[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dve polia & foreach

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
NapísalOffline : 08.07.2009 12:16 | dve polia & foreach

Zdravim,
Chcel by som sa spytat ako by ste riesili situaciu, ked porebujem cyklom foreach vybrat udaje z dvoch poli sucasne.
Mam :
Kód:
foreach ($_FILES['attachment']['tmp_name'] as $tmp_name ) {
            echo $tmp_name.'<br/>';
}

no potrebujem sucasne vybrat aj $_FILES['attachment']['name']

Pozeral som aj PHP manual ale nic som nenasiel. Skusal som to tam aj rozne semanticky zakomponovat ale len warning...

Dakujem za rady


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
dve polia & foreach

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.07.2009 12:46 | dve polia & foreach

ak chces len vypisat obsah pola, tak do foreach namiesto $_FILES['attachment']['tmp_name'] das len $_FILES['attachment']

ak vsak chces priradit hodnotu v poli nejakej premennej, nemusis pouzivat cyklus...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dve polia & foreach

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 13:06 | dve polia & foreach

Dnes mi to zjavne nemysli. Dal som tam len
Kód:
foreach ($_FILES ['attachment'] as $attachment )


ale neviem ako mam teraz to ['tmp_name'] a ['name'] vytiahnut a ulozit do premennej.

//
Ide o to, ze robim mailove rozhranie, konkretne teraz - odosielanie mailov s prilohou. Nechcel som tam mat napr. 6 file inputov(jednak to zabera moc miesta a uzivatel je obmedzeny len na x priloh) a tak som tam dal nieco taketo.

Najprv prilohy ukladam na server a potom odoslem mail. Ked to chcem ulozit na server tam potrebujem ['tmp_name'] a ['name'] ..a to sa snazim vytiahut tym foreachom a hned nasledne ulozit na server.


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
dve polia & foreach

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.07.2009 14:33 | dve polia & foreach

zalezi od toho, ako si generujes mena inputov, ci maju rozne mena, alebo su ukladane vsetky do jedneho pola... ak ich ukladas do jedneho pola, tak k jednotlivym hodnotam mozes pristupovat cez:
Kód:
foreach($_FILES['attachment'] as $file) {
   $tmp_name = $file['tmp_name'];
   $name = $file['name'];
}

samozrejme, v takejto podobe sa hodnoty prepisuju, ale je to len ukazka, ako sa dostat k datam...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dve polia & foreach

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 14:40 | dve polia & foreach

Ukladam si ich to jedneho pola ale ak pouzijem cyklus, ktory sihore napisal a echnem hodnoty tak sa mi nic nezobrazi. Ak dam var_dump tak mi vypise NULL


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
dve polia & foreach

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.07.2009 14:49 | dve polia & foreach

postni kod formulara + spracovanie pri odoslani formulara...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dve polia & foreach

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 15:07 | dve polia & foreach

V podstate uplne vsetko najdes ked si das zobrazit zdroj. kod TU

Ako by som chcel spracovat tie udaje foreachom sme si pisali.

// Pozn.

Uz sa s tym hram par hodin a nic tak som to spravil takto a je to funkcne ale asi nie moc programatorsky vyspele :lol:

Kód:
$count = 0;
    if (is_array($_FILES['attachment']['name'])) {
        foreach ($_FILES['attachment']['name'] as $name) {
        $meno_pole[$count] = $name;
        $count++;           
          }
        }
$count = 0;
    if (is_array($_FILES['attachment']['tmp_name'])) {
        foreach ($_FILES['attachment']['tmp_name'] as $tmp) {
        $tmp_pole[$count] = $tmp;
        $count++;           
          }
        }
for($count = 0; $count < count($meno_pole); $count++) {
$result = move_uploaded_file($tmp_pole[$count], FILEREPOSITORY."$nick/$id_priecinok/$meno_pole[$count]");
}


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
dve polia & foreach

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 08.07.2009 15:19 | dve polia & foreach

aha, ono sa to uklada inak, ako som si povodne myslel, takze toto by uz malo fungovat:
Kód:
foreach($_FILES['attachment']['name'] as $key => $name) {
   $meno_pole[$key] = $name;
   $tmp_pole[$key] = $_FILES['attachment']['tmp_name'][$key];
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dve polia & foreach

Registrovaný: 31.05.09
Prihlásený: 02.06.17
Príspevky: 562
Témy: 37 | 37
Bydlisko: BegyBen
Napísal autor témyOffline : 08.07.2009 16:03 | dve polia & foreach

Dakujem, uz je to funkcne


_________________
"Ženy jsou jako domény. Ty nejlepší jsou zabrané, ale pořád můžete získat nějaké z exotických zemí."
 [ Príspevkov: 9 ] 


dve polia & foreach



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia , príkaz foreach

v PHP, ASP

4

539

30.12.2011 11:51

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

rozdelenie pozadia plochy na dve farebne polia

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

1441

29.09.2008 13:44

suchy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Symbian & android & iOS & WinMobile

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Smartfóny a tablety

41

1772

15.12.2011 21:16

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Foreach - pomoc

v PHP, ASP

10

360

09.01.2011 12:43

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

foreach() nepracuje

v PHP, ASP

4

135

24.08.2017 14:16

dilong

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

JAVA, FOREACH CYKLUS

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

121

25.08.2017 8:20

mitko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Posledná hodnota v foreach

v PHP, ASP

2

205

31.03.2012 19:40

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C# foreach v DNS.GetHostAddresses

v Technológia .NET

2

147

12.01.2014 11:18

dany2281995

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Else a If vo foreach()

v PHP, ASP

3

257

22.04.2011 19:12

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia

v Delphi, Visual Basic

2

516

03.05.2009 14:59

ricco24

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Polia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

12

242

29.12.2014 13:24

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: War 3 RoCH & TFT, Diablo 2 & LOD

v Predám

1

348

17.05.2011 20:25

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

viacrozmerne polia

v PHP, ASP

4

551

04.08.2009 18:39

pilná lama glama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

c++polia

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

3

233

10.07.2014 12:56

marian_r

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P: AMD Athlon II X3 455 AM3 & DDR3 8Gb & 4Gb

v Predám

6

233

14.12.2012 12:37

MilanYX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DELL XPS L502X & Kingston HyperX FURY SSD 120GB & ICY BOX AC642

v SSD disky

11

254

24.12.2014 16:11

Miso122



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF