[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 10.07.2007 16:04 | zisťovanie zaškrtnutia

Teda z databázy načítam polôžky do formulára typu:
Kód:
<input type="checkbox" name="|ID polôžky|">|položka z databázy|

cele to spracovavam v druhom .php subore
Ako zistiť ktoré polôžky uživateľ odškrtol, tak aby som z každou jednou potom mohol pracovať??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.06.06
Prihlásený: 09.09.08
Príspevky: 345
Témy: 26 | 26
NapísalOffline : 10.07.2007 17:24 | zisťovanie zaškrtnutia

Neviem presne, ako to máš na mysli, ale bez problémov by to malo ísť metódou post, alebo get, teda klasika.

Dáš to do nejakej podmienky if a máš to. Alebo objasni, ako to myslíš


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 10.07.2007 18:58 | zisťovanie zaškrtnutia

no veď práve že to nejde cez if lebo nevieš kolko toho naťaha z databázy. Čo treba ujasniť??


Naposledy upravil Tominator dňa 10.07.2007 19:00, celkovo upravené 1

Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 10.07.2007 18:59 | zisťovanie zaškrtnutia

no ve


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 10.07.2007 20:06 | zisťovanie zaškrtnutia

cyklus???


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 10.07.2007 20:11 | zisťovanie zaškrtnutia

pouzi ciklus a potom uz iba get, post alebo request


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 11.07.2007 9:16 | zisťovanie zaškrtnutia

ako?? (sorec za tie príspevky skúšal som safari) Aký cyklus pls napíšte mi lebo som už skúšal všetko možné


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 17.10.06
Prihlásený: 08.01.11
Príspevky: 1757
Témy: 17 | 17
NapísalOffline : 11.07.2007 13:01 | zisťovanie zaškrtnutia

myslim ze pre tento problem by bolo asi najlepsie pouzit foreach


_________________
A Real Programmer might or might not know his wife's name. He does, however, know the entire ASCII code table.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 11.07.2007 16:54 | zisťovanie zaškrtnutia

Vsetky spolocne checkboxy nazyvaj ako pole (napr. vstup[]), cize

Kód:
<input type="checkbox" name="vstup[]" value="hodnota1">|položka z databázy|
<input type="checkbox" name="vstup[]" value="hodnota2">|položka z databázy 2|
<input type="checkbox" name="vstup[]" value="hodnota3">|položka z databázy 3|
...


Formular odosle iba zaskrtnute policka, ktore ziskas post-om a nasledne ich vylistujes trebars cyklom foreach.
Kód:
$vstup = $_POST['vstup'];

foreach ($polozka as $vstup) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = \"%s\"<br>", $polozka);
}


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 11.07.2007 19:06 | zisťovanie zaškrtnutia

programator píše:
Vsetky spolocne checkboxy nazyvaj ako pole (napr. vstup[]), cize

Kód:
<input type="checkbox" name="vstup[]" value="hodnota1">|položka z databázy|
<input type="checkbox" name="vstup[]" value="hodnota2">|položka z databázy 2|
<input type="checkbox" name="vstup[]" value="hodnota3">|položka z databázy 3|
...


Formular odosle iba zaskrtnute policka, ktore ziskas post-om a nasledne ich vylistujes trebars cyklom foreach.
Kód:
$vstup = $_POST['vstup'];

foreach ($polozka as $vstup) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = "%s"<br>", $polozka);
}


2. otázky:
1. programuješ pod Cčkom alebo prečo komplikuješ výstup.
2. čo si chcel povedať tým čo má foreach v zátvorke ako parametre. Totižto ja sa s foreach nestretávam temer vôbec, takže neviem jeho použitie; aspoň sa naučím :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 11.07.2007 20:29 | zisťovanie zaškrtnutia

1. Nekomplikujem, printf je tak isto PHP funkcia ako v C... Podla mojho nazoru je lepsie a jednoduchsie napisat
Kód:
printf("hodnota = \"%s\"<br>", $polozka);
ako
echo "hodnota = \"" . $polozka . "\"<br>";


2. Cyklus foreach sa da kedykolvek nahradit for :
Kód:
foreach ($polozka as $vstup) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = \"%s\"<br>", $polozka);
}
nahradit
for ($i = 0; $i < count($vstup); $i ++) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = \"%s\"<br>", $vstup[$i]);
}


Vysvetlenie cyklu foreach : http://sk.php.net/manual/sk/control-str ... oreach.php


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 12.07.2007 9:53 | zisťovanie zaškrtnutia

programator píše:
Kód:
foreach ($polozka as $vstup) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = "%s"<br>", $polozka);
}

mne sa thak zda ze to ma byt skor naopak thaze
Kód:
foreach ($vstup as $polozka) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = "%s"<br>", $polozka);
}


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 12.07.2007 15:37 | zisťovanie zaškrtnutia

programator píše:
1. Nekomplikujem, printf je tak isto PHP funkcia ako v C... Podla mojho nazoru je lepsie a jednoduchsie napisat
Kód:
printf("hodnota = "%s"<br>", $polozka);
ako
echo "hodnota = "" . $polozka . ""<br>";


Ja by som napísal:
Kód:
echo "hodnota = " $polozka" <br>";



Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 12.07.2007 16:36 | zisťovanie zaškrtnutia

obe sposoby su spravne ale programator-ovo je pre php lahsie citelne


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 02.09.05
Prihlásený: 17.11.10
Príspevky: 156
Témy: 1 | 1
NapísalOffline : 13.07.2007 17:02 | zisťovanie zaškrtnutia

Opravujem sa, (dakujem kmsa) :
Kód:
$vstup = $_POST['vstup'];

foreach ($vstup as $polozka) {
   /*...spracovanie udajov...*/
   printf("hodnota = \"%s\"<br>", $polozka);
}

Prvy vyraz cyklu foreach ma byt pole, az dalsi ma byt hodnota... :rolleyes:


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zisťovanie zaškrtnutia

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 13.07.2007 19:18 | zisťovanie zaškrtnutia

nemas zaco ale tho som opravoval ked som bol trosku v liehu ako teraz :D ... sorka ak som spravil chybu v pravopise ale som trosku v liehu :D


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
Napísal autor témyOffline : 16.07.2007 10:49 | zisťovanie zaškrtnutia

ok diki


 [ Príspevkov: 17 ] 


zisťovanie zaškrtnutia



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zisťovanie siete

v Operačné systémy Microsoft

0

266

03.04.2011 22:03

holubbn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

icq-zistovanie stavu

v Sieťové a internetové programy

2

613

20.04.2006 7:59

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie typu premennej

v PHP, ASP

2

349

17.11.2007 17:44

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zisťovanie MAC adresy (Delphi)

v Delphi, Visual Basic

20

722

29.02.2012 13:33

jucho29

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Samovolne zapinanie zisťovanie siete

v Operačné systémy Microsoft

1

178

13.10.2011 8:58

shiro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie sirky stlpca tabulky

v HTML, XHTML, XML, CSS

5

324

20.03.2009 16:05

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

neustale zistovanie sietovej adresy - wifi

v Siete

18

620

13.07.2009 11:51

AsuSmaNiaK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Program na zistovanie uzivania programov

v Ostatné programy

5

545

31.03.2007 11:16

Jopi

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Dynamická IP adresa zisťovanie providera

v Smartfóny a tablety

12

201

21.09.2017 17:55

Daron

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

C - zistovanie pismena z retazca

v Assembler, C, C++, Pascal, Java

7

291

05.12.2011 22:45

namorblade3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Monitoring PC, zistovanie historii, atd..

v Benchmarky a diagnostické programy

4

1521

08.10.2009 16:36

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zdielanie a zistovanie siete vo Viste

v Sieťové a internetové programy

2

288

13.04.2011 21:51

rastino7

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

automaticke a pravidelne zistovanie spatnych odkazov

v Ostatné

6

300

05.01.2010 20:29

max-m

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

v PHP, ASP

6

285

06.11.2008 18:08

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

mysql query a zistovanie ci je ešte niečo na "fetch"

v PHP, ASP

1

249

23.08.2011 7:43

juho



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF