[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.07.2008 11:54 | riešenie post-refresh problému

Dnes mi konečne trkla jedna somarina, ktorú už možno používate, ale mne to napadlo až dnes...

Keď odošlete formulár cez post a dáte refresh, browser sa vás zrejme spýta, či chcete znova odoslať údaje vo formulári. Takýmto spôsobom sa stáva, že na mnohých fórach máte príspevky viac krát a pod. Vyriešiť sa to dá tým, že po vykonaní potrebných úkonov (zápis do db, sessionov...) dáte
Kód:
header("location: ".$_SERVER['REQUEST_URI'])


Samozrejme je to závislé od rôznych okolností, že ako čo robíte... Je to len taký momentálny mentálny nápad, o ktorý som sa chcel podeliť.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 25.07.2008 12:50 | riešenie post-refresh problému

to je zaujimave ale dve chyby:
1) stranka sa bude refreshovat este raz
2) uzivatel si vypne presmerovanie a ochrana prekonana :)

samozrejme, vsetko sa da prekonat, to je jasne... ale je to fajn riesenie..
ja pouzivam riesenie cez DB, 1 komentar za 10 sekund..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 25.07.2008 13:14 | riešenie post-refresh problému

V tomto prípade mi nešlo o bezpečnosť, tá je poriešená inde, ale o komfort bežného užívateľa, aby hneď po odoslaní príspevku mohol stláčať F5 a čakať na odpoveď :-)


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 25.07.2008 13:29 | riešenie post-refresh problému

aha... ale refreshuje sa to,ze?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 25.07.2008 14:06 | riešenie post-refresh problému

žiadny refresh, obyčajné presmerovanie cez php, potom môžeš refreshovať ručne
správne som pochopil otázku?


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.07.2008 14:46 | riešenie post-refresh problému

skúšal si to?lebo mne to príde zvláštne ... pokiaľ show.php robí zároveň aj nahadzovanie príspevkov do DB a aj ich zobrazuje a ja mu dám tento header tamk mi vznikne nekonečný cyklus :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 25.07.2008 14:56 | riešenie post-refresh problému

Na začiatku toho skriptu mám čosi ako isset($_POST['fieldname']), prebehne ukladanie a všetky kraviny okolo + presmerovanie cez header. Ak odpoveď znie false, pokračujeme ďalej ako keby sa nechumelilo. Po tom, ako ťa to presmeruje cez header() už nemáš $_POST['fieldname']


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.07.2008 15:01 | riešenie post-refresh problému

to je pravda ... teraz to už má zmysel :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
riešenie post-refresh problému

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 25.07.2008 16:51 | riešenie post-refresh problému

to bolo samozrejme, to ti mohlo dopnut tominator....


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 25.07.2008 16:57 | riešenie post-refresh problému

no ja som na to čumel jak malý ... :D ale nedoplo


 [ Príspevkov: 10 ] 


riešenie post-refresh problému



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Riesenie mojho problemu

v Pevné disky a radiče

8

380

14.12.2007 21:42

Triplespace

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ubisoft zavadza efektivne riesenie piratskeho problemu

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2, 3 ]

v Novinky

89

4222

25.06.2010 18:28

Fry

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

riesenie problemu-ako zmazat opakujuce sa cisla odriadkovane

v Ostatné programy

0

422

24.09.2009 21:43

ser1a

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SPACE to refresh (medzerník pre refresh)

v JavaScript, VBScript, Ajax

4

267

10.07.2011 16:48

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

post funkcia a post pole

v PHP, ASP

15

360

28.05.2014 13:21

Kamahl

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Diagnostika problemu

v ATI/AMD grafické karty

2

260

19.09.2011 22:24

qkrusty

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Identifikacia problemu

v Ostatné grafické karty

1

191

12.09.2013 12:57

michalesku

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zistenie problemu nefunckosti pc

v Operačné systémy Microsoft

0

216

14.06.2011 22:48

Naviz

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

čo je zdrojom problému?

v Intel čipové sady

4

469

24.03.2011 18:42

petr1991

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hlasenie problemu z eset

v Bezpečnosť a firewally

3

724

04.01.2009 17:52

Kosak

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

neriešenie problemu v bazare

v Správy pre vedenie fóra

3

440

08.02.2012 20:06

Luks

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

pomoc pri hladani problemu.

v Pevné disky a radiče

8

470

24.09.2009 21:58

leinad422

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA - Vyriešenie problému s triedami

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

143

09.05.2016 13:03

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Identifikacia problemu... prosim o pomoc

v Intel čipové sady

13

357

19.06.2016 1:32

d&rthak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

diagnostika problemu s hardwareom+PC servis

v Obchody, reklamácie a právo

10

344

24.10.2012 7:37

achiles142

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

REFRESH

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

385

23.10.2009 15:10

Draex



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF