[ Príspevkov: 9 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 16.12.2008 10:56 | automaticke odhlasenie usera

Nazdarek. Riesim problem s odlasovanim uzivatela, ktory opusti stranku inac ako stlecenim tlacitka odhlasit.. Hladal som cosi na fore, no jedine co som nasiel a celkom sa mi pozdava je odhlasenie spôsobom ktory v prispevku http://www.pcforum.sk/ako-upozornit-uzivatela-na-zmenu-vt34568.html navrhol el mariachi
Nie celkom vsak tomu kodu rozumiem:
Kód:
<?
session_start();
$limit=15;
if ((time()-$_SESSION['akce'])>$limit)
{
echo "odhlasen";
}

else
{
echo "alive";
}

if ($_GET['url'])
{
$_SESSION['akce']=time();
}
?>


Nerozumiem celkom co presne znamena $_SESSION['akce'] ( ta akcia) a tiez $_GET['url'] (ta URL) . Prosim Vas, mohol by mi to niekto vysvetlit?? A este jedna vec. Z toho som pochopil, ze to usera odhlasi, po nejakej "casovej" necinnosti. Riesi to odhlasenie aj po "zatvoreni stranky" alebo vypnuti browsera? Inac v tom prisveku sa spomenulo este aktualny stav (casovy) uzivatela a ukladanie toho stavu do DB. Akym spôsobom sa toto riesi??
Dik za pochopenie a odpovede..


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
automaticke odhlasenie usera

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.12.2008 12:37 | automaticke odhlasenie usera

V podstate jediné, čo môžeš spraviť, je skrátiť životnosť sessionov. Ešte som našiel takýto javascriptový skriptík
Kód:
window.onunload = function(){
if(self.screenTop>9000)alert('Closed.')
}

Namiesto alertu tam môžeš dosadiť nejaký ajax alebo čo a vyvolať tak odhlásenie... Toto nefunguje vždy a iba pri zavretí okna.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 16.12.2008 15:28 | automaticke odhlasenie usera

ale on chcel vysvetlit henten priklad mno proste to $_GET za url dopises svju stranku neaku a to vytvori SS s aktual casom a potom sa to SS porovnava teda s casom pritomnym a ak to je viac ako 60 uz neviem coho tak si odhlaseny a ak si na stranke menej ako 60 min napr SS je stale akttiv teda si prihlaseny ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 04.07.12
Príspevky: 405
Témy: 89 | 89
NapísalOffline : 16.12.2008 15:58 | automaticke odhlasenie usera

naco sces odhlasit usera sak vidi tu stranku vidi tak co sces?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 16.12.2008 16:17 | automaticke odhlasenie usera

euthanan som ta nepochopil asi preto aby mu niekto cudzi kto pride za nim na pc napr v kaviarni sa mu nedostal na ucet :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
automaticke odhlasenie usera

Registrovaný: 17.07.08
Prihlásený: 24.01.13
Príspevky: 143
Témy: 37 | 37
NapísalOffline : 16.12.2008 17:55 | automaticke odhlasenie usera

myslim ze zatvorenim browsera sa sessiony zmazu.. myslim ze je dost mala pravdepodobnost ze niekto v kaviarni za nim bude ete prihlaseny..


_________________
PC: Procesor: INTEL Core i7-860, grafika: MSI R4890 Cyclone OC, 1GB DDR5, doska: Gigabyte GA-P55-UD3R, zdroj: Fortron 700W Everest 700 80+, RAM: 2x2GB Corsair XMS3 DHX
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
automaticke odhlasenie usera

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 16.12.2008 18:00 | automaticke odhlasenie usera

Nie, nezmažú, pokiaľ nemáš nastavené automatické mazanie cookies po zatvorení browsera. A zmazať sa ti môže akurát session_id uložené v cookies, ale na strane servera ešte furt údaje sú. Čiže sa k nim ešte dá dostať, ak niekto zistí pôvodné session_id. Ale to už som zašiel moc ďaleko...

// euthanan, skús popracovať na vyjadrovaní. Niektoré tvoje príspevky sú ako keby lúštiteľné len pomocou kvantovej kryptografie. Žiadna urážka, len upozornenie.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 18.12.2008 1:58 | automaticke odhlasenie usera

OK..A este jedna vec. Ako by som mohol spravit povedzme odhlasenie uzivatela v db ak sa odhlasi zatvorenim stranky.. Je mi jasne ze Update stlpca napr. Login (On/Off) . Ale skor ma zaujima to pred Update DB..Overit si ci je prazdna session?? Alebo ako sa to riesi??


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
automaticke odhlasenie usera

Registrovaný: 09.07.08
Prihlásený: 17.01.15
Príspevky: 1586
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.12.2008 8:32 | automaticke odhlasenie usera

Ja stĺpec login on/off nepoužívam. Proste len zmažeš session a hotovo.


_________________
neříkejte, že něco nejde udělat, protože se vždycky najde nějaký blbec, co neví, že to nejde – a udělá to!
 [ Príspevkov: 9 ] 


automaticke odhlasenie usera



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automatické odhlásenie pouzivatela

v Ostatné programy

7

965

09.08.2008 0:58

dedko45

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticke odhlasenie po necinnosti

v PHP, ASP

10

822

28.02.2010 23:05

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Automatické odhlásenie s windows

v Operačné systémy Microsoft

2

101

09.02.2014 19:06

Misman2

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MYSQL-(Vytvaranie usera)

v PHP, ASP

15

559

08.12.2007 15:07

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Obnova databazy/restore wordpress usera

v Redakčné systémy

3

119

08.02.2014 10:31

Dadko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

blokovanie pristupu na net pre usera

v Sieťové a internetové programy

4

290

06.03.2010 19:08

majky358

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Windows Vista z pohladu zarytého usera Win98

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Články

43

3678

30.08.2009 13:49

lukaš

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nechcene odhlasenie

v Správy pre vedenie fóra

1

590

12.03.2011 12:33

KingTommy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Fb-odhlasenie

v Sociálne siete

2

108

16.11.2017 10:44

hanesovic

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odhlásenie z routera

v Sieťové a internetové programy

5

102

28.04.2014 8:19

Echo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vista, odhlásenie, problém

v Operačné systémy Microsoft

0

202

20.04.2009 8:26

nicolai

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

FB - Odhlásenie z Messengeru

v Sociálne siete

2

3601

22.01.2017 17:35

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

samovolne odhlasenie po 1min

v Notebooky a netbooky

2

155

15.02.2012 10:17

dixi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PSTV a odhlasenie z PSN

v Herné konzoly

0

90

30.08.2016 16:55

T.C.B.E.E

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Autorizacia, odhlasenie a stlacenie tlacidla naspat

v PHP, ASP

3

443

13.03.2007 17:58

kuko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

MS Outlook 2010 - odkaz na odhlásenie odberu

v Sieťové a internetové programy

0

182

05.01.2012 10:17

chupko



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF