|
 | | |
| Autor | Správa |
susedx
 Užívateľ
 Založený: 26.02.2007 Príspevky: 213
 | Zaslal: So 17.09.11 23:17 |   |
Cavte,
chcem si urobit na stranke vkladanie obrazkov, co mi teda funguje po samotne vlozenie obrazku do suboru na localhoste, ale potom by som chcel vlozit adresu obrazku do databazy mysql, ale to mi nejako nejde, nevviem tu adresu zistit. Ako sa to da urobit?
Dik |
| |
   |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3785 Bydlisko: Brno
 |
Uz sa ti podarilo urobit samotny upload? Server si sam nevymysli, kam uploadnuty obrazok ulozi, tu adresu musis pouzit ako druhy argument fcie move_uploaded_file, preto ak vies spravit upload, tu cestu k obrazku mat budes. |
| |
    |
 |
susedx
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 18.09.11 12:27 |   |
no, myslim, ze hento som uz zvladol, tam je ale ze $_FILE['nieco'][tmp_name] a to tmp_name by mala byt ta cesta, pokial viem, lenze ked si to poziriem, tak mi to da adresu nejaku ze ..../.../xx.tmp, alebo tak nejako a to neviem vyuzit, myslim, ze by som mal dosta nieco, co mi odkazuje an ten obrazok v subore napr. galeria na localhost-e, teda: localhost/galeria/xx.jpg napriklad a tu cestu by som si potom ulozil do databazy a to nejako neviem urobit |
| |
   |
 |
Ďuri
 Administrátor
 Založený: 11.08.2007 Príspevky: 3785 Bydlisko: Brno
 | Zaslal: Ne 18.09.11 13:44 |   |
Nie, tmp_name je len docasna cesta (kam server uklada subor pocas uploadu). Ty tuto cestu sice vyuzijes v move_uploaded_file (prvy argument), ale ake bude skutocne umiestnenie a nazov suboru, o tom rozhodujes ty sam. Uz akym sposobom budes tento nazov suboru generovat, je na tebe, mozes ich napriklad cislovat (pozries, ake cislo ma posledny obrazok a novy obrazok bude mat cislo o jedno vacsie). |
| |
    |
 |
susedx
 Užívateľ
 | Zaslal: Ne 18.09.11 14:52 |   |
ok, to chapem... ale teraz mi docvaklo s tou cesto, ja nepotrebujem ukladat do databazy cestu ako adresu, ale ako nazov obrazku v podstate len, ano? |
| |
   |
 |
1daemon1
 Užívateľ
 Založený: 14.04.2009 Príspevky: 824
 | Zaslal: Ne 18.09.11 17:31 |   |
ak pouzivas na servery vzdy ten isty adresar kde budes uploadnute obrazky ukladat, tak ano, teoreticky ti staci do DB ukladat nazov toho obrazku. |
| |
   |
 |
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
| |