[ Príspevkov: 12 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
NapísalOffline : 28.08.2007 11:27 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

ako sa da pomocou php skontrolovat ci uzivatel zadal email v spravnom formate? nechcem to riesit cez javascript.... a v php som skusal cez ereg ale dako mi to nefungovalo...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 28.08.2007 11:55 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

cez ereg to musi fungovat, len treba najst vsetky pravidla na validny mail, potom je to uz lahke,
ja som raz skusal hladat a nasiel som takyto reg. vyraz len neviem ci to nie je moc prisne
^[a-z0-9_\+-]+(\.[a-z0-9_\+-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*\.([a-z]{2,4})$


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3968
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31

ja osobne pouzivam nasledovnu funkciu (nieco podobne, ako javo spominal):
Kód:
function checkEmail($email) {
   if(ereg("^[a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9_\.\-]*[@][a-zA-Z0-9\.\-]*[\.][a-zA-Z]{2,4}$", $email))
      return true;
   else
      return false;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 12:52 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

ja pouzivam ece jednoduchsi:

Kód:
<?
  function JeEmail ($email)
  {
    return ereg("^.+@.+\..+$",$email);
  }
?>


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 02.07.06
Prihlásený: 18.08.14
Príspevky: 1696
Témy: 137 | 137
Bydlisko: Slovakia - ...
NapísalOffline : 28.08.2007 12:57 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

qacer: v tomto pripade jednoduchsi neznamena lepsi,
nezda sa mi ze kazdy mail v tvare uplnehocijakeznaky@uplnehocijakeznaky.u ... ijakeznaky-lubovolnekrat je validny :P


_________________
Zivot je jednoduchy , staci sa rozhodnut a neobzerat sa spat. Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos.
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3968
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31

qacer: lenze toto ti napr. zhltne aj e-mailovu adresu s 2 zavinacmi


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 28.08.2007 13:04 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

neviem preco mi to cez ten ereg nejde... ked chcem ze ked nie je spravny format emailu tak to mozem napisat priamo do tej funcie ?
Kód:
//overenie ci je zadany e-mail v spravnom tvare
function checkEmail($e_mail) {
   if(ereg("^[a-zA-Z0-9][a-zA-Z0-9_\.\-]*[@][a-zA-Z0-9\.\-]*[\.][a-zA-Z]{2,4}$", $e_mail)) {
           
       return true;

      }
   else {
       $tabulka_chyba  = $tabulka_chyba_zaciatok;
      $tabulka_chyba .= "Zadajte e-mail adresu v správnom tvare napriklad: nieco@nieco.domena!
               <br><br><a href='javascript:history.back(1)'><font color=\"#000000\"><b>späť</b></font></a>";
      $tabulka_chyba .= $tabulka_chyba_koniec;
      echo $tabulka_chyba;       
      die(  );
       return false;
     
      }     
}


PS: [\.][a-zA-Z]{2,4} to 2,4 neznamena nahodou ze ti povoli domenu s 2 a4mi znakmi alebo je to 2-4 znaky... lebo ak sa nemylim tak gmail ma domenou com a to su 3 znaky , nie?


Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3968
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31

znamena to 2-4 znaky
na co to pisat do funkcie? to je zbytocne...ked budes chciet zmenit text, ktory vypisuje chybu, budes to musiet cele prepisat...staci napisat napr.:
Kód:
if(checkEmail($email))
   echo "E-mail ma spravny tvar";
else {
   $tabulka_chyba  = $tabulka_chyba_zaciatok;
   $tabulka_chyba .= "Zadajte e-mail adresu v správnom tvare napriklad: nieco@nieco.domena! <br><br><a href='javascript:history.back(1)'><font color=\"#000000\"><b>späť</b></font></a>";
   $tabulka_chyba .= $tabulka_chyba_koniec;
   echo $tabulka_chyba;
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 25.07.07
Prihlásený: 27.11.14
Príspevky: 217
Témy: 38 | 38
Bydlisko: Kálnica city
Napísal autor témyOffline : 28.08.2007 13:18 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

diki... tam bol ten hacik.. mozno ked som prvy krat skusal ten moj ereg tak mozno bol dobry ale nevedel som zapisat toto.. uz to fici ako ma..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 13:19 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

prisiel som nan sem
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=538
a kliknite na
Citácia:
Na skript v celé jeho kráse se můžete podívat,

alebo na
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=205


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3968
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 31

dakujem pekne, ten kto pisal ten clanok (konkretne funkciu na kontrolu spravnosti formatu emailu), asi nevie, o com pise ;)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

Registrovaný: 29.12.05
Prihlásený: 19.10.14
Príspevky: 539
Témy: 62 | 62
Bydlisko: 127.0.0.1 (...
NapísalOffline : 28.08.2007 13:37 | Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

autor:
http://www.xzajic.cz/
http://www.linuxsoft.cz/user_page.php?user_id=1428
:lol:


_________________
"Kde končí hiphop, začína IQ."
 [ Príspevkov: 12 ] 


Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vytiahnut data v spravnom jazyku

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

250

26.10.2010 2:51

DeeJay3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Čierny monitor aj pri správnom poskladaní NOVEJ PC zostavy.

v AMD čipové sady

9

394

14.05.2010 18:32

philos

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

outlook odošle mail ale mail nikdy nepríde...

v Ostatné programy

0

193

17.11.2011 20:52

Jamesnr

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

holenie tvare

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 8, 9, 10 ]

v Život, životný štýl, móda, bývanie

273

17039

16.12.2015 22:57

tarezni

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

myš v tvare prsteňa

v Novinky

1

206

26.01.2012 13:21

Trivi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program na retus tvare ?

v Ostatné programy

1

238

14.10.2012 0:20

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potrebujem program na zamenenie tváre

v Ostatné programy

3

85

23.07.2013 8:48

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

adresa v tvare clanok.php?id=nieco

v PHP, ASP

6

195

28.08.2013 19:15

Ďuri

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Delphi] Zapis real cisla v exponencialnom tvare

v Delphi, Visual Basic

0

411

13.01.2010 19:12

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dialkovy ovladac na pc v tvare express karty

v Ostatné

0

164

10.07.2010 13:44

path

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lian Li vyrobilo PC skrinku v tvare vlaku

v Novinky

13

546

01.10.2012 14:12

EXIREXT

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

I/P: USB kluc v tvare Mercedes kluca

v Predám

14

318

15.12.2015 20:55

T.C.B.E.E

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Špionážna kamera v tvare diaľkového ovládania od auta

v Predám

4

995

16.05.2011 11:00

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: 8GB USB flash-ky v tvare kluca za 15.99eur-posta free

v Predám

18

753

15.12.2012 17:56

tacosi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena cisla v tvare X/10 na tvar X

v Databázy

2

490

14.06.2010 14:58

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mail

v PHP, ASP

0

369

06.02.2009 9:46

say



Powered by phpBB 3.x.x © 2005 - 2016 PCforum, webhosting by WebSupport, secured by GeoTrust, edited by JanoF