty

2

1278

13.05.2008 17:17

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1193

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

137

22.08.2016 10:26

hatto13

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farba

v Delphi, Visual Basic

10

252

09.10.2015 14:09

camarovk19

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farba

v Redakčné systémy

7

552

22.01.2007 17:06

masterdead

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba Fora

v Redakčné systémy

10

522

20.02.2007 23:12

MASH

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farba tlacitka

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

778

05.05.2007 14:48

Punker661

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farba pisma

v Redakčné systémy

2

374

03.04.2007 17:25

PoweR_PWR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

strieborna farba

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

1513

06.05.2009 21:32

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba formulara

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

379

15.08.2007 14:15

sento

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba tabulky

v Redakčné systémy

4

366

10.02.2007 12:05

koudy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

farba odkazu

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

396

05.04.2009 23:44

kesaj

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Farba pisma

v Správy pre vedenie fóra

16

2741

09.12.2008 18:54

marzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UV reaktivna farba

v Modifikácie, návody a projekty

8

1661

23.06.2008 22:05

jatmz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Biela farba (vista)

v Operačné systémy Microsoft

4

257

20.10.2008 20:33

Krucifix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje cervena farba

v nVidia grafické karty

4

454

09.01.2009 17:37

marecko636



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF