[ Príspevkov: 10 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city

Chcel by som dat na web odkaz stiahnut a keby nan ktosi klikol, opytal by sa ho prehliadac ci chce otvorit alebo ulozit obrazok. Lebo ked dam href na obrazok tak mi ho prehliadac otvori a nic sa ma neopyta. Pjosim kto vie pomozte


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Registrovaný: 02.08.06
Prihlásený: 18.09.14
Príspevky: 235
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Bratislava

najjednoduchsie by bolo keby si ho dal do archivu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 15:55 | Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

hehe to viem ze je najjednoduchsie lenze ked by som to chcel pouzit vo fotogalerii kde mi budu fotky stale pribudat a mozno ich tam bude aj 300 tak robit 300 archivov.. no nefim nefim ci by sa mni to chcelo


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96

a nejde "<a href="tvoj.img">OBrazok</a>"??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 16:10 | Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Ked dam <a href="DSC01810.JPG">stiahnut obrazok</a> tak mi obrazok otvori... ale ja chcem aby sa ma prehliadac opytal ci chcem obrazok ulozit (so zip popr. rar formatom to tak funguje) aby som nan nemusel klikat a ukladat ho pomocou save target as.. daco pdobneho by som potreboval len mi to nefunguje spravne.:

<?php
header("Content-type:application/JPG");
header("Content-Disposition:attachment;filename='DSC01810.JPG'");
readfile("DSC01810.JPG");
?>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96

teda:
budeš mať 2 stránky:
1, nieco.php
Kód:
<a href="spracuj.php">POZRI</a>
<a href="obrazok.tominator">ULOZ</a>

2, spracuj.php
Kód:
<img src="obrazok.tominator">


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 16:51 | Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

nechapem vsak zakazdym ked nastavim href na nazov obrazku tak mi ten obrazok otvori v novom okne....a to ze das na
<img src="obrazok.tominator"> odkaz cez
<a href="spracuj.php">POZRI</a> urobi to iste ako keby si napisal len
<a href="obrazok.tominator">ULOZ</a>

neviem ci ja robim dakde chybu ale nezda sa mi ze by takymto lahkym prikazom by mi vyvolalo okienko otvor alebo uloz... asi sa nerozumieme...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96

Dúfam že si neopisal celé ale takto:
Tominator píše:
budeš mať 2 stránky:
1, nieco.php
Kód:
<a href="spracuj.php">POZRI</a>
<a href="DSC01810.JPG">ULOZ</a>

2, spracuj.php
[code]
<img src="DSC01810.JPG">

Pripúšťam že sa nerozumieme


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 25.07.2007 17:37 | Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?

neslo mi to ... nasiel som na nete ako to ma byt a ako to chcem!!!!!:

subor slideshow.php:
<a href="stiahnut.php?obrazok=
<?php echo $_REQUEST['obrazok']."&typ=".$_REQUEST['typ'];?>">stiahnuť obrázok</a>

subor stiahnut.php
<?
/*/
Download a file using fpassthru()
/*/
$fileDir = ""; // supply a path name.
$fileName = $_REQUEST['obrazok']. $_REQUEST['typ']; // supply a file name.
$fileString=$fileDir.''.$fileName; // combine the path and file
// translate file name properly for Internet Explorer.
if (strstr($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], "MSIE")){
$fileName = preg_replace('/\./', '%2e', $fileName, substr_count($fileName, '.') - 1);
}
// make sure the file exists before sending headers
if(!$fdl=@fopen($fileString,'r')){
die("Cannot Open File!");
} else {
header("Cache-Control: ");// leave blank to avoid IE errors
header("Pragma: ");// leave blank to avoid IE errors
header("Content-type: application/jpg");
header("Content-Disposition: attachment; filename=\"".$fileName."\"");
header("Content-length:".(string)(filesize($fileString)));
sleep(1);
fpassthru($fdl);
}
?>

.. je to prisposobene podla mojej potreby lebo predavam premenne .. takze ak to budes skusat treba aby si si dakde na zaciatku slideshow.php nadefinoval $obrazok="DSC01810"; $typ=".JPG"

PS: otestovane a funguje vo FF 2, IE 6 aj Opere 9


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3986
Témy: 96 | 96

aha a ja že to chceš inak


 [ Príspevkov: 10 ] 


Ako vyvolat ponuku ulozenia obrazku na stranke?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako odstrániť ponuku v chrome

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

222

18.12.2016 7:36

vprint

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vlozit obrazok ku stranke

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

529

07.08.2009 23:03

regent

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zrobiť na stranke registraciu ?

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

439

18.04.2008 17:19

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

webcam na stranke ako nato ?

v Ostatné

3

534

15.06.2008 11:57

Numline1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako zobrazit na stranke stale aktualny cas?

v PHP, ASP

10

781

02.11.2007 18:36

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vymazať pozadie z obrázku

v Grafické programy

12

666

07.11.2011 16:27

Bajzik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytiahnúť info z obrázku ?

v PHP, ASP

2

365

17.07.2009 20:38

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako a akým spôsobom správne usporiadať obsah na stránke?

v HTML, XHTML, XML, CSS

3

396

10.08.2009 13:31

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Problem s diakritikou. a tiez ako zrusit scroll na stranke.

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

1233

05.08.2007 22:52

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

udaje su na inej stranke ako formular,daju sa odoslat?

v PHP, ASP

13

684

05.10.2008 20:09

Roko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Osetrenie ulozenia JAVA

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

2

400

25.11.2009 12:43

dEVIANT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Návrh uloženia užívateľských práv

v Databázy

3

301

15.08.2011 17:03

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena datumu ulozenia subora. ALE!

v Ostatné programy

10

310

12.05.2010 19:12

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dostal som ponuku

v PC zostavy

5

352

27.05.2007 10:08

Jaro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHP skript na ulozenie suboru-pridanie uloženia do priečinka

v PHP, ASP

1

577

23.01.2010 14:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neukazuje mi ponuku update na w10

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Operačné systémy Microsoft

32

740

01.07.2015 16:11

shiro



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF