[ Príspevkov: 18 ] 
AutorSpráva
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa

Cawte!

Chcel by osm sa spytat, ako by som mohol urobit link, ktory by bol platny len 60 sekund a po 60 sekundach po jeho zadani by uz nefungoval? Taketo linky ma napriklad www.slunecnice.cz.

Dakujem.


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava

V HTML nijak (preto som to presunul), na to potrebuješ nejaký programovací jazyk.


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32

myslis nejake dynamicke linky pre kazdeho pouzivatela ine, napr. na stiahnutie nejakeho dokumentu? bud cez databazu linkov alebo pomocou zakodovaneho retazca priamo v linku, z ktoreho by si po rozkodovani zistil, ci uplynula jeho platnost alebo nie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 09.10.2010 17:45 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Ja proste chcem, aby to vypadalo dako tak, ze ked si uzivatel 1 stiahne daky dokument do PC. No a z pamate by sa dal ten link vytiahnut. A keby bol na dakom verejnom PC, tak by si to mohol dakto vytiahnut. A ide o to, aby ten link platil iba chvilku, napriklad tych 60 sekund. Potom by bol uz neplatny, a teda keby to dakto chcel vybrat, tak by mu to uz nepomohlo.


Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 24.01.08
Prihlásený: 13.09.17
Príspevky: 14691
Témy: 66 | 66
Bydlisko: Žilina
Vek: 30

no však na to ti už odpovedali. v čom je ešte problém?


_________________
C#, PHP, ...
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 09.10.2010 18:22 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

OK, THX, pokusim sa o to a ak sa mi to nepodari, tak sem daco napisem este :)


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 11.10.2010 14:39 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Hmm, googlil som, ale nic som nenasiel. Mohli by ste mi poradit daky soft, ktory by to vedel "spracovat"?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24

vsak si sprav napriklad tabulku
Kód:
ID | FILE | TIME

do FILE budeš vkladať cestu k súboru, do TIME budeš vkladať aktuálny čas + 60 sekúnd. a potom budeš volať napr down.php?id=654789

down.php

Kód:
<php
$S = mysql_query('SELECT file FROM links WHERE id = '.intval($_GET['id']).' AND time > NOW()');
if(mysql_num_rows($S) == 0 ) die('platnost vyprsala');
$L = mysql_fetch_assoc($S);

header('Content-type: application/pdf');
header('Content-Disposition: attachment; filename="subor.pdf"');
readfile('tvoja/tajna/cesta/'.$L['file']);
?>


// pridané po 57 minútach od posledného príspevku

upravoval som znamienko v selecte, lebo bolo naopak


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 11.10.2010 17:51 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

THX, tak toto som potreboval. Fakt THX


Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 12.10.2010 20:17 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

nwm pre co, ale ked napisem tieto riadky, mne to vzdy zastane na ...NOW ()...
Nie ze zastane, proste ked zatam tu stranku, ktoru chcem nacitat (napr. dokument.php) tak mi vypise toto NOW a tie kecy dalej :)
A inac, odkial ja viem, aky on ma aktualny link?

Viem, ze dost otravujem, ale so mnou je to na tazko :(


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 13.10.09
Prihlásený: 22.06.15
Príspevky: 168
Témy: 28 | 28

Zdekam, s tebou je ťažko :D
Dostal si kompletný návod..

Odkiaľ zistíš jeho presný link ? Toto je tu len návod ako na to, nie je to kompletné riešenie..
K tomu ti chýba ešte druhá časť skriptu, ktorá zistí meno súboru, vygeneruje aktuálny čas resp. platnosť a poradové číslo ID. Tieto údaje vloží do spomínanej tabuľky, ako ti poradil emer. Následne toto číslo "predáš" resp. posunieš tej funkcii, čo ti poradil emer. Tá vbehne do databázy, podľa podstunutého ID nájde záznam. Zistí, či je link ešte platný (porovná zapiísaný čas platnosti s aktuálnym - overí platnosť). Ak platí, podsunie ti súbor, ak nie, vypíše chybovú hlášku.
Skript by sa dal ešte vylepšiť, nech maže neplatné linky, aby ti zbytočne nerástol objem dát uložených v tabuľke...

Edit : nie som si istý, či PHP pozná funkciu NOW... S funkciou TIME by to malo ísť.. (Pre teba to vyzerá ako náhodné čísla, ale on uloží aktuálny dátum do integeru :)) Takže potom môžeš dátum jednoducho porovnávať znamienkami > < atď..

Edit2 : Ten presný link vlastne ty musíš generovať.. Čiže je len na tebe, ako si to zvolíš.. Aktuálny link len reprezentuje ID pod ktorým má vbehnúť do databázy..


_________________
Laptop: Model Name Dell Studio 1555 | CPU Intel Dual Core Centrino 2.4ghz | RAM 4096 MB | SSD Samsung 840 Evo: 500GB | Graphics Ati Radeon HD 4570 | Display Resolution 1366*768 | OS Windows 7 Professional x64
Offline

Čestný člen
Čestný člen
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 21.02.06
Prihlásený: 08.12.14
Príspevky: 5447
Témy: 29 | 29
Bydlisko: Bratislava

remus píše:
Edit : nie som si istý, či PHP pozná funkciu NOW... S funkciou TIME by to malo ísť..

Nie som si istý, či si uvedomuješ, že nejde o php ale o mysql, hmm?


_________________
Neradím a nekomunikujem cez SS, ak niečo potrebujete, máte iné možnosti: Ak vám zmizla téma, alebo sa vám niečo nepáči. Ak potrebujete nahlásiť príspevok/človeka, reportujte ho. Ak máte s niečim problém, riešte to v danej téme.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 13.10.09
Prihlásený: 22.06.15
Príspevky: 168
Témy: 28 | 28

Hmm,
to som si vôbec neuvedomil..
Sú to už nejaké roky čo som s tým robil..
Chcel som chlapcovi hlavne načrtnúť princíp..
Ale pokiaľ ma pamäť neklame, tak s PHP funkciami to bežalo vždy vpohode..

Edit : Ešte sa mi tam nejak nezdajú tie úvodzovky, nebude "pes zakopaný" tam ? Že vnútri príkazu s jednoduchými uvodzovkami používa ďalšie jednoduché ?
Hovorím, je to už dávno, ale toto sa mi nezdá aj tak..


_________________
Laptop: Model Name Dell Studio 1555 | CPU Intel Dual Core Centrino 2.4ghz | RAM 4096 MB | SSD Samsung 840 Evo: 500GB | Graphics Ati Radeon HD 4570 | Display Resolution 1366*768 | OS Windows 7 Professional x64
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 21.10.2010 19:44 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Som z toho vymlety, asi necham dinamicke linky dinamickymi linkami :)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

Registrovaný: 02.08.09
Prihlásený: 29.12.16
Príspevky: 301
Témy: 81 | 81
Bydlisko: Liptovský H...

Keby som všetko, čo sa mi dakedy zdalo ťažké, nechával tak, :shit: by som teraz vedel.


_________________
Keď niekoho baví snowboard, povie sa, že je snowboardista. Keď niekoho bavia autá, povie sa mu, že je motorista. Keď niekoho baví tvorenie hudby, povie sa mu, že je hudobník. Keď niekoho baví programovanie a IT, povie sa mu, že je závislák.
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 04.11.2010 17:19 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

programmer píše:
Keby som všetko, čo sa mi dakedy zdalo ťažké, nechával tak, :shit: by som teraz vedel.


Vies, ked nikdy nic nerobis v mysql, tak mas z toho :shit: . Ak to vies spravit tak mi to co najpredebila vysvetli, OK?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 04.04.07
Prihlásený: 20.11.17
Príspevky: 531
Témy: 34 | 34
Bydlisko: Bratislava

ak este stale riesis ten skript, tak zaciatok zacina <php a ma tam byt <?php


_________________
CPU: AMD Phenom II 940 QUAD X4 BE AM2+, chladic: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, RAM: 4GB DDR2 800MHz PC6400, MB: M2N-E SLI, VGA: RX 4870 GAINWARD HD4870 1GB, HDD: WD 1TB, Zdroj: CORSAIR 750W TX
Offline

Zmazaný užívateľ
Zmazaný užívateľ
Obrázok užívateľa
Napísal autor témyOffline : 04.11.2010 18:26 | Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?

No, takze chyba bola v tom <?php

Ale teraz je v otazke, od kade ja naberiem jeho aktualny link? ako spravit, aby sa automaticky aktualizoval? Ja by som potreboval presny postup...
// teraz mi vyhadzuje po zadani linku platnost vyprsala


 [ Príspevkov: 18 ] 


Ako urobit link, ktory by bol platny 60 sekund?



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ktory by bol lepsi

v Intel - Integrated Electronics

16

1067

13.02.2009 20:08

tommy1104

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to urobiť?

v PHP, ASP

6

305

18.08.2016 8:00

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako urobit zoskupovanie

v PHP, ASP

6

339

12.11.2007 16:15

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako urobit pridavne napajanie?

v ATI/AMD grafické karty

5

907

17.08.2009 22:04

Stoky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit automaticke prihlasovanie

v Operačné systémy Microsoft

8

860

03.01.2009 12:22

webkar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit obraz disku?

v Pevné disky a radiče

2

548

05.10.2007 20:35

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

iPhone 3G-ako urobit zalohu?

v Mobilné zariadenia

28

3251

08.12.2009 20:05

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako urobiť swf s odkazom

v Ostatné

3

917

04.09.2009 8:14

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť z DVD divX

v Video programy

11

9019

13.08.2007 20:07

Víla

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť z webu server

v Webhosting a servery

11

353

30.12.2014 9:16

expresado

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť záložnú kópiu filmu NEXT

v Video programy

0

368

07.12.2007 21:23

MANIAC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit efekt z tejto stranky?

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

436

03.05.2008 8:47

Lukybendo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to urobit na Win 7

v Operačné systémy Microsoft

2

72

30.12.2012 18:48

tomas_svk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit aktivnu polozku v menu?

v Webdesign

15

324

08.12.2013 13:31

dano

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit z pesničky len hudbu ?

v Krčma

13

6979

30.05.2011 22:35

patrikos68

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Virtuálna prehliadka - ako ju urobiť na stránku?

v Ostatné

2

1301

06.12.2007 22:05

Matho



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF