[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
NapísalOffline : 12.02.2013 14:58 | zalomenie textu

ahojte , mam problem, Mam nazvy a vsetko v jedmom riadku, bez medzier a hcel by som to napriklad po 50znaku zalomit do dalsieho riadku.

neviete mi poradit, ako to urobit?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2013 15:01 | zalomenie textu

vieme


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 12.02.2013 15:07 | zalomenie textu

:D A ako to v php dosiahnem? BX?


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2013 15:13 | zalomenie textu

Tak, že to po 50 znakoch zalomíš :)
Napríklad teda tak, že to budeš vypisovať po znakoch a po 50ich znakoch vypíšeš zalomenie naviac.
Ale to je divné, daj kód, nech nemusíme hádať, čo si tým stručným popisom myslel.


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 12.02.2013 15:23 | zalomenie textu

zial ja nemam ziaden kod. ale mohlo by to byt nieco take, ze mas spojeny text:
"majo,jano,feri,rado,kon,micka,majo,jano,feri,rado,kon,micka,majo,jano,feri,rado,kon,micka,majo,jano,feri,rado,kon,micka,"

a chcem to rozdelit po urcitych znakoch, nie ciarkach nic - nech to aj sekne v polke mena, ale po znakoch.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2013 15:33 | zalomenie textu

Tak jednoducho (priamočiaro) takto
Kód:
$str = "tentvojstring";
$len = strlen( $str );
for ( $i = 0, $j = 1, $pocet = 50;
      $i < $len;
      $i++ )
{
 echo $str[$i];
 if ( $j == $pocet )
 {
  echo "\n";
  $j = 1;
 }
 else $j++;
}


Zložitejšie, ale možno trochu lepšie, by bolo pohrať sa s funkciami substr a str_replace, ale toto by mohlo stačiť


// Alebo aj tak - keby som vedel o funkcii wordwrap, tak by som tu nevymýšľal :P


Naposledy upravil BX dňa 12.02.2013 15:35, celkovo upravené 1

_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 12.02.2013 15:34 | zalomenie textu

wordwrap .. pouzijem to, asi .:)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 12.02.2013 15:44 | zalomenie textu

ale wordwrap seka po slovach, tak mi je na nic, lebo ja tam nemam medzery :( pouzujem asi tvoj :)


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.07.11
Prihlásený: 17.12.17
Príspevky: 1433
Témy: 2 | 2
Bydlisko: Praha / Rev...
NapísalOffline : 12.02.2013 16:16 | zalomenie textu

Použi wordwrap, ale daj mu posledný (štvrtý) parameter true


_________________
Na súkromné správy týkajúce sa problémov, ktoré sa riešia vo fóre, neodpovedám!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 10.07.07
Prihlásený: 10.08.16
Príspevky: 128
Témy: 40 | 40
Napísal autor témyOffline : 07.03.2013 15:26 | zalomenie textu

ďakujem


 [ Príspevkov: 10 ] 


zalomenie textu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu

v PHP, ASP

3

349

01.09.2010 19:58

boyofx

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie textu bez medzier

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

582

09.03.2009 21:13

pa3ck

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie dlheho textu v tabulke

v HTML, XHTML, XML, CSS

11

502

08.12.2012 9:10

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie textu v google kalendari pomocou css

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

117

12.03.2015 0:03

martina833

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena textu a zanechani pozice v textu

v PHP, ASP

4

348

01.08.2009 21:26

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie riadku

v PHP, ASP

10

1389

05.02.2008 18:12

etel

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zalomenie riadku

v Databázy

3

564

09.03.2008 20:20

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zalomenie riadku v maily

v PHP, ASP

4

561

27.02.2007 11:33

javo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dva problemy, zalomenie a podmienka

v PHP, ASP

12

347

31.12.2008 19:54

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

preklad textu

v Krčma

6

553

29.06.2011 14:04

Jeffo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

citatelnost textu

v Monitory, televízory a projektory

8

398

29.06.2009 16:15

vazovski

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nastavenie textu

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

143

10.02.2016 11:33

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

posunutie textu...

v HTML, XHTML, XML, CSS

18

1142

11.08.2007 18:19

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Formatovanie textu

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

144

10.10.2012 23:35

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Jas textu

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

503

24.07.2007 21:45

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

načítanie textu

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

0

350

26.11.2009 19:55

pitbull



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF