IT NEWS PC REVUE PC FORUM FreeBSDInternet time: @182
Obsah fóra
Pravidlá  •  Kontakt  •  Prihlásenie  •  Registrácia

Vkladanie obrazkov

Zaslať odpoveď
AutorSpráva
susedx
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 26.02.2007

PríspevokZaslal: So 17.09.11 23:17Odpovedať s citátomNávrat hore

Cavte,
chcem si urobit na stranke vkladanie obrazkov, co mi teda funguje po samotne vlozenie obrazku do suboru na localhoste, ale potom by som chcel vlozit adresu obrazku do databazy mysql, ale to mi nejako nejde, nevviem tu adresu zistit. Ako sa to da urobit?
Dik
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuICQ
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Ne 18.09.11 8:38Odpovedať s citátomNávrat hore

Uz sa ti podarilo urobit samotny upload? Server si sam nevymysli, kam uploadnuty obrazok ulozi, tu adresu musis pouzit ako druhy argument fcie move_uploaded_file, preto ak vies spravit upload, tu cestu k obrazku mat budes.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
susedx
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 18.09.11 12:27Odpovedať s citátomNávrat hore

no, myslim, ze hento som uz zvladol, tam je ale ze $_FILE['nieco'][tmp_name] a to tmp_name by mala byt ta cesta, pokial viem, lenze ked si to poziriem, tak mi to da adresu nejaku ze ..../.../xx.tmp, alebo tak nejako a to neviem vyuzit, myslim, ze by som mal dosta nieco, co mi odkazuje an ten obrazok v subore napr. galeria na localhost-e, teda: localhost/galeria/xx.jpg napriklad a tu cestu by som si potom ulozil do databazy a to nejako neviem urobit
Ďuri
Administrátor
Administrátor

Založený: 11.08.2007

PríspevokZaslal: Ne 18.09.11 13:44Odpovedať s citátomNávrat hore

Nie, tmp_name je len docasna cesta (kam server uklada subor pocas uploadu). Ty tuto cestu sice vyuzijes v move_uploaded_file (prvy argument), ale ake bude skutocne umiestnenie a nazov suboru, o tom rozhodujes ty sam. Uz akym sposobom budes tento nazov suboru generovat, je na tebe, mozes ich napriklad cislovat (pozries, ake cislo ma posledny obrazok a novy obrazok bude mat cislo o jedno vacsie).
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuJabberSkype
susedx
Užívateľ
Užívateľ

PríspevokZaslal: Ne 18.09.11 14:52Odpovedať s citátomNávrat hore

ok, to chapem... ale teraz mi docvaklo s tou cesto, ja nepotrebujem ukladat do databazy cestu ako adresu, ale ako nazov obrazku v podstate len, ano?
1daemon1
Užívateľ
Užívateľ

Založený: 14.04.2009

PríspevokZaslal: Ne 18.09.11 17:31Odpovedať s citátomNávrat hore

ak pouzivas na servery vzdy ten isty adresar kde budes uploadnute obrazky ukladat, tak ano, teoreticky ti staci do DB ukladat nazov toho obrazku.
Zobraziť informácie o autoroviOdoslať súkromnú správuSkype
Zaslať odpoveď