[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 31.12.2008 13:51 | dva problemy, zalomenie a podmienka

Mám dva problémy, prvý. Mám div ktorý sa generuje z db a daju sa do neho zapisovat udaje teda novinky naukladane vedla seba...ale, ked napisem nejaky text do jedneho riadku v textarii, co bude mat napr. 500znakov natiahne sa to cez celu obrazovku ten text po nacitani. som to skusal riesit overflow: auto ale to vypada divne. Ja by som skor potreboval ze ak je v riadku napr. 40 znakov zalomi sa riadok (br) a takto to pojde dalej. co myslite, co je na to najlepsie?

a este, ten isty text o kotrom tu pisem kontrolujem ze ak ma viac ako 100 znakov tak sa hodi chyba ale to jaksi nefenguje nechapem preco tu je ten commandblock:

Kód:
if(strlen($text) > 100) {
   $error .= "Úvodný text novinky je príliš dlhý!";
} elseif(empty($name) || empty($text)) {
   $error .= "Nastala chyba! Pravdepodobne ste nevyplnili Meno alebo Text príspevku.";
} elseif(strlen($name) < 3) {
   $error .= "Nastala chyba! Meno pravdepodobne obsahuje menej než 3 znaky!";
}


dakujem za rady


Offline

Správca fóra
Správca fóra
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.12.2008 13:58 | dva problemy, zalomenie a podmienka

1. Mozes pouzit wordwrap()
2. $error musis najprv vypisat


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 14:24 | dva problemy, zalomenie a podmienka

stenley píše:
1. Mozes pouzit wordwrap()
2. $error musis najprv vypisat


wordwarp? ok o tom si zistim viac. A, ta chyba ja ju zobrazujem v body kodoM:

Kód:
<?php

if(!empty($error)){
 echo $error;
}

?>


Offline

Správca fóra
Správca fóra
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.12.2008 14:27 | dva problemy, zalomenie a podmienka

aha, ja ze si zabudol na vypisovanie... tak v tom pripade si pozri, co presne $text obsahuje... vlozil si do nej obsah z $_POST['text'] (v pripade formularu)?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 15:58 | dva problemy, zalomenie a podmienka

hehe tak sorry omylom so cez post send odosielal
$text = htmlspecialchars(stripslashes($_POST['name'])); lol

zial toto mi nejde $opravatextu = wordwrap($text, 10, "<br />\n");

stenley, pomozes? proste mi to nezalomi po 10 znakov a mozem si tmap isat co chcesm...preco?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.12.2008 17:37 | dva problemy, zalomenie a podmienka

Kód:
$opravatextu = wordwrap($text, 10, "<br />\n", true);


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 17:57 | dva problemy, zalomenie a podmienka

hm...tak diky ale nejde to dal som to takto, aby sa to tak neukladalo do db ale aby sa to tak iba zobrazovalo lebo aby sa to dalo kedykolvek zmenti:

Kód:
<?php

$opravatextu = wordwrap($text, 10, "<br />\n", true);
$sql = mysql_query('SELECT * FROM news ORDER BY id DESC');
$pocet = mysql_num_rows($sql);
  while($row = mysql_fetch_array($sql)){
  echo "<div class='newska' style='float: left; width: 250px; height: 220px; background-color: silver; margin-left: 25px; margin-top: 16px; border: 1px solid black; text-align: left;'><span style='padding-left: 5px; width: 245px; background-color: black; color: white; font-weight: bold; display: block'>Názov:".$row['name']."</span><p style='padding: 6px;'>Dátum vloženia:".$datumc."<br>Typ:".$type."<br>".$row['imgnew']."<br>Autor:".$autor."<br>".$row['text']."</p></div>";
}

?>


v com je teda problem? aj ked som to dal inde neslo to nechapem potrebujem aby ten text...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.12.2008 18:05 | dva problemy, zalomenie a podmienka

hmm a tu premennu $opravatextu kde vypisujes? ;)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 18:43 | dva problemy, zalomenie a podmienka

aa mas pravdu...ale i tak dal som to bez tej premennej a furt to nejde ja tomu nechapem


Offline

Správca fóra
Správca fóra
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 31.12.2008 18:45 | dva problemy, zalomenie a podmienka

boze, sak tu funkciu musis aplikovat na text, ktory vypisujes a ktory chces takto osetrit... ak vypisujes text z db, tak ju musis pouzit na $row['text']... chapes?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 19:00 | dva problemy, zalomenie a podmienka

stenley píše:
boze, sak tu funkciu musis aplikovat na text, ktory vypisujes a ktory chces takto osetrit... ak vypisujes text z db, tak ju musis pouzit na $row['text']... chapes?


ale ved som to dal takto!

wordwrap($row['text'],10,"<br>\n",true);

a proste to nejde


Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 31.12.2008 19:54 | dva problemy, zalomenie a podmienka

Kód:
$row['text'] = wordwrap($row['text'],10,"<br>\n",true);


Offline

Užívateľ
Užívateľ
dva problemy, zalomenie a podmienka

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 31.12.2008 19:54 | dva problemy, zalomenie a podmienka

Aaa dakujem drako:D ja osm somar mal som to dat az po SELECT from novinky a nie pred na zaciatku:D


 [ Príspevkov: 13 ] 


dva problemy, zalomenie a podmienka



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dva problemy

v Chladiče a všetky druhy chladenia

5

438

02.01.2008 22:35

OmeGa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dva problemy s doskou GA-MA78GM-UD2H

v AMD čipové sady

5

381

12.02.2011 12:28

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu

v PHP, ASP

3

349

01.09.2010 19:58

boyofx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie riadku

v Databázy

3

564

09.03.2008 20:20

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu

v PHP, ASP

9

154

07.03.2013 15:26

Lier

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie riadku

v PHP, ASP

10

1387

05.02.2008 18:12

etel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Na dva pocitace dva Windowsy?

v Operačné systémy Microsoft

2

241

22.02.2008 8:24

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie riadku v maily

v PHP, ASP

4

561

27.02.2007 11:33

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu bez medzier

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

582

09.03.2009 21:13

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samsung Galaxy Mini- Problémy, problémy, problémy

v Smartfóny a tablety

1

958

20.02.2012 9:28

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie dlheho textu v tabulke

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

494

08.12.2012 9:10

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie textu v google kalendari pomocou css

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

117

12.03.2015 0:03

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podmienka

v PHP, ASP

1

302

22.11.2010 23:27

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Podmienka

v Technológia .NET

2

108

22.02.2017 14:31

GamerSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podmienka if

v PHP, ASP

2

326

19.12.2009 18:21

M1rcO_o

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

podmienka čas

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

138

02.03.2013 14:03

p4tooo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF