[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 22.04.2017 1:06 | Externy obrazok na HTTPS webe

Mam na stranke externy obrazok - teda taha sa z ineho servera, kedze sa meni (pocasie).

Moj web je vsak https a kvoli tomuto obrazku mam mixed content.

Neviem to nijak fixnut, kedze ten web, odkial obrazok taha je http.

Nechapem, ze ked dam <img src="//www.blabla.com/obrazok.jpg"> tak mi ten obrazok vobec nezobrazi. Ked dam http://www.blabla.com/obrazok.jpg tak funguje, ale hlasi mixed content, kedze to nie je https. No a ked dam ten obrazok s https, tak samozrejme nefunguje, kedze ten externy web nie je https.

Viete poradit?


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12844
Témy: 1473 | 1473
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.04.2017 8:08 | Externy obrazok na HTTPS webe

// neznamena ze ti opravi cosi, len nemas pevne definovany protokol ktory sa ma pouzit, pouzije sa ten ktory pouzijes na svojom webe a zjavne obrazok z externeho zdroja nebezi cez https

toto nefixnes ziadnym sposobom, predsalen o tom https je, ze?

ale jeden sposob existuje, na svojom webe si ten obrazok budes stahovat napriklad cez curl, takto sa na tvojom webe bude natahovat ako obrazok nejaky php subor dajme tomu, ten sa cez curl kedze si nic viac neuviedol stiahne, cize budes natahovat obrazok uz z https webu pricom ale v pozadi sa vzdy bude stahovat z daneho webu kde https nie je


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 22.04.2017 8:13 | Externy obrazok na HTTPS webe

aha, no myslel som, ze // plati vseobecne pre akykolvek protokol aj mimo mojho webu, takze diky za info, ze to plati len pre moj web.

No nasiel som na nete viacej sposobov, napr. cez proxy alebo tak ako aj ty pises, len tych obrazkov je viac, totiz taha pocasie pre viacero miest na roznych podstrankach, tak ale skusim spravit jednu funkciu, cez ktoru to nejak prezeniem. Nechcel som to takto komplikovat, ale ked to inak nejde..jedine zeby ten web presiel na https :D


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12844
Témy: 1473 | 1473
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.04.2017 8:15 | Externy obrazok na HTTPS webe

ano pre akykolvek protokol, lenze taky aj dany web odkial stahujes nieco musi mat funkcny, cize v tvojom pripade https, tym neopravis nieco take, ano je este jedna moznost ze im kupis alebo sprevadzkujes nejaky free ssl :)


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 22.04.2017 8:37 | Externy obrazok na HTTPS webe

este rozmyslam, co si pisal to curl, tak s tym by som vlastne musel ukladat kazdy ten obrazok na moj server a na ten odkazovat? Lebo casom by sa nahromadilo strasne vela obrazkov, uvazujem ako to efektivne vyriesit. A zistil som, ze to je vlastne externy php subor, ktoreho vysledkom je obrazok...


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12844
Témy: 1473 | 1473
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.04.2017 8:41 | Externy obrazok na HTTPS webe

nemusel, naco? rovno by si ho cez ten php subor kde by si volal curl zobrazoval dany obrazok, staci tam len volat danu domenu a cez parameter by si volal dalej adresu obrazku, cize nic zlozite

// Spojený príspevok Sob 22.04.17 8:42

alebo by si to vyriesil cronom, raz za hodinu by sa ti stiahli vsetky obrazky ktore sa ti zobrazuju na webe


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 13.08.20
Príspevky: 1515
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 22.04.2017 9:19 | Externy obrazok na HTTPS webe

Najlepšie a najjednoduchšie riešenie je stiahnuť to priamo v php. Jednoducho si urobíš url mojastranka.sk/obrazok/view. php a vo view.php urobíš jednoducho
Kód:
echo file_get_contents(externa url / $_GET["nazov"] );

Plus nejaký ten header pre istotu.

Je to len taký wrapper, ktorý ti zaistí, že budeš z prehliadača volať vždy len svoju stránku.


Naposledy upravil BX dňa 22.04.2017 9:20, celkovo upravené 1

_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 22.04.2017 9:20 | Externy obrazok na HTTPS webe

tak som to nakoniec vyriesil velmi jednoducho pomocou filegetcontents:

Kód:
$image = "http://www.blabla.php?lalalalala&bbbbb";

function convertimg($image)
{
$imageData = base64_encode(file_get_contents($image));
$src = 'data: '.mime_content_type($image).';base64,'.$imageData;
return'<img src="' . $src . '">';}


funguje to super.


Offline

Prevádzkovateľ fóra
Prevádzkovateľ fóra
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 01.05.05
Príspevky: 12844
Témy: 1473 | 1473
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 22.04.2017 9:26 | Externy obrazok na HTTPS webe

ak mas na masine k dispozicii curl, tak ten je na to lepsi, je rychlejsi ako file_get_contents, lepsie sa s nim pracuje a budes to mat o tom istom

// Spojený príspevok Sob 22.04.17 9:30

file_get_contents je urceny na citanie suborov, nechapem preco kazdy pouziva file_get_contents na nacitavania externych zdrojov, ked su na to ovela vhodnejsie a efektivnejsie funkcie v php


_________________
Streacom DA2 | SilverStone Titanium SX800-LTI 800W | ASRock X299E-ITX/ac | Intel Core i9-9980XE & be quiet! Dark Rock TF | Kingston HyperX Impact 64 GB DDR4 2666 MHz | NVIDIA Titan RTX 24 GB | Intel SSD Optane 905P 480 GB NVMe U.2 & Intel SSD 750 1,2 TB NVMe U.2 & Intel SSD 660p 2 TB NVMe M.2 & Seagate BackUp Plus Portable 56 TB USB | 55" 4K OLED Dell Alienware AW5520QF | Ergotron LX Wall Mount Keyboard Arm | Logitech Craft | Logitech G603 | Logitech F710 | Harman Kardon Sabre SB 35 & Sennheiser RS 175 | Microsoft Windows 7 Ultimate | APC Back-UPS ES 700 | Lenovo ThinkPad X250 | iPhone X 256 GB & Pitaka Aramid | SilverStone ML05B Milo | Corsair SF600 SFX 600W | ASRock X99E-ITX/ac | Intel Xeon E5-2683 v4 & NOCTUA NH-L12S | Kingston HyperX Savage 32 GB DDR4 2400 MHz | NVIDIA GeForce GT 710 1 GB | Intel SSD Optane Memory 32 GB NVMe M.2 & Intel SSD 730 240 GB SATA | Ubuntu Server
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Externy obrazok na HTTPS webe

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 31.05.20
Príspevky: 946
Témy: 267 | 267
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 22.04.2017 9:33 | Externy obrazok na HTTPS webe

jj, len myslim ze curl mam na hostingu vypnute, ale mozem poziadat nech mi to zapnu a spravit to cez to. Ale je to len malicky obrazok. Tiez inak filegetcontents pouzivam viacmenej na subory


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 13.08.20
Príspevky: 1515
Témy: 3 | 3
NapísalOffline : 22.04.2017 15:07 | Externy obrazok na HTTPS webe

JanoF píše:
file_get_contents je urceny na citanie suborov, nechapem preco kazdy pouziva file_get_contents na nacitavania externych zdrojov, ked su na to ovela vhodnejsie a efektivnejsie funkcie v php

1. pretože je to jedna funkcia namiesto niekoľkých pri nastavovaní curl
2. pretože curl vyžaduje php extension, ktorá nie je všade dostupná
3. pretože keď ťahám jeden blbý obrázok, tak ma efektivita netrápi. Či sa to stiahne za 200, alebo 211 milisekúnd je mi jedno.

Vždy je to o kontexte. Keď stačí file_get_contents, použijem to. Ak potrebujem niečo silnejšie/rýchlejšie, tak použijem curl. Ak potrebujem sťahovat veľa a veľa, tak použijem zase niečo iné.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
 [ Príspevkov: 11 ] 


Externy obrazok na HTTPS webe



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

https

v PHP, ASP

6

340

31.10.2011 21:43

SpiritPHP

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTTPS

v PHP, ASP

3

343

14.06.2010 8:34

laceky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

blokovanie HTTPS Facebooku

v Bezpečnosť a firewally

3

3215

26.07.2011 13:50

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

https --> http

v Bezpečnosť a firewally

2

289

18.03.2017 11:43

TobakoLT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

https - kde zacat

v Ostatné

5

464

08.03.2010 19:39

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Youtube cez HTTPS

v Novinky

10

798

02.03.2011 22:40

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

curl a https

v PHP, ASP

9

558

13.03.2009 17:18

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTTPS na HTTP

v Webhosting a servery

2

280

09.06.2017 14:18

martinius96

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obrázok na obrázok

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

333

16.02.2010 16:04

Abhorrens

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

SSL - https pre web

v Webhosting a servery

15

455

16.04.2017 15:48

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

403 Forbidden - phpMyadmin cez https

v Webhosting a servery

6

325

02.07.2014 19:59

mariachi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

.htaccess a zmena http na https

v PHP, ASP

2

199

19.11.2017 16:28

calimero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

HTTPS --> Stránka sa nedá zobraziť

v Sieťové a internetové programy

8

1413

19.07.2010 9:57

Freelan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

htaccess z http na https - problem

v PHP, ASP

4

193

14.03.2018 7:55

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Presmerovanie HTTP na HTTPS cez CNAME?

v Webhosting a servery

6

273

29.05.2017 12:55

McLovin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako sa z https presmerovať na http?

v PHP, ASP

0

312

24.05.2010 22:10

programmer



© 2005 - 2020 PCforum, edited by JanoF