[ Príspevkov: 15 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 31.03.2008 16:40 | filtrovanie noviniek

cafko..mam taku otazocku...chcem spravit take nieco ze ked napisem nejaku novinku tak aby som ju mohol zaradit do kategorie napr HW alebo IT news alebo inych kategorii..no ale teraz mam pred sebou otazku ako presne to spravit...uvazoval som ze spravim tabulku news a tam dam id, autor,nadpis,uvod(na zaujatie citatela),obsah, datum a kategoriu...no ale ako spravit to ze vyberiem si napr kategoriu HW a do db mi napise napr cislo 1 ked dam kategoriu IT news tak do db da cislo 2...prosto ako to spravit aby databaza vedela ze 1 je HW, 2 je IT news a pod...napadlo ma ze by som spravil este dalsiu tabulku napr kategorie a tam by som to nejak definoval len ma nenapada ako to potom prepojit s tou druhou tabulkou aby to fungovalo...a potom este ze ako by som to mal filtrovat..na indexe by boli vsetky novinky a potom ked niekto klikne na HW tak by sa mu objavili iba novinky z kategorie HW atd...thx za rady...snad som to napisal s porozumenim


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie noviniek

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 31.03.2008 16:51 | filtrovanie noviniek

1.) ked budes davat do databazy tie novinky tak si sprav option selsect
Kód:
<select name="kategoria">
<option value="1">HW</option>
<option value="2">IT news</option>
<option value="3">....</option>
atd..
</select>
a potom uz budes iba vyberat z DB ze co potrebujes :)

2.) ked chces vybrat napr kategoriu HW (cislo 1 v DB) tak si das
Kód:
mysql_query("select * from tabulka where kategoria='1'")


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 31.03.2008 16:55 | filtrovanie noviniek

no to mi je jasne ako mam spravit ten formular a pod..len skor otazne je ako spravit tu db...ci by to bohlo byt aj tym sposobom ako som to psial ja..ze prepojit dve tabulky...a ci to vlastne bude fungovat..alebo v com sa mylim a pod...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie noviniek

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 31.03.2008 16:58 | filtrovanie noviniek

ale veď, to je už jedno ako si spravíš tu tabuľku... a nič prepájať nemusíš, stačí ti jedna tabuľka... a do stlpca kategoria ti bdue davať čísla (id kategórie abo ako to povedať) a vo výstupe už to nebude číslo ale napr. HW.. si to zmeníš...


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 01.04.2008 10:21 | filtrovanie noviniek

Blackdevil -> presne tak ako si pisal, 2 tabulky, v jednej budes ukladat novinky s info ako si pisal ako aj s ID kategorie a v druhej tabulke budes mat ulozene len kategorie a info o nich (zatial nazov, postupne mozes pridavat dalsie veci).

Vyberat ich budes normalne v query, kde spojis tieto dve tabulky na zaklade ID, napr. cez klasicky vyber z dvoch tabuliek, alebo mozes pouzit LEFT JOIN, to je uz na tebe.

Napr.

Kód:
SELECT * FROM novinky t1, kategorie t2 WHERE (t1.kategoria_id = t2.kategoria_id);


Ostatne si myslim zvladnes, ked budes mat kategorie v samostatnej tabulke, lahsie sa ti aj napr vytvori SELECT BOX, kde budes mat na vyber, ktoru kategoriu noviniek si chce napr zobrazit -> pomocou query na tabulku a vypises OPTION :).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.04.2008 11:56 | filtrovanie noviniek

diki moc..toto som potreboval...cize potom neskor by som do tej druhej tabulky mohol vlozit aj napr obrazok k tej kategorii ne?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 01.04.2008 12:05 | filtrovanie noviniek

Ano, potom neskor si mozes doplnat a rozsirovat ako si len budes priat (ako napr obrazok kategorie, datum vytvorenia kategorie, jej detailnejsi popis atd atd).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.04.2008 17:39 | filtrovanie noviniek

no ako skusam spojit tie dve tabulky tak asi niekde robim chybu ale neviem ze kde...
Kód:
<?php
require ('spojenie.php');
mysql_select_db(rs);

$dotaz = "SELECT news.news_nazov, kategoria.kategoria_nazov ".
         "FORM news, kategoria " .
         "WHERE news.news_kategoria = kategoria.kategoria_id ".
         "ORDER BY news_id";

$vysledky = mysql_query( $dotaz )
  or die(mysql_error() );

echo "<table class=\"tab\" >\n";
while ( $riadok = mysql_fetch_assoc( $vysledky ) ) {
  echo "<tr>\n";
  foreach($riadok as $hodnota ) {
   echo "<td>\n";
   echo $hodnota;
   echo "</td>\n";
   }
   echo "</tr>\n";
 }
echo "</table>\n";
?>

hlasi mi to chybu
Kód:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'news, kategoria WHERE news.news_kategoria = kategoria.kategoria_id ORDER BY news' at line 1


viete mi povedat kde mam chybu??? dumam nad tym asi pol dna a netusim asi som slepi alebo mantavy


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie noviniek

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 01.04.2008 17:49 | filtrovanie noviniek

mas tam v dotaze ze "SELECT ... FORM" a ma byt FROM :) preklep


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.04.2008 18:01 | filtrovanie noviniek

omg ja nad tym dumam pol dna a nakoniec tam mam preklep...asi ma porazi som to asi 7x prerabal a hento som si nevsimol...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 02.04.2008 13:46 | filtrovanie noviniek

hmmm no zaujimave...ajtak mi to nechce fungovat...neviete kde moze byt chyba???a ci vlastne to robim spravne???? chcel som aby to robilo nasledovne:
vytvori sa tabulka kde bude nazov a nasledne vedla toho kategoria....mno ale teraz fakticky newem ci som to spravil cele le alebo co..ked to otvorim prazdna obrazovka ani chybu nehlasi nic a v db mam zapisane data


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 08.04.2008 12:17 | filtrovanie noviniek

pre pridávanie:
Kód:
echo "<select name='kategoria'>";
$SQL=mysql_query("SELECT * FROM kategorie ORDER BY Nazov");
while($spracovanie=mysql_fetch_Array($SQL))
echo "<option value='".$spracovanie["ID"]."'>".$spracovanie["Nazov"]."</option>";
echo "</select>";


pre vyberanie (za predpokladu že tam posielaš ID miestnosti cez GET IDa a uchovávaš ako $ID):
Kód:
$zobraz=mysql_query("SELECT * FROM kategorie WHERE ID=$ID");


konkrétne k problému posledne riešenému: mohol by si ukázať script ... možno ďalší preklep ...
odporúčal by som:
Kód:
$dotaz = "SELECT news_nazov, kategoria_nazov, news_id, news_kategoria, kategoria_id 
         FORM news, kategoria
         WHERE news_kategoria = kategoria_id
         ORDER BY news_id";

asi tak nejako, inak veľmi zle urobená štruktúra tabuľky


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 08.04.2008 14:49 | filtrovanie noviniek

diki za ochotu ale uz mi to mondzo pomohol spravit takze ajtak diki moc


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 26.02.08
Prihlásený: 24.05.13
Príspevky: 372
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 01.05.2008 16:09 | filtrovanie noviniek

potrebujem poradit...mam vypisane nazvy kategorii a ked sa na niektoru klikne tak sa zobrazia iba novinky v tej kategorii...to je v poriadku len ako dosiahnem to aby miesto nazvu kategorii mi ukazalo napr obrazok...???mam tam stlpec img a mam tam aj obrazok len nechapem preco nevyhodi mi tam obrazok ale nazov obrazku


Offline

Užívateľ
Užívateľ
filtrovanie noviniek

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 01.05.2008 16:13 | filtrovanie noviniek

daj sem kod, ktory pouzivas pri vypisovani


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 15 ] 


filtrovanie noviniek



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Moderator noviniek

v Správy pre vedenie fóra

25

1959

29.02.2008 17:38

dsljohn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Cutenews štýl noviniek

v Redakčné systémy

0

536

19.07.2010 13:42

pipa0902

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Archiv noviniek na web

v Webdesign

4

274

11.04.2012 21:08

adori

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Predstavených niekoľko noviniek Windows 7

v Novinky

12

327

23.04.2008 19:23

TricK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie

v PHP, ASP

26

845

30.07.2009 12:55

php30

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie WWW

v Bezpečnosť a firewally

4

830

12.01.2007 10:22

t0ki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie dat

v PHP, ASP

5

387

12.12.2011 23:32

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie selectov

v JavaScript, VBScript, Ajax

8

385

17.09.2008 14:55

Broko71

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie internetu

v Sieťové a internetové programy

3

308

21.09.2008 16:42

edulinko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

LibreOffice 3.5 prináša masívne množstvo noviniek

v Novinky

8

251

16.02.2012 17:16

DJ46

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie vo worde

v Ostatné programy

5

240

06.09.2012 21:05

tairikuokami

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Excel 2013 - filtrovanie údajov

v Ostatné programy

0

113

29.07.2016 17:49

Maximal

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Filtrovanie $_POST, viacrozmerne pole

v PHP, ASP

7

382

24.11.2008 8:14

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

filtrovanie obsahu z databazy

v Databázy

23

724

10.11.2011 15:47

chrono



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF