[ Príspevkov: 13 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
NapísalOffline : 17.06.2009 15:49 | zapis pre IE v externom css subore

Nazdarek. Chcel by som sa opytat ci je mozne nejako zapisat v externom css subore zvlast styly pre IE. Totiz IE nejako inac pocita margin, padding, takze samotna stranka v IE nevyzera tak ako by som chcel. Viem ze sa to da riesit, tak, ze si spravim pre IE samostatny subor CSS. Ale chcel by som vediet ci sa to neda jednoducho zapisat do 1-css suboru. Ak ano, mohol by mi niekto ukazat priklad na takyto zapis??? Dik..


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2264
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 17.06.2009 15:56 | zapis pre IE v externom css subore

<!--[if IE]> <link rel="stylesheet" href="iefix.css" type="text/css"> <![endif]--> :)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 17.06.2009 16:01 | zapis pre IE v externom css subore

Svolo.. To je zapis uz do hlavicky samotneho html dokumentu..Ak sa nemylim.. Ale ja chcem vediet ci sa priamo v css subore (napr. styly.css) neda nadefinovat zvlast nejaky styl pre IE.


Offline

Správca fóra
Správca fóra
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3938
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
NapísalOffline : 17.06.2009 16:11 | zapis pre IE v externom css subore

da sa to, ale musis vediet, ake zapisy podporuje ie a ostatne prehliadace nie...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 17.06.2009 16:33 | zapis pre IE v externom css subore

stenley.. No ved to chcem prave zistit..Alebo je to moc komplikovane??


Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 10.02.08
Prihlásený: 15.05.17
Príspevky: 2264
Témy: 48 | 48
Bydlisko: Nitra
NapísalOffline : 17.06.2009 16:54 | zapis pre IE v externom css subore

Ja povazujem toto za najlepsie a najrychlejsie riesenie ;)


_________________
WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well.
Offline

Užívateľ
Užívateľ
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3115
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 17.06.2009 17:00 | zapis pre IE v externom css subore

Kód:
#nieco { width:200px;_width:300px; }

tam kde je '_' je pre IE - to pouzivam najcastejsie

ak chces nieco deklarovat pre IE 6 a vyssie, pouzi spatne lomitko:
Kód:
w\idth:200px

len davaj pozor, tak ho tam daj, aby za tym lomitkom neboli uz tieto pismenka: abcdef, ostatne za nim mozu byt..

Ak chces nieco pre IE 5 a starsie, tak:
Kód:
width/**/:200px


a ked to spojis tak:

Kód:
_width:200px;

IE 5
Kód:
_width/**/:205px;

IE 5.5
Kód:
_wi\dth:210px;

IE 6


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 17.06.2009 19:21 | zapis pre IE v externom css subore

http://centricle.com/ref/css/filters/


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 18.06.2009 10:26 | zapis pre IE v externom css subore

Dik za rady.. Asi nakoniec to urobim tak, ako pisal Svolo.. Len sa chcem este opytat..Do toho externeho css suboru pre IE musim dat uplne vsetko, ci staci len to, co potrebujem upravit??


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 18.06.2009 18:14 | zapis pre IE v externom css subore

Len to, co potrebujes zmenit, kedze IE bude brat do uvahy oba CSS subory. Len musis najprv nalinkovat normalny subor a potom subor pre IE, alebo deklaracie pre IE oznacit ako !important.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 19.06.2009 14:28 | zapis pre IE v externom css subore

No ja tomu nerozumiem. Tak som to napisal ako mi to tu vysvetlil Svolo, no nefunguje to..Vôbec mi to nebere zapis z css suboru pre IE.. V header to mam zapisane takto:

Kód:
<!--[if IE]> <link rel="stylesheet" href="iestyle.css" type="text/css><![endif]-->
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ffstyle.css" >

Skusal som aj upravit tu deklaraciu pre IE. napr:
Kód:
.nadpis {
color: blue;
}
.nadpis {
color: red !important;
}

No a a nadpis bol vo vsetkych prehliadacoch cerveny.Tak v com môze byt problem ze mi to nefunguje??? :(


Offline

Čestný člen
Čestný člen
zapis pre IE v externom css subore

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4062
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 19.06.2009 14:35 | zapis pre IE v externom css subore

Ved som pisal, ze najprv treba nalinkovat normalny subor a az potom ten pre IE, alebo treba vsetky hodnoty v subore pre IE oznacit ako !important, aby tieto pravidla neprebili hodnoty v style pre vsetky prehliadace (dost pracne). Inak ti aj chyba uvodzovka.
Kód:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ffstyle.css">
<!--[if IE]> <link rel="stylesheet" href="iestyle.css" type="text/css"><![endif]-->

Co sa tyka toho druheho kodu s cervenym nadpisom - ved tak to ma byt, co sa cudujes? Evidentne mas problem s pochopenim !important pravidla.


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.09.08
Prihlásený: 14.11.17
Príspevky: 225
Témy: 74 | 74
Bydlisko: Michalovce
Napísal autor témyOffline : 19.06.2009 14:39 | zapis pre IE v externom css subore

Ďuri..Diky moc..uz to funguje..Este ze ta tu maaam... :-D


 [ Príspevkov: 13 ] 


zapis pre IE v externom css subore



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Odkazy v externom súbore

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

363

30.11.2007 18:10

chrono

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

nefunguje js v externom súbore

v JavaScript, VBScript, Ajax

2

200

15.09.2012 19:46

kurtulik1

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS Pre IE, Pre Mozillu a pre Chrome

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

488

06.06.2011 20:03

Psycho

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Kratky zapis pre IF/ELSE podmienku - NEFUNGUJE

v PHP, ASP

10

426

04.04.2008 11:25

mondzo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Aku mechaniku pre najkvalitnejsi zapis+test kvality v r.2010

v Úložné zariadenia

13

1401

21.03.2010 17:42

paulix

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS pre iframe

v HTML, XHTML, XML, CSS

10

561

22.05.2008 18:29

Svolo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css pre operu?

v HTML, XHTML, XML, CSS

15

961

06.10.2008 14:16

neopagan

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

loadovanie CSS pre IE

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

404

23.11.2008 22:05

shaggy

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Klavesnica pre poloprofesionalne hranie css

v Externé zariadenia

18

575

12.03.2012 19:41

Spirit of the Hawk

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS nastavenie vlastnosti pre nadradené

v HTML, XHTML, XML, CSS

4

223

13.03.2010 16:20

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS pre IE a FF

v HTML, XHTML, XML, CSS

1

353

02.02.2008 20:07

emer

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Optimalizacia CSS pre kazdy browser

v Webdesign

2

453

16.02.2008 12:51

imnotwhafo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

hack pre IE v CSS

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

931

03.04.2009 10:12

Flety

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS Vlastna trieda pre anchor

v HTML, XHTML, XML, CSS

2

219

08.03.2012 18:46

BlackB

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

CSS iba pre mozillu firefox

v HTML, XHTML, XML, CSS

9

541

02.04.2011 15:50

camo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

css pre IE7 a IE6

v HTML, XHTML, XML, CSS

13

565

01.02.2008 22:30

pitrik1



© 2005 - 2018 PCforum, edited by JanoF