[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.09.12
Prihlásený: 28.02.15
Príspevky: 15
Témy: 4 | 4
NapísalOffline : 12.08.2013 22:39 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Ahojte, prosím o radu ako vytvoriť adresu v tvare 'clanok.php?id=nieco'. Skúšam a zároveň sa učím programovať jeden web, kde budem pridávať články. Každý článok bude mat v DB svoje id. Na stranke clanok.php bude vypisovať všetky články s odkazom na jeho úplne znenie. Čiže na clanok.php bude nadpis a 'čítajte viac'. Skúšal som prideliť cez a href $id článku (.php?id=$id), no adresu len zmeni na clanok.php?id=5, no pritom mam stále len clanok.php ...Pomôže niekto? Ďakujem velice pekne


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 27.08.09
Prihlásený: 08.07.15
Príspevky: 169
Témy: 46 | 46
NapísalOffline : 12.08.2013 22:55 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Bez zdrojaku ti nepomoze nik


Offline

Správca fóra
Správca fóra
adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 13.08.2013 7:24 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Ked kliknes na odkaz v zozname clankov, zmeni sa ti adresa, ale obsah zostane rovnaky? Aspon tak som to pochopil z tvojho popisu. Pravdepodobne nekontrolujes hodnotu $_GET['id'], na zaklade ktorej mozes potom zobrazit cely clanok.

Cize nieco ako:
Kód:
if(!empty($_GET['id']))
{
   //zobraz cely clanok s konkretnym id
}
else
{
   //zobraz zoznam clankov
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 07.09.12
Prihlásený: 28.02.15
Príspevky: 15
Témy: 4 | 4
Napísal autor témyOffline : 13.08.2013 10:42 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Ďakujem stenley, už to funguje


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 28.08.13
Prihlásený: 08.09.13
Príspevky: 1
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 28.08.2013 17:30 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Odporúčam nič také nevytvárať, a používať radšej "Pretty URL", ktoré su omnoho lepšie - ako z hľadiska SEO, tak z hľadiska bezpečnosti.


_________________
PODPIS BOL ZMAZANY Z DOVODU PORUSOVANIA PRAVIDIEL FORA!
Offline

Správca fóra
Správca fóra
adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Registrovaný: 08.08.09
Príspevky: 12516
Témy: 41 | 41
Bydlisko: Martin
NapísalOffline : 28.08.2013 18:23 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Z hľadiska bezpečnosti? Čo to má s bezpečnosťou?
Aj pri "cool url" je lepšie posielať s adresou aj ID článku, pretože tak ho jednoznačne identifikuje a keďže sa pýta na to, na čo sa pýta, asi nebude ten správny čas teraz mu vysvetľovať čo je to htaccess, ako ho nastaví a prečo mu po jeho zapnutí nefunguje css, nemyslíš?


_________________
always is always wrong
Offline

Čestný člen
Čestný člen
adresa v tvare clanok.php?id=nieco

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 28.08.2013 19:15 | adresa v tvare clanok.php?id=nieco

CyberNews píše:
Odporúčam nič také nevytvárať, a používať radšej "Pretty URL", ktoré su omnoho lepšie - ako z hľadiska SEO, tak z hľadiska bezpečnosti.

Odporucam nic nepisat, co je omnoho lepsie - ako nebudes mylit ostatnych, tak neurobis zo seba blbca.


 [ Príspevkov: 7 ] 


adresa v tvare clanok.php?id=nieco



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

realna adresa IP vs virualna Ip adresa

v Sieťové a internetové programy

5

321

26.04.2014 22:21

F3RY

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

holenie tvare

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1 ... 8, 9, 10 ]

v Život, životný štýl, móda, bývanie

273

17687

16.12.2015 22:57

tarezni

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

program na retus tvare ?

v Ostatné programy

1

273

14.10.2012 0:20

eMp

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

myš v tvare prsteňa

v Novinky

1

227

26.01.2012 13:21

Trivi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Potrebujem program na zamenenie tváre

v Ostatné programy

3

107

23.07.2013 8:48

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[Delphi] Zapis real cisla v exponencialnom tvare

v Delphi, Visual Basic

0

433

13.01.2010 19:12

vama

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zkontrolovat ci je mail v spravnom tvare

v PHP, ASP

11

768

28.08.2007 13:37

qacer

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

I/P: USB kluc v tvare Mercedes kluca

v Predám

14

345

15.12.2015 20:55

T.C.B.E.E

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Lian Li vyrobilo PC skrinku v tvare vlaku

v Novinky

13

566

01.10.2012 14:12

EXIREXT

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

dialkovy ovladac na pc v tvare express karty

v Ostatné

0

189

10.07.2010 13:44

path

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: Špionážna kamera v tvare diaľkového ovládania od auta

v Predám

4

1020

16.05.2011 11:00

FERDA23

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

I/P: 8GB USB flash-ky v tvare kluca za 15.99eur-posta free

v Predám

18

800

15.12.2012 17:56

tacosi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmena cisla v tvare X/10 na tvar X

v Databázy

2

507

14.06.2010 14:58

baumax

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

API pre rozpoznanie tvare pre .net (C#)

v Technológia .NET

4

148

11.03.2017 13:40

jackal27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

adresa

v Internetový marketing, SEO, reklama

9

1119

08.11.2009 22:37

Draex

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

adresa

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

1

463

30.06.2009 12:42

neutronmind



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF