[ Príspevkov: 21 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28

zdravim,
mam takyto problem..
ked sa preklikate zapismi na mojom webe www.podstromami.com , vsimnete si, ze sem-tam sa pokazi charset, cize namiesto diakritiky sa zobrazia bludy. po F5 je to zase ok..

subory mam ulozene ako utf8, v html je vsetko ako utf8

mysql spojenie:
mysql_query("SET NAMES utf8");
mysql_query("SET CHARACTER SET utf8");

Overenie MySQL spojenia:
utf8_unicode_ci

Znaková sada v MySQL:
UTF-8 Unicode (utf8)

ked exportnem databazu, je tam toto:
CREATE DATABASE `xxx` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

co mam zle?:) fakt toto uz riesim asi rok aj nieco

kde moze byt problem?
screenshot - http://www.podstromami.com/tmpp/utf8.png

este poznamka: rozbija aj text, ktory nie je v databaze..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.12.2007 7:51 | databaza - problem s utf-8 charsetom

zaujimave, mne to zobrazuje v poriadku... nemas to len natiahnute v cache?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 15.12.2007 9:50 | databaza - problem s utf-8 charsetom

mne to tiez zobrazilo zle...a to som tam nikdy nebol


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.12.2007 10:15 | databaza - problem s utf-8 charsetom

neviem, co by to nebola reklama, ale pre istotu, zadaj si do googla "utf-8 problem po prechode z php4 na php5" a klikni na prvy link, tam ten problem mas popisany (hlavne na konci), mozno ti to pomoze...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 15.12.2007 10:44 | databaza - problem s utf-8 charsetom

urobil som to iste, v notepade++ som to ulozil ako utf8 without bom.

robi to stale.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 15.12.2007 10:48 | databaza - problem s utf-8 charsetom

aky editor normalne pouzivas?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 15.12.2007 10:52 | databaza - problem s utf-8 charsetom

stenley píše:
aky editor normalne pouzivas?


notepad..
skusal som to ulozil v PSPade. zatial to vyzera ok, idem refreshovat a skusat, ci sa chyba neobjavi.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 15.12.2007 11:31 | databaza - problem s utf-8 charsetom

no..
robi to stale.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 15.12.2007 21:16 | databaza - problem s utf-8 charsetom

a nehostuješ náhodou na freeserver.sk? tam som videl, že majú takýto problém, vo fore nájdeš aj rozsiahlu diskusiu na túto tému


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 15.12.2007 21:34 | databaza - problem s utf-8 charsetom

nie.

cital som, riesil som podla toho, nepomohlo.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 22.11.05
Prihlásený: 12.03.17
Príspevky: 708
Témy: 20 | 20
Bydlisko: SK-Martin
Vek: 62
NapísalOffline : 15.12.2007 21:42 | databaza - problem s utf-8 charsetom

mne sa zdá, že ani na freeservery to nevyriešili, ale našiel som pekný článok, chcelo by to preštudovať, hlavne pochopiť a aplikovať v praxi
http://interval.cz/clanky/mysql-cestina-a-slovenstina/


Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.12.2007 8:57 | databaza - problem s utf-8 charsetom

ale jemu to robi aj v textoch, ktore nie su ulozene v db, cize to nie je problem (len) mysql


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 16.12.2007 10:39 | databaza - problem s utf-8 charsetom

stenley píše:
ale jemu to robi aj v textoch, ktore nie su ulozene v db, cize to nie je problem (len) mysql


ano, presne tak. mam rad pozornych ludi.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.12.2007 11:06 | databaza - problem s utf-8 charsetom

skus si este otestovat uplne novy subor vytvoreny v PSPade vo formate utf-8 (Format->UTF-8 a pre istotu este skontroluj Nastavenie->Subory->Format novych suborov: Podla nastavenia v menu Format), ak ti toto nepojde, tak uz fakt neviem...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 16.12.2007 11:08 | databaza - problem s utf-8 charsetom

stenley píše:
skus si este otestovat uplne novy subor vytvoreny v PSPade vo formate utf-8 (Format->UTF-8 a pre istotu este skontroluj Nastavenie->Subory->Format novych suborov: Podla nastavenia v menu Format), ak ti toto nepojde, tak uz fakt neviem...


ale ved to mam uz davno skontrolovane.. vsetko je utf8..


Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.12.2007 11:13 | databaza - problem s utf-8 charsetom

heh, tak tie subory skus nahodit na nejaky free hosting (skus php5.sk) a ked aj tam to bude blbnut, tak mas s najvacsou pravdepodobnostou nejaku chybu v suboroch...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 06.07.07
Prihlásený: 28.01.14
Príspevky: 116
Témy: 27 | 27
Bydlisko: BA

v prehliadaci mas nastaveny automaticky vyber? :)


_________________
"92% of teens have moved onto rap.
If you are part of the 8% that still listen to real
music, copy and paste this into your signature"
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 16.12.2007 20:04 | databaza - problem s utf-8 charsetom

uz je to vyriesene:)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
databaza - problem s utf-8 charsetom

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 16.12.2007 20:05 | databaza - problem s utf-8 charsetom

v com bol nakoniec problem?


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 16.12.2007 20:12 | databaza - problem s utf-8 charsetom

vo mne.. tie subory boli stare, x krat prepisane na rozne kodovania.. v notepade++ som vytvoril novy subor ako ANSI, utf8 without bom a pastol som to len tam, save a ide..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 06.03.08
Príspevky: 431
Témy: 28 | 28
Napísal autor témyOffline : 17.12.2007 23:22 | databaza - problem s utf-8 charsetom

oprava - stale to blbne.. :?


 [ Príspevkov: 21 ] 


databaza - problem s utf-8 charsetom



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém s kódovaním utf-8

v PHP, ASP

8

306

12.01.2010 18:18

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

utf-8

v PHP, ASP

7

427

21.06.2009 16:00

KViki

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

utf-8 encoding

v Ostatné programy

2

344

25.10.2011 14:45

Milos9304

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UTF-8 a pod.

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

559

03.09.2008 19:53

daoc

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kodovanie v UTF-8

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

354

12.04.2009 16:35

mokus

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

UTF-8 v str_replace/strtr

v PHP, ASP

3

115

09.04.2014 22:21

Kraliček

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

prevod z windows-1250 na UTF-8

v Databázy

0

178

30.08.2012 22:18

pakman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kódovanie UTF-8 a Windows 1250 na jednom webe

v Ostatné

1

501

18.07.2011 14:50

juho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Validator hlasi "Byte-Order Mark found in UTF-8 File."

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

445

05.09.2010 13:02

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Templat - Suborový systém a Databáza - PROBLÉM

v Redakčné systémy

0

448

30.12.2008 13:55

AjkoST

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ati catalyst 8.8 problem

v Ovládače

8

596

18.09.2008 16:03

djfreeman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Textový súbor v kóde UTF-16LE

v Delphi, Visual Basic

2

426

10.09.2010 13:54

jasug

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: G.Skill RAM 3x 2 GB DDR3 1600 8-8-8-24, seria Ripjaws

v Predám

5

208

27.11.2013 20:36

Jordy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

problém Windows 8

v Operačné systémy Microsoft

0

77

08.07.2014 7:53

lukasondrejicka

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Win 8 problém

v Operačné systémy Microsoft

3

85

31.12.2012 10:18

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Databaza??

v Ostatné programy

0

512

09.07.2008 12:59

Rasputin



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF