[ Príspevkov: 20 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
NapísalOffline : 18.05.2009 18:29 | formular metodou POST

Dobrý deň,

potreboval by som odoslať z PHP skriptu udaje metodou POST druhemu PHP skriptu

dá sa to?ako?:)

Ďakujem


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 18.05.2009 18:31 | formular metodou POST

samozrejme, použi hidden input


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 18.05.2009 18:33 | formular metodou POST

Predpokladam ze jemu nejde o submit formulara v html, ale o priame odoslanie dat z jedneho php scriptu do druheho.

Radim pouzit radsej $_SESSION


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 16.07.07
Prihlásený: 12.12.17
Príspevky: 1227
Témy: 86 | 86
NapísalOffline : 18.05.2009 18:36 | formular metodou POST

Citácia:
udaje metodou POST druhemu PHP skriptu


nehádam sa :D


_________________
NB: MacBook Pro 13 Retina
Mobil: BlackBerry Classic
Konzola: Xbox One
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 18.05.2009 20:22 | formular metodou POST

GoodWill píše:
Predpokladam ze jemu nejde o submit formulara v html, ale o priame odoslanie dat z jedneho php scriptu do druheho.

presne tak,
GoodWill píše:
Radim pouzit radsej $_SESSION

ten druhy PHP skript nieje môj takze to nejde :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
formular metodou POST

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 18.05.2009 20:46 | formular metodou POST

curl


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 19.05.2009 16:30 | formular metodou POST

a ako pomocou toho odošlem ten formulár?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 19.05.2009 16:33 | formular metodou POST

Ludia, nie je lepsie a jednoduchsie (menej trapne) pred vypisovanim dotazov na forum skusit google?
php create post request


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 19.05.2009 16:37 | formular metodou POST

no nviem že to má byť pomocou CURLOPT_POST ale tam mám dat array pole aké vznikne pri $_POST


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 22.05.2009 15:03 | formular metodou POST

našiel som niečo takéto:
Kód:
function postit(&$data,$url,$verbose){
 $s="";
 foreach($data as $key=>$val) {
   if (!empty($s)) $s.= '&';
   $s.= $key.'='.urlencode($val);
 }
 // init
 $ch = curl_init($url);
 // set options
 curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTP_VERSION, 1.0);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_VERBOSE, $verbose);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 100);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION,1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
 curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, $s);
 // perform post
 $rr=curl_exec($ch);
 if ($verbose) echo $rr;
 curl_close($ch);
 }


Kód:
$data['xxx'] = 'yyy';
$data['yyy'] = 'xxx';
postit($data,'http://vase.domena.com',1);



ale nejak mi to nefunguje :(


Offline

Správca fóra
Správca fóra
formular metodou POST

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.05.2009 15:21 | formular metodou POST

http://www.hotscripts.com/forums/php/37 ... post119889


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 22.05.2009 15:30 | formular metodou POST

subor index.php:
Kód:
<?php

/**
 * @author
 * @copyright 2007
 */

class curl
{
    var $channel ;
   
    function curl(  )
    {
        $this->channel = curl_init( );
        // you might want the headers for http codes
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_HEADER, true );
        // you may need to set the http useragent for curl to operate as
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_USERAGENT, $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']);
        // you wanna follow stuff like meta and location headers
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, true );
        // you want all the data back to test it for errors
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true );
        // probably unecessary, but cookies may be needed to
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');
        // as above
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_COOKIEFILE, 'cookie.txt');   
    }
    function makeRequest( $method, $url, $vars )
    {
        // if the $vars are in an array then turn them into a usable string
        if( is_array( $vars ) ):
            $vars = implode( '&', $vars );
        endif;
       
        // setup the url to post / get from / to
        curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_URL, $url );
        // the actual post bit
        if ( strtolower( $method ) == 'post' ) :
            curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_POST, true );
            curl_setopt( $this->channel, CURLOPT_POSTFIELDS, $vars );
        endif;
        // return data
        return curl_exec( $this->channel );
    }
}

$curl = new curl( );
// you should not execute both of these, but either way works
echo $curl->makeRequest( 'post', 'spracuj.php', 'xxx=yyy' );
//echo $curl->makeRequest( 'post', 'http://yourdomain.com/path/to/php.php', array('message=my message goes here', 'type=text') );
?>



súbor spracuj.php:

Kód:
<?php
echo $_POST['xxx'];


?>


keď to spustím nevypíše vôbec nič :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 22.05.2009 15:32 | formular metodou POST

a máš vôbec na serveri povolené curl?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 22.05.2009 15:41 | formular metodou POST

je to na localhoste, ale ten prispevok patri inde


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 22.05.2009 16:02 | formular metodou POST

To nevadí ... len proste žiaden curl ti nejde tak sa pozri či máš povolené curl a nakopírované knižnice.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
formular metodou POST

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.05.2009 16:03 | formular metodou POST

Kód:
echo $curl->makeRequest( 'post', 'spracuj.php', 'xxx=yyy' );

namiesto spracuj.php musi byt uplna adresa aj s http


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 22.05.2009 16:16 | formular metodou POST

echo $curl->makeRequest( 'post', 'http://localhost/inz/spracuj.php', 'xxx=yyy' );

a nic sa nezmenilo, pouzivam wamp, ako zistim ci mam povolene cURL?

//edit: zapol som cURL a stale sa nic nemeni


Offline

Správca fóra
Správca fóra
formular metodou POST

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 22.05.2009 16:23 | formular metodou POST

jaj, ty to mas na localhoste, to som nejak prehliadol... v prvom rade si zapni zobrazovanie chyb cez
Kód:
error_reporting(E_ALL);

daj si to na prvy riadok...

cez phpinfo() zistis, ci mas curl alebo nie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 27.11.08
Prihlásený: 08.07.17
Príspevky: 634
Témy: 98 | 98
Bydlisko: Veľký Krtíš...
Napísal autor témyOffline : 22.05.2009 16:38 | formular metodou POST

mam chybu niekde vo wampe, nezobrazuje ziadny skript PHP :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
formular metodou POST

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24
NapísalOffline : 24.05.2009 17:34 | formular metodou POST

ok a keď ja potrebujem také že z databázy vypíšem nejaký text a chcem ho odoslať v post na iný server tak ze sa mi to nezobrazí v mojom skripte ale ma to presmeruje na tu vyslednu stranku

teda priklad. na webe mam skript.php a povedzme zavolám ho skript.php?id=25 a podla id vypíšem jeden údaj z databázy a potrebujem ho poslat ako post na www.inastranka.sk/spracovatel.php kde už tento skript to spracuje akoby som to tam poslal formulárom


 [ Príspevkov: 20 ] 


formular metodou POST



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post funkcia a post pole

v PHP, ASP

15

354

28.05.2014 13:21

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# - ako skryť aktívny formulár a otvoriť druhý formulár

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Technológia .NET

67

1193

28.06.2013 22:08

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordpress kontaktný formulár a objednávkový formulár

v Redakčné systémy

1

136

22.08.2016 10:26

hatto13

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Post Moderátora

v Správy pre vedenie fóra

6

882

18.02.2012 12:02

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Opušťam post MODA

v Správy pre vedenie fóra

10

865

12.11.2005 18:43

To[m]aS

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post.sk - kontakt

v Sieťové a internetové programy

18

9303

22.04.2011 10:38

derdis

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

class get/post

v PHP, ASP

0

251

06.06.2010 18:20

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Last post info

v Redakčné systémy

0

382

14.10.2006 14:54

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nefunguje post.sk?

v Služby a webstránky

4

2070

16.01.2009 17:29

adam230

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

štruktúra POST-u

v Ostatné

1

600

28.01.2007 14:48

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Hide Post Buttons

v Redakčné systémy

0

360

14.10.2006 15:06

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filter POST data

v PHP, ASP

1

84

29.06.2013 21:07

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Report Post Hack

v Redakčné systémy

2

691

02.08.2006 20:35

rEnEeK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

(WPI)Windows Post-Install

v Operačné systémy Microsoft

0

268

22.03.2007 7:15

hely

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

riešenie post-refresh problému

v PHP, ASP

9

310

25.07.2008 16:57

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post.sk blokuje emaily

v Služby a webstránky

4

265

15.12.2014 17:44

tarezni



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF