[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
NapísalOffline : 24.09.2008 18:50 | Záhadné kódovanie

Viem, že sa to tu už riešilo veľakrát ale ja mám trochu iný problém. Všade mám rovnaké kódovanie a to cp1250-general-ci jediné čo mám iné je toto: Záhadné kódovanie ako je potom možné, že mi nejdú znaky ako je č, š a také. Pripomínam, že všetko je v rovnakom kódovaní. Čo mám urobiť aby to šlo? vďaka


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 24.09.2008 18:55 | Záhadné kódovanie

ja pouzívam pri pripojovani mysql_query("SET NAMES cp1250");
a vsetko slape tak jak ma :) skus, teda ak pouzivas windows-1250.. ale asi ano ked nastavujes db na cp1250


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 24.09.2008 19:21 | Záhadné kódovanie

pre jednoduchu prenesitelnost je dobre pouzit
Kód:
define('SQL_HOST','xxx');
define('SQL_USER','xxx');
define('SQL_PASS','xxx');
define('SQL_DB','xxx');

$spojenie = mysql_connect(SQL_HOST, SQL_USER, SQL_PASS)
  or die('Pripojenie k databazi sa nepodarilo. '. mysql_error());

mysql_select_db(SQL_DB, $spojenie)
  or die('Nedokazem vybrat databazu. '. mysql_error());
 
/* definovanie znakovej sady */
mysql_query('SET NAMES UTF8');
mysql_query('SET COLLATION_CONNECTION=UTF8_GENERAL_CI');

a nemusi ta zaujimat ake mas kodovanie na databaze

//dufma ze ti doslo ze namiesto set names utf8 dat svoje kodovanie a a aj v druhom riadku vhodny ekvivalent

//nechcelo sa mi to osekavat a mozno je to dobre na ukazku ako sa to moze pouzit


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 02.10.2008 16:06 | Záhadné kódovanie

Nejde to :):( vôbec ti nepomohlo, nejaké iné nápady?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.07.06
Prihlásený: 20.03.16
Príspevky: 1383
Témy: 90 | 90
Bydlisko: Slovakia-Ko...
NapísalOffline : 02.10.2008 16:58 | Záhadné kódovanie

Drako to musi ist zrejma zadavas zle ztandardizovane jazykove skratky


_________________
CPU: Intel E7200 momentalne default + freezer 7 pro | MB: Gigabyte GA-P35-DS3 rev. 2.0 F14 | RAM: A-DATA 4x1GB EE Vitesta | VGA: ATI Radeon HD4850 Sapphire Dual Slot | Monitor: BenQ E2200HD+17CTX | HDD: WD 3200AAKS + Maxtor 6Y080M0 80GB SATAII + 120GB ATA Barracuda | PSU: Corsair VX450W | Windows 7 Ultimate Sk | REPRO: Logitech X-210
+
IPhone 3GS JB 3.1.3 (new BR)
múdry sa postara o seba ale ešte múdrejši sa postara aj o druhých
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 29.10.07
Prihlásený: 12.06.17
Príspevky: 1408
Témy: 28 | 28
Bydlisko: Bratislava
Vek: 36
NapísalOffline : 03.10.2008 7:20 | Záhadné kódovanie

Ak mas kodovanie na UTF-8 v databaze, ak ams UTF-8 nastaveny ako charset v hlavicke stranky a ak mas aj zdrojaky pisane v UTF-8 (to len aby aj texty natvrdo boli spravne) tak ti to fungovat jednoducho musi.


_________________
PC: OS: Windows 10 (64bit) CPU: INTEL Core i5-4440 GPU: ASUS ATI R9280X RAM: Kingston 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 Gaming HDD: Seagate 1TB HDD Barracuda SSD: SAMSUNG 120GB HDD 840 EVO CASE: COOLERMASTER N400
Mobil: OS: Android 4.4.2 Model: LG G2 D802 16GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 03.10.2008 11:19 | Záhadné kódovanie

Všade mám cp1250 alebo cp1250_general_ci ale proste mi to nejde, skúste mi dať kódy s mojím kódovaním, možno naozaj dávam zle názvy a skratky.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.12.06
Prihlásený: 30.10.17
Príspevky: 4009
Témy: 181 | 181
Bydlisko: Nitra / Bra...
Vek: 24
NapísalOffline : 03.10.2008 14:21 | Záhadné kódovanie

daj skôr ty kód, že čo robíš zle...

db/tabulky: cp1250_general_ci
charset: windows-1250
format suboru: cp1250
+ mysql_query("set names cp1250");

a musí ti to fungovať. ja to tak používam - nemám žiadny problém


_________________
Sorry za prelkepy
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 06.10.2008 17:11 | Záhadné kódovanie

Aj ja to tak mám, len to čo som dal hore ten obrázok to mám inak ale ostatné mám všetko rovnaké a nejde to. Kódz vám dávať nebudem, lebo neviem ktoré a nedám vám celý systém.


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Správca fóra
Správca fóra
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 06.10.2008 17:16 | Záhadné kódovanie

ak ti to tak nejde, tak si vytvor nanovo db s potrebnym kodovanim alebo si zmen vsade inde kodovanie na utf8


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 07.10.2008 18:58 | Záhadné kódovanie

No to bude na dlho neexistuje na to nejaká vec, ktorá pomení naraz a spoľahlivo aspoň kódovanie súborov?


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Skúsený užívateľ
Skúsený užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 13.11.07
Prihlásený: 20.08.16
Príspevky: 1719
Témy: 0 | 0
NapísalOffline : 09.10.2008 23:50 | Záhadné kódovanie

To zaleží od množstva faktorov. Ak majú všetky rovnaké kódovanie a máš Linux, môžeš použiť iconv (prípadne recode).


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 26.11.06
Prihlásený: 23.09.17
Príspevky: 4123
Témy: 317 | 317
Bydlisko: HE/BA
Napísal autor témyOffline : 11.10.2008 20:10 | Záhadné kódovanie

Windows


_________________
Desktop: CASE: Cooler Master Centurion 532 MB: ASUS P5Q PRO Turbo CPU: Intel Core 2 Quad Q6600@2,4GHz FSB 1066MHz RAM: A-Data Vitesta 2×2GB 800MHz Cl 4-4-4-12 2T GPU: PowerColor PCS+ HD6950 HDD: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm ODD1: LG DVD+/-RW + LS(PATA) ODD2:LG DVD+/-RW(SATA) PSU: LCD: DELL U2414M 24" 1920x1200
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Záhadné kódovanie

Registrovaný: 09.09.07
Prihlásený: 07.11.16
Príspevky: 3128
Témy: 233 | 233
Bydlisko: Nové Zámky
NapísalOffline : 12.10.2008 19:33 | Záhadné kódovanie

to mas kolko az tych suborov?? minule som po jednom ukladal asi 35 suborov do UTF8 a mal som to za 5 minut priblizne....
takze rucne to zvladnes ;) miesto pisania sem, si to uz mohol mat


_________________
"It took a lot of work, but this latest Linux patch enables support for machines with 4096 CPUs, up from the old limit of 1024." "Do you have support for smooth full-screen flash video yet?" "No, but who uses that?"
- ak dlho neodpisujem do témy, zabudol som na ňu, takže ma upozornite SS, ak chcete moju odpoveď
 [ Príspevkov: 14 ] 


Záhadné kódovanie



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné faktúry

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Krčma

34

2051

13.05.2011 16:15

fAk3

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne vybijanie notebooku

v Notebooky a netbooky

4

106

10.12.2016 20:31

Step

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zahadne spravanie XP

v Operačné systémy Microsoft

10

553

15.04.2008 15:42

BBUlet

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne spravanie mojej LAN

v Siete

0

60

08.12.2013 15:15

pedge

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne odpajanie pri stahovani

v Sieťové a internetové programy

13

815

13.07.2008 13:23

maciakba

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zahadne prestala fungovať stránka

v Ostatné

26

982

02.10.2009 15:31

Pablo Montero

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné zamrzání celého PC !!!

v AMD - Advanced Micro Devices

18

1904

04.02.2007 21:07

maross

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne aktivity v Mozile

v Sieťové a internetové programy

0

78

23.07.2014 18:09

Andy27

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné premenovanie oddielov disku

v Operačné systémy Microsoft

0

126

10.10.2010 13:11

erikoo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné tlačidlo na klávesnici

v Ostatné

25

8824

15.02.2013 8:50

pato770

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne chovanie Win. XP

v Operačné systémy Microsoft

6

219

29.04.2007 21:29

tre-SKA

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadne fungujúci/nefungujúci notebook Compaq

v Notebooky a netbooky

2

254

07.02.2010 14:15

hajnik.peter

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné sektory na HDD (WD5001ABYS)

v Pevné disky a radiče

6

639

05.01.2011 21:22

stanley

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

zahadne miznutie mailov v gmaili

v Ostatné programy

2

175

14.09.2012 19:21

McDog

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Zahadne zvuky pri nacitavani stranok

v Notebooky a netbooky

3

388

07.03.2008 21:18

misod

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Záhadné problémy s celým PC

v Ostatné

12

502

30.11.2008 2:13

Roberbo



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF