[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako urobit zoskupovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 11.11.2007 21:52 | ako urobit zoskupovanie

mam v takuto tabulku:
typ______hodnotaA____hodnotaB
typ1______hodnotaA1_____hodnotaB1
typ1______hodnotaA3_____hodnotaB2
typ1______hodnotaA2_____hodnotaB3
typ2______hodnotaA4_____hodnotaB4
typ2______hodnotaA5_____hodnotaB5
typ2______hodnotaA6_____hodnotaB6
typ3______hodnotaA7_____hodnotaB7
typ3______hodnotaA8_____hodnotaB8
typ3______hodnotaA9_____hodnotaB9

ako docielit aby mi vypisalo nieco taketo:

Citácia:
typ1
    *hodnotaA1 hodnotaB1
    *hodnotaA2 hodnotaB2
    *hodnotaA3 hodnotaB3
typ2
    *hodnotaA4 hodnotaB4
    *hodnotaA5 hodnotaB5
    *hodnotaA6 hodnotaB6
typ3
    *hodnotaA7 hodnotaB7
    *hodnotaA8 hodnotaB8
    *hodnotaA9 hodnotaB9


čiže aby mi zoskupilo podľa typu a vypisalo ho ako nazov a pod neho dalsie hodnoty. Dufam ze som to napisal dost zrozumitelne a ze sa taketo nieco vobec da. Za odpovede veeeelmi dakujem :) :applaud: :clap: :slaver: :kiss: :cheer:


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Čestný člen
Čestný člen
ako urobit zoskupovanie

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 12.11.2007 0:32 | ako urobit zoskupovanie

Kód:
$tabulka = $db->getALL("select distinct typ from tabulka");
foreach($tabulka as $tab) {
  echo $typ = $tab['typ'];
  $hodnoty = $db->getALL("select hodnotaA,hodnotaB from tabulka where typ like '$typ'");
  foreach($hodnoty as $hod) {
    echo $hod['hodnotaA'] . " " . $hod['hodnotaB'];
  }
}

skus to takto. ak nepouzivas pearko, pouzi klasicke php funkcie.


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako urobit zoskupovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 12.11.2007 9:06 | ako urobit zoskupovanie

ok thx, ale mam este zopar otazok:
1; co je to pearko
2; ktore funkcie myslis?
3; mohol by si mi ten kod pls trosku vysvetlit?
Dakujem


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 12.11.2007 12:55 | ako urobit zoskupovanie

v php + mysql:

Kód:
$query = "select DISTINCT typ from $table;";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
$numRows = mysql_num_rows($result);
if ($numRows > 0)
  {
  while ($myRow = mysql_fetch_array($result))
    {
    $sql1 = "select * from $table WHERE typ = '".$myRow['typ']."';";
    $result1 = mysql_query() or die(mysql_query());
    $numRows1 = mysql_num_rows($result1);
    if ($numRows1 > 0)
      {
      while ($myRow1 = mysql_fetch_array($result1))
        {
        print $myRow['typ']."<br />";
        print $myRow1['hodnotaA']."&nbsp;".$myRow1['hodnotaB'];
        }
      }
    }
  }
else
  {
  print "Sorry, ziadne data v tabulke...";
  }


ale ked rozmyslam, dalo by sa to spravit aj cez jedno sql query s tym, ze by si porovnaval aktualny vybrany typ z databaze z predchadzajucim (ktory docasne budes ukladat do nejakej php premennej), ak sa rovnaju, tak nebudes vypisovat TYP ale len hodnoty A a B, ak sa nerovnaju, vypises TYP a aj hodnoty A a B


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako urobit zoskupovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 12.11.2007 14:28 | ako urobit zoskupovanie

ok thx vam, snad z toho nejako vyjdem a zapasujem to do svojho projektu, este taka otazocka co robi ten prikaz DISTINCT??? dik


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 09.02.07
Prihlásený: 26.01.15
Príspevky: 257
Témy: 20 | 20
NapísalOffline : 12.11.2007 14:38 | ako urobit zoskupovanie

vytiahne ti z tvojej tabulky len rozne/odlisne hodnoty pre stpec typ (v tvojom pripade), pripadne pre iny stpec definovany za DISTINCT, cize vytiahne ti typ1, typ2 typ3 atd.

skus si sql query na tvojej tabulke a uvidis, pripadne googluj:

Kód:
SELECT DISTINCT typ from $nazov_tvojej_tabulky;


Drako píše:
ok thx vam, snad z toho nejako vyjdem a zapasujem to do svojho projektu, este taka otazocka co robi ten prikaz DISTINCT??? dik


Offline

Užívateľ
Užívateľ
ako urobit zoskupovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 12.11.2007 16:15 | ako urobit zoskupovanie

thx, hladal som nejaku funciu, ktory by robila presne toto, mozno by som to zvladol aj sam ale aj tak seckym dik. este som nevedel ci moze byt cyklus v cykle, ale ako vidim, tak moze takze este raz thx


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
 [ Príspevkov: 7 ] 


ako urobit zoskupovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako to urobiť?

v PHP, ASP

6

305

18.08.2016 8:00

PepperSK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit obraz disku?

v Pevné disky a radiče

2

548

05.10.2007 20:35

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako urobit pridavne napajanie?

v ATI/AMD grafické karty

5

907

17.08.2009 22:04

Stoky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit automaticke prihlasovanie

v Operačné systémy Microsoft

8

860

03.01.2009 12:22

webkar

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

iPhone 3G-ako urobit zalohu?

v Mobilné zariadenia

28

3251

08.12.2009 20:05

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako urobiť swf s odkazom

v Ostatné

3

917

04.09.2009 8:14

rooobertek

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť z webu server

v Webhosting a servery

11

353

30.12.2014 9:16

expresado

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť z DVD divX

v Video programy

11

9019

13.08.2007 20:07

Víla

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit aktivnu polozku v menu?

v Webdesign

15

324

08.12.2013 13:31

dano

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit efekt z tejto stranky?

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

436

03.05.2008 8:47

Lukybendo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť záložnú kópiu filmu NEXT

v Video programy

0

368

07.12.2007 21:23

MANIAC

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobit z pesničky len hudbu ?

v Krčma

13

6979

30.05.2011 22:35

patrikos68

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako to urobit na Win 7

v Operačné systémy Microsoft

2

72

30.12.2012 18:48

tomas_svk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Ako urobiť veľmi kvalitné video? XviD DivX

v Video programy

1

605

10.10.2011 21:58

jtbs

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Virtuálna prehliadka - ako ju urobiť na stránku?

v Ostatné

2

1301

06.12.2007 22:05

Matho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ako urobit dlzne a makcene vo worde?

v Ostatné programy

4

1331

12.10.2008 16:46

romanbee



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF