[ Príspevkov: 11 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Banner na stranke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
NapísalOffline : 26.02.2008 6:20 | Banner na stranke

Mam stranku, kde v jej hlavicke mam zobrazeny graficky banner. Potom mam podstranky vo forme tzv. pekne URL -
Kód:
www.mojastranka.sk/reklama/
www.mojastranka.sk/kontakt/

...


Po otvoreni dalsej podstranky je jej sucastou aj hlavicka z hlavnej stranky. A tu je problem. Ked chcem zmenit banner, musim rucne prepisat aj v indexe, aj na kazdej podstranke. Neda sa to nejako vyriesit, ze by som banner zmenil na jednom mieste a vsade by to zmenilo?

Skusal som include "head.php" - kde v head.php by bola zahrnuta hlavicka s bannerom. To vsak nefunguje v podadresaroch, lebo head.php je v hlavnom roote a je zakazane includovat subory vo forme www.mojastranka.sk/head.php.

Dalo by sa to nejako tak, ze by som cestu a nazov bannera napisal do txt suboru, a pomocou fopen().... by som vycital aktualne udaje a potom zobrazil? Potom by mi stacilo menit len ten txt subor, a vsade by to zobrazoval.

Druha moznost co ma napada, je javascript. V subore .js by bol script na zobrazenie reklamy spolu s formatom a cestou bannera a na stranke by som sa len odvolal na tento javascript. Tu je vsak riziko nezobrazenia bannera pri vypnutom js u uzivatela.

Vedel by niekto poradit? Ako to riesite vy?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 8:07 | Banner na stranke

nechapem co myslis tym zakazom, ved das
Kód:
include ("../head.php")

a musi to ist.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Banner na stranke

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30
NapísalOffline : 26.02.2008 8:16 | Banner na stranke

1.) preco mas vobec podstranky, ked pouzivas php ? trosku mi uchadza zmysel
2.) nie je problem strcit obrazok do css suboru, pricom menis potom uz len samotne css, ked mas problem s includovanim php funkciovych suborov...


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Banner na stranke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 26.02.2008 9:01 | Banner na stranke

No predtym som mal stranku sposobom include - vsetky podstranky. Ale teraz to prerabam, lebo nechcem mat v URL otazniky a kadejake znaky, robim to na styl cool URL, ako som uz spominal. Je to inzertny portal, a je tam dost vela kategorii. Kazda z tych kategorii je podstranka /subdomena/. Vacsina takychto portalov je na takyto styl.

To include v tejto forme
Kód:
include ("../head.php")
som este neskusal, ale include www.nieco... to nedovoli.

Ale napadla ma jednoduchsia vec - ulozit cestu, nazov a format bannera do databazy, a potom to z nej len zobrazim. A staci mi potom menit len v databaze.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Banner na stranke

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 26.02.2008 9:28 | Banner na stranke

absolutna cesta ti nic nehovori?


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Banner na stranke

Registrovaný: 07.08.06
Prihlásený: 05.12.17
Príspevky: 919
Témy: 259 | 259
Bydlisko: Levice
Napísal autor témyOffline : 26.02.2008 9:51 | Banner na stranke

myslis to predchadzajuce include ("../head.php") ?

include vie vyuzivat aj absolutnu cestu, ale na niektorych serveroch je to z bezpecnostnych dovodov zakazane.

ale vecer to vyskusam.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Banner na stranke

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 26.02.2008 10:06 | Banner na stranke

neviem si moc predstavit preco by zakazovali absolutnu cestu. asi myslis cestu cez http:// to co si napisal ty je relativna.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Banner na stranke

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 26.02.2008 14:49 | Banner na stranke

a nedaju sa taketo adresy robit nahodou cez .htaccess? ze nejake pravidlo v rwrite mode? a ak chces menit len jeden banner tak sa do da aj takou cestou ze tam budes mat napr ze cesta/banner.gif a uz len ten budes menit.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Banner na stranke

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 26.02.2008 14:57 | Banner na stranke

jaj. drako nechapem o com zas. tak uvediem priklad aby to konecne pochopili aj menej chapavy. trebars baner mas ulozeny vo "/www/tvojadomena.sk/public_html/banery/baner.swf" a ked das tuto cestu do include v public_html/index.php alebo public_html/podstranka/index.php stale ukazuje na rovnaky subor pretoze adresa je absolutna. to znamena zacina od rootu filesystemu. pre windowsakov ktory by to nahodou nechapali predstavte si to ako D:\\www\tvojadomena.sk\public_html\banery\baner.swf tato absolutna cesta sa da zistit aj pomocou funkcie realpath


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 26.02.2008 16:33 | Banner na stranke

sa mi paci ako sa tu vsetko chce riesit cez .htaccess :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 28.02.2008 20:50 | Banner na stranke

el mariachi píše:
1.) preco mas vobec podstranky, ked pouzivas php ? trosku mi uchadza zmysel
2.) nie je problem strcit obrazok do css suboru, pricom menis potom uz len samotne css, ked mas problem s includovanim php funkciovych suborov...

predstav si, že by si mal 7 menu polôžiek a na každú by si potreboval riešiť nejakú prosedúru (napr hľadať, vkladať, ...)
Vtedy sa to oplatí rozčleniť do viecerých PHP scriptov, viz napr. PHPBB


 [ Príspevkov: 11 ] 


Banner na stranke



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

banner

v Redakčné systémy

13

754

17.08.2007 21:59

Kubo86

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v Redakčné systémy

3

1303

27.11.2005 12:06

stefo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v Grafické programy

10

1592

07.03.2008 17:34

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v PHP, ASP

15

1238

14.08.2009 17:30

kmsa

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v Grafické programy

5

696

26.05.2008 23:06

renderman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v Webdesign

25

1103

17.04.2008 20:53

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

banner

v Ostatné

9

644

18.05.2009 19:24

crank139

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v JavaScript, VBScript, Ajax

21

1196

03.08.2008 12:27

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Banner

v Ostatné

0

338

03.12.2010 18:55

esar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

banner.html

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

423

24.03.2010 14:44

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neodstranitelny banner

v Antivíry a antispywary

1

158

24.05.2012 12:41

Ageiris

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

flash banner

v Webdesign

12

1264

06.09.2008 17:46

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Rolujuci banner

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

220

24.04.2010 10:24

Rech25

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nahodny banner

v PHP, ASP

12

428

17.06.2008 16:47

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

reklamny banner

v Internetový marketing, SEO, reklama

9

1237

08.03.2009 16:56

incredible

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

responsible banner

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

76

04.08.2014 11:28

hatto13



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF