[ Príspevkov: 7 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky

Mam text, pouzivam bbkod,
na prevod do html pouzivam:
Kód:
$text = preg_replace("/\[img\](.+?)\[\/img\]/", "<img src='\\1' alt='obrázok'>", $text);


a chcem spravit to, ze mi zisti, aku velkost maju obrazky v texte a ked je vacsia ako napr 650px, tak im da pevnu sirku 650px, cize width='650'

Rozmyslal som takto:
Kód:
$nacitaObrazok = preg_replace(   "(\[img\](.+?)\[\/img\])is", "\\1", $text);   
  list($w_orig, $h_orig) = getimagesize('cesta'.$nacitaObrazok);
  if($w_orig>650) {
    $sirka = 'width=\'650\'';
  } else {
    $sirka = '';
}


Pokial mam v texte 1 obrazok, je to v pohode, ale pri viacerych to samozrejme robi problem... som dufal, ze to bude fungovat, ale vedel som v kutiku duse, ze nie :lol:

Ako by sa to dalo? regularne vyrazy nie su moja silna stranka, takze tam ma nic nenapada a explode a foreach je trosku kostrbate riesenie...


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Registrovaný: 16.05.07
Prihlásený: 01.08.17
Príspevky: 837
Témy: 6 | 6
NapísalOffline : 06.11.2008 14:12 | Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

a co to vypisuje ked tam je viac obrazkov?
a tento kod nieje uplny


_________________
getch();?{readkey;?} na konci? !A naco! Riesenie je (Alt+F5)
99% pochopí a shaggy je druhá kategória
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 06.11.2008 14:18 | Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

je to vo funkcii.. nevypisuje to nic. neprejde to.. nic to nespravi...

potom vlastne po nacitani sirky to spravi:
Kód:
$text = preg_replace("/\[img\](.+?)\[\/img\]/", "<img src='\\1' alt='obrázok' $sirka>", $text);


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96

používam preg_replace_collback() ... v podstate ty to nahradzuješ výsledkom z funkcie ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 06.11.2008 17:36 | Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Diki za nakopnutie... tuto to je, ked nekto chce:
Kód:
function bbObrazok($vstup)
{
  $link = $vstup[1];
    list($w_orig, $h_orig) = getimagesize('adresa'.$link);
    if($w_orig>650) {
      $sirka = 'width=\'650\'';
    } else {
       $sirka = '';
    }
  return '<img src="'.$link.'" alt="miniatúra" '.$sirka.'>';
}
function nejakaFunkcia($vstup) {
 $vstup = preg_replace_callback("/\[img\](.+?)\[\/img\]/", 'bbObrazok', $vstup);
 return $vstup;
}


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Registrovaný: 20.03.08
Prihlásený: 08.03.17
Príspevky: 596
Témy: 149 | 149
Bydlisko: Houston, Texas
Vek: 24

ja som na to použil jeden mód z phpbb ktorý využíva JS


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
Napísal autor témyOffline : 06.11.2008 18:08 | Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...

js nechcem... toto je fajn riesenie..


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 7 ] 


Zistovanie velkosti obrazku z img tagu...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

img - prístup k obrázku sa nepodaril ....

v Ostatné programy

3

59

10.12.2013 19:15

pikko

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zmenie velkosti obrazku

v PHP, ASP

19

781

25.07.2008 16:00

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

www.img.djmino.sk .:: IMG Uploader ::.

v Webdesign

6

529

27.11.2008 17:30

djmino

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladanie urciteho tagu

v PHP, ASP

4

122

26.03.2013 6:58

stenley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zapisovanie tagu do suboru

v PHP, ASP

2

296

02.02.2008 16:24

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

opera ignorácia tagu color

v Sieťové a internetové programy

4

197

15.01.2011 18:16

jarrro

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nahradenie tagu <hr>

v HTML, XHTML, XML, CSS

7

387

06.06.2008 14:38

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Viac eventov v html tagu

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

320

14.06.2011 7:35

coldak

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odoslanie obsahu tagu cez JS do PHP

v JavaScript, VBScript, Ajax

17

891

27.05.2009 18:06

roach189

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Nezobrazenie odkazov v tagu CODE pre neregistrovaných

v Redakčné systémy

0

334

29.04.2007 21:38

warezman

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zisťovanie siete

v Operačné systémy Microsoft

0

266

03.04.2011 22:03

holubbn

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zisťovanie zaškrtnutia

v PHP, ASP

16

587

16.07.2007 10:49

Tominator

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

script nefunguje po pridaní tagu <form>

v JavaScript, VBScript, Ajax

5

320

06.04.2011 16:07

1daemon1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zistovanie typu premennej

v PHP, ASP

2

349

17.11.2007 17:44

PHP zaciatocnik

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

icq-zistovanie stavu

v Sieťové a internetové programy

2

613

20.04.2006 7:59

ertin

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

img border

v HTML, XHTML, XML, CSS

6

377

07.10.2009 8:11

don jebot



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF