[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
NapísalOffline : 14.01.2008 15:23 | ako vytvorit galeriu

potreboval by som poradit ako by sa dala spravit galeria obrazkov t.j stranka kde by sa nacitavali obrazky a to tak ze by som ich nahadzal do jedneho priecinku a ono by ich automaticky pridavalo na stranku ... nieco take ako ma pokec albumy... da sa to spravit cez javu, PHP...? ako by to bolo najednoduchsie :roll: dakujem za odpoved


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 10.12.06
Príspevky: 229
Témy: 77 | 77
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 14.01.2008 16:14 | ako vytvorit galeriu

coppermine


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 14.01.2008 18:31 | ako vytvorit galeriu

cez javu neviem ale asi si myslel javascript a to by sa nedalo, php sa to da ak ho ovladas tak nemas problem ak nie tiez tu nieje velky problem, staci si najst nejaky script popripade si to zaplatit u niekoho kto php ovlada (napr. ja :D:-D)


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 24.02.07
Prihlásený: 24.08.09
Príspevky: 146
Témy: 31 | 31
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 14.01.2008 19:34 | ako vytvorit galeriu

pozri v Open Soure sekcii a moju temu


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 14.01.2008 22:02 | ako vytvorit galeriu

skus toto:

Kód:
<?php

if ($handle = opendir('./images/'))
{
    while (false !== ($file = readdir($handle)))
    {
        echo '<img src="./images/'.$file.'">';
    } 
    closedir($handle);
}

?>


toto by ti malo vybrat vsetky fotky z priecinka images a nacitat ich do stranky. graficka uprava je na tebe ;)


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 23.12.07
Prihlásený: 07.09.13
Príspevky: 98
Témy: 16 | 16
Bydlisko: Svidnik
Napísal autor témyOffline : 15.01.2008 16:56 | ako vytvorit galeriu

dakujem za rady , a Drako dik za typ ale nieco by som sa chel naucit spravit sam ;-)


_________________
... nebite ma ja sa to raz naucim....
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.01.2008 20:44 | ako vytvorit galeriu

Drako píše:
cez javu neviem ale asi si myslel javascript a to by sa nedalo, php sa to da ak ho ovladas tak nemas problem ak nie tiez tu nieje velky problem, staci si najst nejaky script popripade si to zaplatit u niekoho kto php ovlada (napr. ja :D:-D)

ved si odporujes, pises ze od toho kto PHP vlada nie? (jasne ze vtipkujem)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.01.08
Prihlásený: 20.01.08
Príspevky: 2
Témy: 0 | 0
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 20.01.2008 15:34 | ako vytvorit galeriu

No to radšej v php urob javasrcipt stačí vypnúť v prehliadači a je po tvojej robote kedže sa prevádza na strane browsera a neviem ako chceš zaheslovať tie obrázky v javascripte keď zdroják je viditeľný, sa mrkni na www.php.net a neviem či sa to nerobí cez GD knihovňu a kodom php nasmeruješ na stránku.:)


_________________
Viem, že nič neviem. :)
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 20.01.2008 21:07 | ako vytvorit galeriu

js nevie pracovat so subormi a nerobi sa to cez gd, je na to jednoduchy prikaz ktory vypise obsah priecinka a potom to uz len dat do cyklu...


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 20.01.2008 21:10 | ako vytvorit galeriu

Drako píše:
js nevie pracovat so subormi a nerobi sa to cez gd, je na to jednoduchy prikaz ktory vypise obsah priecinka a potom to uz len dat do cyklu...
avsak gd budes potrebovat na vytvorenie nahladov.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 20.01.2008 21:47 | ako vytvorit galeriu

Drako píše:
js nevie pracovat so subormi a nerobi sa to cez gd, je na to jednoduchy prikaz ktory vypise obsah priecinka a potom to uz len dat do cyklu...

myslis tak akoé som to postol hore ja? :P


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.01.2008 15:18 | ako vytvorit galeriu

vl4kn0:: tvoj script zobrazuje aj (pokial vo Windows) tak aj thumbs subor a este nejake dva.. jeden sa "vola"
Kód:
.
ako bodka... a druhy to iste ale dve bodky.. a to robi aj na FTP... ako dosiahnut to zeby zobrazovalo iba subory s danou priponou?? v nasom pripade .jpg :)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Čestný člen
Čestný člen
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 21.01.2008 16:04 | ako vytvorit galeriu

da sa napriklad takto:
Kód:
$pole = explode(".", $file);
$pripona = $pole[1];

if($pripona == "jpg") {
  echo '<img src="./images/'.$file.'">';
}
patri to do toho cyklu while


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 22.11.07
Prihlásený: 26.02.10
Príspevky: 253
Témy: 1 | 1
Bydlisko: 127.0.0.1
NapísalOffline : 21.01.2008 16:08 | ako vytvorit galeriu

Glupak píše:
vl4kn0:: tvoj script zobrazuje aj (pokial vo Windows) tak aj thumbs subor a este nejake dva.. jeden sa "vola"
Kód:
.
ako bodka... a druhy to iste ale dve bodky.. a to robi aj na FTP... ako dosiahnut to zeby zobrazovalo iba subory s danou priponou?? v nasom pripade .jpg :)


Kód:
<?php

$exArray = array('jpg', 'gif', 'png');
if ($handle = opendir('./images/'))
{
    while (false !== ($file = readdir($handle)))
    {
        $fileEx = substr(strstr($file, '.'), 1);
        if (in_array($fileEx, $exArray))
        {
            echo '<img src="./images/'.$file.'">';
        }         
    } 
    closedir($handle);
}

?>


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU NERESPEKTOVANIA PRAVIDIEL FORA!!!
Je povolených max. 5 riadkov s veľkosťou písma 9 (rozlíšenie 1280x1024px).
Sprava pre vedenie fora: ake nerespektovanie pravidiel. ved som mal v podpise citaciu na 2 riadky omg? lol? no a este jabber ale to neni moja chyba ze tu nemate input aj na jabber...
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.01.2008 17:38 | ako vytvorit galeriu

uz som pouzil tamto od suchy... alee.. diky obom ;)


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Správca fóra
Správca fóra
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 21.01.2008 17:44 | ako vytvorit galeriu

skript od suchyho ma jednu chybicku krasy a to tu, ze ked mas niekde v nazve obrazku dalsiu bodku, tak ti ho nezobrazi, ale to si si urcite uvedomil aj sam :)


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako vytvorit galeriu

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 21.01.2008 17:50 | ako vytvorit galeriu

to som si uvedomil :) ale mne osobne to nevadí pretože mám obrázky očíslované, podľa ID článku :) a keď sú tam iba čísla, tka nič nehrozí ;)


_________________
Sorry za prelkepy
 [ Príspevkov: 17 ] 


ako vytvorit galeriu



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako spravit galeriu obrazkov

v JavaScript, VBScript, Ajax

0

302

27.02.2010 15:47

Pades

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvoriť hosting?

v Webhosting a servery

1

199

26.09.2015 14:13

walther

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvoriť LiveDVD?

v Operačné systémy Unix a Linux

3

249

21.12.2010 19:18

SNAKE_3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako vytvorit tabulku

v Databázy

11

3123

12.03.2007 19:18

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako vytvorit forum

v Redakčné systémy

11

3219

07.03.2008 19:32

Lokil

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako vytvorit highlightsBox ?

v Ostatné

3

380

07.01.2011 1:23

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvoriť cloud ?

v Webhosting a servery

3

288

08.09.2016 7:04

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvorit forum?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Redakčné systémy

56

18366

01.06.2009 20:33

forum

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako vytvorit test?

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

706

10.03.2010 15:32

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvorit AUTORUN

v Ostatné

1

492

21.11.2011 23:41

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvoriť GameHosting ?

v Webhosting a servery

5

245

02.02.2015 16:13

killer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvoriť animák ?

v Grafické programy

5

385

08.09.2011 18:38

89Aquarius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvorit takyto program?

v Ostatné

14

4920

28.12.2008 21:46

zmija31

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvorit FTP server

v Ostatné

6

2915

13.11.2008 16:18

p360t

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako vytvorit internetove radio

v Sieťové a internetové programy

4

3568

31.08.2007 21:16

Kamahl

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Ako vytvorit vlastny web

v Webdesign

1

1825

29.08.2009 11:10

kmsa



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF