[ Príspevkov: 17 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
NapísalOffline : 08.02.2009 16:36 | [VYRIESENE] zasa sql...

zdravim,

taketo nieco sa v sql neda urobit? mam kod:
Kód:
$cas = date("Y-F-j, G:i:s");
$meno = $_POST["meno"];
$kontakt = $_POST["kontakt"];
$obsah = $_POST["obsah"];

$status_muz = 'unchecked';
$status_zena = 'unchecked';
 
if(isset($_POST['Odošli'])) {
    $selected_radio = $_POST['kategoria'];
    if ($selected_radio == 'On hľadá ju'){

    $status_muz = 'checked';
    $sql = mysql_query("INSERT INTO inzerat_muz (id, caspridania, meno, kontakt, obsah) VALUES(' ', '$cas' , '$meno', '$kontakt', '$obsah')");
    }
    else if ($selected_radio == 'Ona hľadá jeho'){
      $status_zena = 'checked';
      $sql1 = mysql_query("INSERT INTO inzerat_zena(id, caspridania, meno, kontakt, obsah) VALUES(' ', '$cas', '$meno', '$kontakt', '$obsah')");
    }
  }

a vyhadzuje mi to chybu undefined variable $sql...

//a este aj dalsiu chybu - the query was empty

//OmeGa: Edituj!


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 08.02.2009 18:49 | [VYRIESENE] zasa sql...

Ty si nemal angličtinu? Ak áno tak si tú chbu prelož - znamená, že premenná $sql nie je zadaná, druhá chyba hlási, že query, ktorú chceš vykonnať je prázdna, zrejme to bude tým, že tá premenná $sql obsahuje query a tá je vlastne prázdna.

P.S.: Píšu sa aj riadky v ktorých sú tie chyby a používa sa tlačidlo edit.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 08.02.2009 19:31 | [VYRIESENE] zasa sql...

ja viem co je to empty query, len nechapem ako to tak moze byt ked som poslal nejake data cez formular... a ako ze premenna sql nie je zadana, ved sme v php..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 08.02.2009 21:33 | [VYRIESENE] zasa sql...

si pripojeny k DB ?


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 10:43 | [VYRIESENE] zasa sql...

ano, k DB pripojeny som...

je dost zaujimave, co nechapem, ze ked mam kod takto:

Kód:

if(isset($_POST['Odošli'])) {
    $selected_radio = $_POST['kategoria'];
    if ($selected_radio == 'On hlada ju'){
    $status_muz = 'checked';
    $sql = "INSERT INTO inzerat_muz (id, caspridania, meno, kontakt, obsah) VALUES(' ', '$cas' , '$meno', '$kontakt', '$obsah')";
    echo $status_muz;
    }
    else if ($selected_radio == 'Ona hlada jeho'){
      $status_zena = 'checked';
      $sql1 = "INSERT INTO inzerat_zena(id, caspridania, meno, kontakt, obsah) VALUES(' ', '$cas', '$meno', '$kontakt', '$obsah')";
      echo $status_zena;
    }
// osetrovanie chyb, takto mi nevypise nic
  if ( (mysql_query($sql) != "") || (mysql_query($sql1) != "") )
    echo "do db bol pridany 1 riadok";
  else
    die("Error: ". mysql_error()); 
   }

// a ked dam osetrovanie chyb sem
 if ( (mysql_query($sql) != "") || (mysql_query($sql1) != "") )
    echo "do db bol pridany 1 riadok";
  else
    die("Error: ". mysql_error()); 
// vypise mi undefined variable sql, vypise mi echo ale do db neprida ziadny zaznam.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 09.02.2009 11:01 | [VYRIESENE] zasa sql...

Nemyslíš, že chyba je vo vetve else, kde máš premennú $sql1?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 11:24 | [VYRIESENE] zasa sql...

no skusal som aj to, ze aj else vetva ma premennu $sql, ale stale rovnake chyby...

nechapem preco ked dam tie dva dotazy samostatne(teda nie tak ze if... else), ide to v pohode.. len ja to chcem tak, ze chcem vediet vediet ktory radiobutton bol checked


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.02.2009 12:14 | [VYRIESENE] zasa sql...

ked neodosles formular, tak je jasne, ze ti vypisuje chybu, lebo vtedy este premenna $sql neexistuje...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 12:50 | [VYRIESENE] zasa sql...

ale ja ho odoslem... v 1 skripte mam formular a v druhom to co som tu pisal

a undefined variable sql je tam kde osetrujem db, v poslednom if-e


Naposledy upravil mybirthday1403 dňa 09.02.2009 13:04, celkovo upravené 1

Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.02.2009 13:04 | [VYRIESENE] zasa sql...

tak postni formular a k nemu cely spracovavaci skript (v celku, nie po castiach), lebo co si sem hodil, tak to ma od kompletneho skriptu daleko...

neviem, ci to tak moze byt, kedysi som pouzival len prazdne jednoduche uvodzovky, ale ty mas ako hodnotu id medzeru...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 13:09 | [VYRIESENE] zasa sql...

sorry :(

formular:


Kód:
// skusal som aj bez value, ale stale tie iste chyby

 <form method = "post" action = "formular2.php">
          <table>
             Kategórie:<br/>
            <input type = "radio" name = "onhladaju" value = "<?php if ($status_muz == 'checked')echo $status_muz;?>">On hľadá ju<br/>
            <input type = "radio" name = "onahladajeho" value = "<?php if ($status_zena == 'checked')echo $status_zena;?>">Ona hľadá jeho<br/>
            <tr><td>Meno: &nbsp; &nbsp; &nbsp;<input type = "text" maxlength = "30" name = "meno"></td></tr>
            <tr><td>Kontakt: &nbsp;<input type = "text"  maxlength = "30" name = "kontakt"></td></tr>
            <tr><td><textarea cols = "50" rows = "10" name = "obsah"></textarea></td></tr><br/>
            </table>
           <input type = "reset" value = "Zruš">&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
          &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
          &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
          &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
            <input type = "submit" value = "Odošli">
          </form>


a skript na spracovanie

Kód:
$cas = date("Y-F-j, G:i:s");
$meno = $_POST["meno"];
$kontakt = $_POST["kontakt"];
$obsah = $_POST["obsah"];
$status_muz = 'unchecked';
$status_zena = 'unchecked';


include("config.php"); // subor s konstantami
$connection = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USERNAME, SQL_PASSWORD) || die("Nepodarilo sa pripojiť k MYSQL");
mysql_error();
mysql_select_db(SQL_DBNAME) || die ("Nepodarilo sa vybrať požadovanú databázu");

if(isset($_POST['Odošli'])) {
    $selected_radio = $_POST['kategoria'];
    if ($selected_radio == 'Onhladaju'){
      $status_muz = 'checked';
      $sql = "INSERT INTO inzerat_muz (id, caspridania, meno, kontakt, obsah) VALUES(' ', '$cas' , '$meno', '$kontakt', '$obsah')";
     
  }
  else if ($selected_radio == 'Onahladajeho'){
  $status_zena = 'checked';
  $sql = "INSERT INTO inzerat_zena(id, caspridania, meno, kontakt, obsah) VALUES(' ', '$cas', '$meno', '$kontakt', '$obsah')";
  }
    }
// a tu mi pise undefined variable $sql ale zaroven vypise echo
     if (mysql_query($sql) != " ")
    echo "do db bol pridany riadok";
  else
    die("Error: ". mysql_error());   


tie radiobuttony sa spravaju nejak divne... obidva su na na zaciatku unchecked ale potom ked na niektory z nich kliknem a potom zas na druhy, tak su oobidva checked


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.02.2009 13:24 | [VYRIESENE] zasa sql...

atribut name v odosielacom tlacitku mas kde?

radio buttony sa spravaju normalne, to len ty si im dal rozdielne mena a preto je mozne zvolit obe...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 13:45 | [VYRIESENE] zasa sql...

no ked dam radiobuttonom rovnake mena, ako ich mam potom rozlisit?

a ked dam nejake meno odosielajucemu tlacitku, vyhadzuje mi to zas chybu undefined index kategoria

Kód:
...
if(isset($_POST['Odošli'])) {
    $selected_radio = $_POST['kategoria'];
...


snazil som sa to robit podlla tohto tu..

http://www.homeandlearn.co.uk/php/php4p10.html


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.02.2009 13:51 | [VYRIESENE] zasa sql...

radio buttony su na to, aby si si mohol zvolit len jednu moznost s viacerych ponuknutych, tzn. vsetky maju rovnake mena a odlisuju sa len hodnotou uvedenou v atribute value...

mno, asi preto ti to vypisuje, lebo vo formulari nemas ziadny prvok pomenovany ako kategoria, nemyslis? ;) mas v tom proste bordel...

poznamka o mene odosielacieho tlacitka bola smerovana na pouzivanie tejto casti kodu v tvojom skripte (na zaklade coho toto pouzivas?)
Kód:
isset($_POST['Odošli'])


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 14:39 | [VYRIESENE] zasa sql...

ja chcem vyplnit formular, stlacit tlacitko odosli a nech sa tie udaje zapisu do db, to je snad jasne :)

uz som si to opravil, teraz nevyhadzuje ziadne chyby len sa udaje nezapisu do db...


Offline

Správca fóra
Správca fóra
[VYRIESENE] zasa sql...

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 09.02.2009 15:02 | [VYRIESENE] zasa sql...

len na to som narazal, ze Odošli nie je name ale value odosielacieho formulara, cize poda toho to nemozes kontrolovat...

daj kod, ako si si to upravil...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 30.12.08
Prihlásený: 09.02.09
Príspevky: 30
Témy: 7 | 7
Napísal autor témyOffline : 09.02.2009 15:22 | [VYRIESENE] zasa sql...

no uz mi to momentalne funguje

problem je aj v tom ze mam pochopit ze je rozdiel ked sa napise
Kód:
`string`
alebo 'string'
alebo "string"
alebo "", ``. ''


 [ Príspevkov: 17 ] 


[VYRIESENE] zasa sql...



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zasa Vianoce :)

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Krčma

31

1955

02.12.2008 1:07

f4r0

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ZASA TORRENT

v Sieťové a internetové programy

7

459

04.10.2008 22:28

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

A zasa WiFi

v Siete

12

1716

15.08.2007 15:58

mimkork

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zasa ta alza

v Obchody, reklamácie a právo

4

421

02.09.2011 11:45

Winky

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

ICQ virus,zasa?

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Antivíry a antispywary

37

5210

07.01.2007 14:29

xyz

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

Prosim zasa Vas nazor

v Webdesign

1

370

31.12.2009 18:16

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zasa prosim o kontrolu logu

v Antivíry a antispywary

5

324

29.11.2007 20:16

devil_X

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

v IE to zasa nevyzerá dobre

v HTML, XHTML, XML, CSS

14

369

01.02.2010 13:08

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Internet ide 5 minuť a zasa padne.

v Poskytovatelia internetu

3

110

26.01.2015 20:24

Tonko340

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zasa ďalší problém so zobrazením v IE

v HTML, XHTML, XML, CSS

8

259

30.04.2010 13:19

djsulo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Padding a problem so sirkou IE vs Firefox (zasa)

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

380

28.09.2007 19:36

imcold

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Registracia

v PHP, ASP

2

293

03.03.2009 14:24

arno

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] mail

v PHP, ASP

2

386

17.02.2009 20:31

beginner

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyriesene - Strankovanie

v PHP, ASP

0

204

12.03.2010 10:35

speedy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

[VYRIESENE] Pingovanie

v PHP, ASP

6

861

06.03.2009 9:47

don jebot

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkaz // vyriesene

v Redakčné systémy

6

738

18.07.2006 22:43

WEB LAMA



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF