[ Príspevkov: 27 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
NapísalOffline : 07.07.2009 11:11 | filtrovanie

Potrebujem pomoct :D Mam nastavene ze email musi mat takyto tvar.
Kód:
"^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";


Ako mozem spravit aby nemohol obsahovat urcite slova? :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 07.07.2009 18:33 | filtrovanie

Ja by som to riesil asi tak, ze by som si vytvoril funkciu napr.
Kód:
function overenie($txt){
$vulgarizmy = "idiot magor"; // sem pridas slova,ktore nechces
$pole = explode(" ", $vulgarizmy);
$pocet_prvkov = count($pole);

$zhoda = 0;
for($count = 0; $count <= ($pocet_prvkov - 1); $count++)
 if (ereg($pole[$count], $txt))
  $zhoda += 1;

if (!(ereg("[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,5}", $txt)))
  $zhoda += 1;
 
  return $zhoda;
}


Das si : echo overenie($mail);
Kde, ak vrati 0 je vsetko ok ak vacsie ako 0 nieco je zle.


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 16:18 | filtrovanie

Som z toho lama :oops: proste neviem co kde mam dopisat aby to fungovalo :roll: Ten moj kod vyzera takto..

Kód:
function isValidEmail($Email){
        $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,4})$";
     
        if (eregi($pattern, $Emailodosielatela)){
            return true;
        }
        else {
            return false;
        }   
    }


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.07.2009 16:28 | filtrovanie

Iba toto nahrad tou tvojou funkciou.
Kód:
function isValidEmail($txt){
$vulgarizmy = "idiot magor"; // sem pridas slova,ktore nechces
$pole = explode(" ", $vulgarizmy);
$pocet_prvkov = count($pole);
 
for($count = 0; $count <= ($pocet_prvkov - 1); $count++)
 if (ereg($pole[$count], $txt))
  return false; 

if (!(ereg("[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,5}", $txt)))
  return false;
 
  return true;
}


Do toho retazca $vulgarizmy = "idiot magor *** *** ***"; si das slova ake nechces aby mail obsahoval. Slova musia byt oddelene medzerou


Naposledy upravil Snacker dňa 08.07.2009 16:35, celkovo upravené 1

_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 16:35 | filtrovanie

:shock: Ono to teraz normalne funguje :-) Ani nevies aky som stastny :D


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.07.2009 16:36 | filtrovanie

Hodil som tam upgrade ... bo tam bola jedna premenna co nemusela byt :lol: achalani by ma potom asi zaskrtili :lol:


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 17:35 | filtrovanie

zmazal si len to
Kód:
$zhoda = 0;
$zhoda += 1;
? :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 17:57 | filtrovanie

Inak nefunguje toto
Kód:
[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,5}
konkretne {2,5} by malo urcit ze koncovka musim mat min 2 znaki a max 5 nie? :oops:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
filtrovanie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.07.2009 17:59 | filtrovanie

Hej. A musi to fungovat.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 18:01 | filtrovanie

ja som ich tam napisal 10 normalne sa email "odoslal"

Ked napisem len 1 znak tak vyhodi chybu a ked viac tak je vsetko v pohode :roll:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
filtrovanie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 08.07.2009 18:06 | filtrovanie

No jasne, lebo tam nemas znaky pre zaciatok a koniec retazca.
Kód:
^[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,5}$


Inak otazka, preco tu nikto nepouziva preg_ fcie? :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 18:12 | filtrovanie

keby som vedel co je preg_ fcie tak by som tia aj odpovedal :D Idem vyskusat tvoju radu ;)

edit/ funguje ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.07.2009 20:25 | filtrovanie

Ano ten zac. a kon. som zabudol.
Aku myslis Duri konkretne funkciu ?


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 20:38 | filtrovanie

no nevadi..Stava sa ;) Zajtra este vyskusam tu tvoju upravenu verziu..Lebo co som ju teraz skusal tak nesla :-D


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 30.05.06
Prihlásený: 08.10.14
Príspevky: 1772
Témy: 35 | 35
Bydlisko: BA - WESTSIDE
NapísalOffline : 08.07.2009 21:11 | filtrovanie

Ďuri myslel preg_match, preg_replace a iné. Syntax je trochu iná (ako z perlu) a tieto funkcie sú o niečo lepšie (a bezpečnejšie). Navyše v novších verziách PHP (od 5.3) budú POSIX funkcie (ereg, ereg_replace) označené ako deprecated, teda zastarané (každé použitie takej funkcie vyhodí hlášku - notice). A o pár rokov pravdepodobne z PHP zmiznú.


_________________
A. S. Tanenbaum píše:
The terms LF, MF, and HF refer to low, medium, and high frequency, respectively. Clearly, when the names were assigned, nobody expected to go above 10 MHz, so the higher bands were later named the Very, Ultra, Super, Extremely, and Tremendously High Frequency bands. Beyond that there are no names, but Incredibly, Astonishingly, and Prodigiously high frequency (IHF, AHF, and PHF) would sound nice.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.07.2009 21:20 | filtrovanie

Aha, diki za info, toto som nevedel. Tak urcite ich treba nahradit preg_ fciami. Ja si idem hned skonrolovat nejake aplikacie a vynovit :lol:


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 09.07.2009 10:31 | filtrovanie

Co treba nahradit preg_ fciami? :oops:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 09.07.2009 10:39 | filtrovanie

Ten ereg() pretoze v buducnosti, ak by si si upgrade-ol PHP by ti to zobrazovalo hlasku notice.


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 09.07.2009 11:23 | filtrovanie

To radsej necham tak lebo by som to este pokazil a nechce sa mi pritom travit niekolko dni :-D Inak tu
Kód:
  return false;
 
  return true;


nemusi byt else?Myslim takto..

Kód:
  return false;
  else
  return true;


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 09.07.2009 12:10 | filtrovanie

Ak mas za cyklom alebo podmienkou len jediny prikaz tak nemusis uvadzat zlozene zatvorky. To return false; patri tej podmienke a return true; patri celkovo tej funkcii, teda ak su vsetky podmienky splnene tak sa dostanes az ku return true; ak jenejaka podmieka nesplnena tak sa funkcia ukonci skor a vrati false


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 29.07.2009 19:57 | filtrovanie

Ako by som mohol spravit aby mi tie slova citalo z txt dokumentu? :oops:

Kód:
function isValidEmail($txt){
$vulgarizmy = "idiot magor"; // sem pridas slova,ktore nechces
$pole = explode(" ", $vulgarizmy);
$pocet_prvkov = count($pole);
 
for($count = 0; $count <= ($pocet_prvkov - 1); $count++)
 if (ereg($pole[$count], $txt))
  return false;

if (!(ereg("[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,5}", $txt)))
  return false;
 
  return true;
}


Skusal som to takto
Kód:
function isValidEmail($txt){
$vulgarizmy = readfile("vulgarizmy.txt"); // sem pridas slova,ktore nechces
$pole = explode(" ", $vulgarizmy);
$pocet_prvkov = count($pole);
 
for($count = 0; $count <= ($pocet_prvkov - 1); $count++)
 if (ereg($pole[$count], $txt))
  return false;

if (!(ereg("[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,5}", $txt)))
  return false;
 
  return true;
}



Takze som doplnil
Kód:
readfile("vulgarizmy.txt");


Ale nefunguje to :oops:


Offline

Čestný člen
Čestný člen
filtrovanie

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 29.07.2009 20:08 | filtrovanie

Zasa popis problemu "nefunguje"? Nehnevajte ma :x
Kód:
$vulgarizmy = file_get_contents("vulgarizmy.txt"); // sem pridas slova,ktore nechces


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 30.07.2009 12:25 | filtrovanie

Hmm napise mi toto
Kód:
Warning: file_get_contents(vulgarizmy.txt): failed to open stream: No such file or directory in
:cry:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 30.07.2009 12:26 | filtrovanie

a mas ten subor vytvoreny? mas zapisanu dobru cestu ? :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 30.07.2009 12:48 | filtrovanie

Ano subor je vytvoreny a mam to v rovnakej zlozke ako ten php subor.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 30.07.2009 12:49 | filtrovanie

no neviem skontroluj si este raz nazov suboru


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.09
Prihlásený: 28.05.11
Príspevky: 179
Témy: 41 | 41
Napísal autor témyOffline : 30.07.2009 12:55 | filtrovanie

jezis ja som blb :oops: namieste .txt som mal .php :oops: Zase si ma raz zachranil ;)


 [ Príspevkov: 27 ] 


filtrovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie WWW

v Bezpečnosť a firewally

4

830

12.01.2007 10:22

t0ki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie internetu

v Sieťové a internetové programy

3

308

21.09.2008 16:42

edulinko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie noviniek

v PHP, ASP

14

459

01.05.2008 16:13

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie dat

v PHP, ASP

5

387

12.12.2011 23:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie selectov

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

385

17.09.2008 14:55

Broko71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie vo worde

v Ostatné programy

5

240

06.09.2012 21:05

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie obsahu z databazy

v Databázy

23

724

10.11.2011 15:47

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel 2013 - filtrovanie údajov

v Ostatné programy

0

113

29.07.2016 17:49

Maximal

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF