[ Príspevkov: 8 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 08.08.18
Príspevky: 464
Témy: 130 | 130
Bydlisko: Bytča
NapísalOffline : 07.02.2011 19:23 | Zmena obrazku po X sekundach

na web chcem aby sa mi velky obrazok menil, po 5 sekundach napriklad. Budem mat asi 6 obrazkov a tie sa maju menit

ako to mam spravit ?

1. napadlo ma spravit z tych 6 obrazkov normalne animovany obrazok, ale jeden obrazok ma 80KB (700px*330px) ... nebude to strasne velky obrazok potom ?

2. su nejake ine moznosti ? co ja viem, mozno v php, spravit nejaku slucku casovu a nejaky index obrazku nastavovat a tym by sa menil, ale zasa to by clovek musel obnovit stranku, aby to slo, ci ne ?

3. alebo nieco v Ajaxe ? tam skripty funguju myslim aj bez obnovy stranky

no a este doplnim, ze nejaky text bude na obrazku a ten by sa tiez menil, podla toho aky obrazok by tam bol


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obrazku po X sekundach

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 07.02.2011 19:39 | Zmena obrazku po X sekundach

skor chces JS, existuju slideshow skripty, je toho na nete popisane mnoho, riesilo sa to na fore najmenej sto krat... terba len pohladat.


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 08.08.18
Príspevky: 464
Témy: 130 | 130
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 07.02.2011 19:42 | Zmena obrazku po X sekundach

emer píše:
skor chces JS, existuju slideshow skripty, je toho na nete popisane mnoho, riesilo sa to na fore najmenej sto krat... terba len pohladat.

neviem kde to mam hladat, pomozes ?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obrazku po X sekundach

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 3971
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
NapísalOffline : 07.02.2011 19:52 | Zmena obrazku po X sekundach

http://www.google.com/search?q=slideshow
http://www.google.com/search?q=slideshow+javascript
http://www.google.com/search?q=slideshow+jquery

?


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zmena obrazku po X sekundach

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 07.02.2011 19:52 | Zmena obrazku po X sekundach

naco ajax ked ti staci len jedno pismenko (j)
Kód:
<script>
var obr=new Array(new Image(),new Image());
obr[0].src="cal.gif";
obr[1].src="lmenu.gif";
var s=0;
function rl()
{
  document.getElementById("o").src=obr[s++%2].src;
  setTimeout('rl()',1000);
}
</script>
<body onload="rl();">
<img id="o" >
</body>


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 08.08.18
Príspevky: 464
Témy: 130 | 130
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 07.02.2011 21:01 | Zmena obrazku po X sekundach

dakujem, na zaciatok idem skusit toto http://www.scriptocean.com/slideshow/

// pridané po 47 minútach od posledného príspevku

juho píše:
naco ajax ked ti staci len jedno pismenko (j)
Kód:
<script>
var obr=new Array(new Image(),new Image());
obr[0].src="cal.gif";
obr[1].src="lmenu.gif";
var s=0;
function rl()
{
  document.getElementById("o").src=obr[s++%2].src;
  setTimeout('rl()',1000);
}
</script>
<body onload="rl();">
<img id="o" >
</body>

ten zapis je kompletny ? to src nepotrebuje obrazok ? ci ako ho ziska, z id ? nechapem


Offline

Čestný člen
Čestný člen
Zmena obrazku po X sekundach

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 07.02.2011 21:07 | Zmena obrazku po X sekundach

Ten kod od juha je zly, lebo dokaze menit len 2 obrazky. Navyse celkom zbytocne do pola vklada objekty triedy HTMLImageElement, ked jedine, co potrebuje, su cesty k obrazkom (pole obycajnych retazcov by bolo vhodnejsie). Plus nejake tie prasarny typu eval v setTimeoute tam tiez nemaju co robit.
baumax, skusal si si to napisat aj sam? Toto je uplne elementarny javascript, ako ti juho naznacil, opieraj sa o casovace a nejake to pole s cestami.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 11.12.07
Prihlásený: 08.08.18
Príspevky: 464
Témy: 130 | 130
Bydlisko: Bytča
Napísal autor témyOffline : 07.02.2011 21:33 | Zmena obrazku po X sekundach

toto som skusil a OK http://www.javascriptsearch.com/tutoria ... sFade.html
akurat chlapik ma tam chaos v pomenovaniach suborov, ma to tam opacne napisane, css pre html ma byt to pre js a opacne + aj js subor ma inak nazvany, ako v dokumente, ale po premenovani je to OK :)


 [ Príspevkov: 8 ] 


Zmena obrazku po X sekundach



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

687

18.12.2008 21:15

dadmtb

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazku

v HTML, XHTML, XML, CSS

12

513

11.07.2007 17:28

UDC6WE

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena farby obrazku

v Ostatné programy

4

584

26.07.2010 21:16

maugggly

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena koncouky obrazku

v Ostatné programy

2

483

16.10.2009 18:18

MAPO

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena textu v obrazku

v Ostatné

0

417

14.02.2008 23:06

buslo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku po prilozeni

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

348

11.05.2009 21:00

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazku phpbb na fore

v Redakčné systémy

2

1374

11.06.2006 9:22

Pufo Callo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zmena obrazku bez reloadovania stranky

v JavaScript, VBScript, Ajax

1

490

14.01.2008 19:03

Hoomerr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Změna rozlišení více obrázků zároveň.

v Grafické programy

12

1397

24.09.2005 20:40

Marian

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku pomocou CSS, IE problem

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

565

17.07.2008 18:28

kajbo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku na webe podla datumu

v PHP, ASP

2

340

17.10.2008 17:13

dulius

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

XPize zmena obrazku pri nacitavani windowsu

v Operačné systémy Microsoft

1

231

25.11.2007 18:21

Holup

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

PHPBB3: nefunkcne nahravanie (zmena) obrazku TEMY

v Redakčné systémy

0

215

11.08.2012 18:05

capricorn7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena obrazku "mysou"

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

577

20.12.2010 13:51

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vpnutie PC po 30 sekundach

v PC skrinky a zdroje

15

677

05.12.2007 17:02

KatjushaMan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Auto shutdown po 5 sekundach

v Operačné systémy Microsoft

10

652

17.06.2006 13:05

Domki



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF