[ Príspevkov: 14 ] 
AutorSpráva
Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
NapísalOffline : 12.01.2009 18:02 | wordwrap & bbcode

mam text kde je wordwrap na riadok 35 znakov priblizne s parametrom true a nech potom ked je vela spraví <br>\n takze toto funguje. no zrovna do toho textu využívam bbcode ale iba B, U, I a Font color/size co som si dorobil ako "nadstavbu". zial problemy sa začínajú pokial je text hrubým trebars. v normálnom prevedení to ustojí tych 35 znakov a pokračuje dole, no v hrubom to ide cez okraj...napadlo ma spravit lepsie divy(sirka a tak) Ale teraz je to zrovna akurat...no fakt nvm. tak co by ste radilI?[/code]


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 12.01.2009 18:06 | wordwrap & bbcode

asi som nepochopil :D tebe to vlastne roztiahne .. no ak je to problém daj napr. 33 znakov ...


Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 12.01.2009 19:12 | wordwrap & bbcode

noo tak teraz to ten hruby text ustalo ale zas to neustalo tri tagy:D mi to pripada tak, ze prvy riadok zobere a druhy mi vyletel spoza divu...omg nechapem pouzivam toto:

Kód:
$row['text'] = wordwrap($row['text'],34,"<br>\n",true);


ako je teda mozne ze to neakceptuje druhy riadok?


Offline

Čestný člen
Čestný člen
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 11.08.07
Príspevky: 4110
Témy: 30 | 30
Bydlisko: Brno
NapísalOffline : 12.01.2009 19:22 | wordwrap & bbcode

B.A.X.O - len tak mimochodom, tu premennu $row['text'], pokial si spravne myslim, vytahujes z databazy. Nemyslim ze je dobre prepisovat obsah tejto premennej. Aj ked uskodit by to snad nemalo, radsej ten wordwrap()ovany text vkladaj do premennej trebars $text.
Inak tiez som nepochopil, ale jediny problem, co by tam mal teoreticky nastat, je, ze ti zalomi text uprostred tagu, tak ho nevezme, napr [/
b]. V takom pripade zahrn do preg_replace (alebo ako mas riesene BBCode) fakt, ze medzi jednotlivymi znakmi tagu moze byt "<br>\n". Cize cast toho regexpu by vyzerala asi takto "...\[(<br>\n)?b(<br>\n)?\]...". A BBCode men na html az po pouziti wordwrap().


Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 13.01.2009 14:37 | wordwrap & bbcode

na najlepsi opis problemu postaci tento obrazok je to vystrihnute, vsimnite si ze napr. ked je text velkym znakove rozdiely su ine a zalomi to kdesi v polovici stranky omg...neviem co s tym to iste pri bbcode rozdiely. ako toto riesit? tu je obrazok:
http://img80.imageshack.us/img80/8185/scrrc7.png


Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 16.01.2009 20:54 | wordwrap & bbcode

fakt nikto nevie poradit? ved ste sa s tymto uz museli stretnut v gb ci v kodeni vlastneho fora, a sami teda viete ze samotny wordwrap nestaci...dalej overflow je skaredy, clip nepouzitelny a font-family: monospace tiez tak co radite?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 20.11.07
Prihlásený: 18.01.09
Príspevky: 2934
Témy: 116 | 116
NapísalOffline : 16.01.2009 21:32 | wordwrap & bbcode

pocuj alety davas vela znakov bez medzery teda ti nemože ani fungovat zalamovanie jedine ze bysi mal nastavene hard daj tam normal slova a zalamovat by sa to dalo ne? :?


Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 16.01.2009 22:53 | wordwrap & bbcode

no hej lenze takto podobne bude riesene miniforum alebo co to bude, a tam nejaky spammer pride a zacne tam toto pisat...to nebude moc dobre tomuto sa snazim vyhnut


Offline

Správca fóra
Správca fóra
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.01.2009 8:34 | wordwrap & bbcode

mno, ani tu v phpbb to nie je vyriesene ako pozeram... v zasade by sa to dalo spravit tak, ze si cely text rozkuskujes a dlhym slovam pridas napr. do stredu medzeru, cize ked mas text:
Kód:
Dnes bude [b]krasne slnecne pocasie[/b] s teplotami [i]-15 stupnov[/i]

Tak po rozkuskovani ti vznikne pole
Kód:
Dnes bude
[b]
krasne slnecne pocasie
[/b]
 s teplotami
[i]
-15 stupnov
[/i]

Nasledne v kazdom prvku pola zistis, ci v nom existuje slovo obsahujuce viac znakov ako je maximalne dovoleny pocet. Ak ano a nie je to regularny bbcode, tak ho cez wordwrap rozdelis...


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 17.01.2009 10:22 | wordwrap & bbcode

TEEEE

edit: ups prepacte, len som chcel vediet ci to je v phpbb jak, no ako vidim tak
tu to je to same...kokos toto sa asi neda vyriesit
ale je to akoze troska blbost...lebo toto je sice "kozmeticky" detail ale
vadit to vadí a ked uz je phpbb teda tak bezpečné mohli by spravit nieco aj na toto...

//editovane (stenley)


Offline

Užívateľ
Užívateľ
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 22.01.08
Prihlásený: 19.04.15
Príspevky: 492
Témy: 135 | 135
Bydlisko: Bratislava ...
Napísal autor témyOffline : 17.01.2009 12:29 | wordwrap & bbcode

takze da sa to riesit cez overflow: hidden ok


Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 17.01.2009 12:30 | wordwrap & bbcode

no tak jedna možnosť je po celom to prevedení, to prejsť explode a kontorlovať dĺžku slov ...

druhá možnosť by bolo fixne stanoviť dĺžku jedného riadka, teda po celom BB-kóde by si nastavil wordwrap na 30 znakov ... napr :)


Offline

Správca fóra
Správca fóra
wordwrap & bbcode

Registrovaný: 27.07.07
Príspevky: 3971
Témy: 51 | 51
Bydlisko: Bratislava
Vek: 32
NapísalOffline : 17.01.2009 23:08 | wordwrap & bbcode

ak by to este niekto v buducnosti potreboval, tak som spravil jednu "malicku a velmi jednoduchu" funkciu :) Pouziva sa podobne ako wordwrap(), len berie do uvahy bbcode tagy, ktore nerozdeluje...
Hadam tam nie je ziadna chyba:
Kód:
function wordwrap2($str,$maxLen,$break)
{
   $arrBBCode = array("\[b\]","\[/b\]","\[i\]","\[/i\]","\[u\]","\[/u\]");
   
   $arrStr = $arrIndexBBCode = array();
   $rest = false;
      
   while(strlen($str)>0) {
      $start = $end = $tmpEnd = 0;
      
      $start = strpos($str,'[',$end);
      if($start!==false) {
         $end = strpos($str,']',$start);
         if($end!==false) {
            $tmpEnd = $end;
            if($start>0) {
               $arrStr[] = substr($str,0,$start);
            }
            
            $item = substr($str,$start,$end-$start+1);
            $isRegularBBCode = false;
            foreach($arrBBCode as $bbcode) {
               if(eregi("^".$bbcode."$",$item)) {
                  $isRegularBBCode = true;
                  $arrIndexBBCode[] = count($arrStr);
                  break;
               }
            }
            if($isRegularBBCode || count($arrStr)==0) {
               $arrStr[] = $item;
            } else {
               $arrStr[count($arrStr)-1] .= $item;
            }
            
            $str = substr($str,$end+1);
         } else {
            $rest = true;
         }
      } else {
         $rest = true;
      }
      
      if($rest) {
         $arrStr[] = substr($str,$tmpEnd);
         break;
      }
   }
   
   foreach($arrStr as $i => $item) {
      if(!in_array($i,$arrIndexBBCode)) {   
         $arrItem = explode(' ',$item);
         foreach($arrItem as $z => $word) {
            if(strlen($word)>$maxLen) {
               $arrItem[$z] = wordwrap($word,$maxLen,$break,true);
            }
         }
         $arrStr[$i] = implode(' ',$arrItem);
      }
   }
   
   return implode('',$arrStr);
}


_________________
Desktop: CPU: AMD Athlon64 3000+ | MB: Biostar K8T890-A9 | VGA: NVIDIA GeForce 6200 LE 256MB | RAM: 2x 1GB A-DATA DDR 400 MHz Dual Kit | HDD: WD Caviar Blue 320GB | DVD: LG GSA-H10N | Keyboard: Chicony KU-0420 Silver/Black | Mouse: Logitech RX1000 | Zdroj: Corsair CX400 400W | CASE: DELUX DLC-MD370 Black | LCD: 20" Samsung 206BW | Repro: Teac XL-20
Notebook: ACER Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB / Intel HD Graphics | RAM: 4GB DDR3 1066 MHz | HDD: 640GB
Offline

Užívateľ
Užívateľ
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 21.02.07
Prihlásený: 21.02.10
Príspevky: 3991
Témy: 96 | 96
NapísalOffline : 18.01.2009 15:30 | wordwrap & bbcode

stenley: pridaj to do často používaných a užitočných scriptoch :)


 [ Príspevkov: 14 ] 


wordwrap & bbcode



Podobné témy

 Témy  Odpovede  Zobrazenia  Posledný príspevok 
V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordwrap & bbcode (url)

v PHP, ASP

0

210

27.09.2010 19:43

DeiForm

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordwrap + bbcode

v PHP, ASP

2

201

24.02.2010 18:20

B.A.X.O

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

wordwrap odpocitavanie zozradu

v PHP, ASP

2

145

20.09.2012 17:46

Lier

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Symbian & android & iOS & WinMobile

[ Choď na stránku:Choď na stránku: 1, 2 ]

v Smartfóny a tablety

41

1772

15.12.2011 21:16

haffen

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BBCode

v PHP, ASP

2

487

02.12.2007 9:51

pepek92

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

bbcode

v Redakčné systémy

5

740

28.08.2009 16:50

nicram

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

bbcode

v PHP, ASP

2

393

05.11.2008 18:18

Unlink

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

P: War 3 RoCH & TFT, Diablo 2 & LOD

v Predám

1

348

17.05.2011 20:25

KocuR

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BBcode nejde

v JavaScript, VBScript, Ajax

6

545

25.03.2008 13:23

Blackshadow

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BBcode help :)

v PHP, ASP

4

177

17.10.2011 15:17

Lkopo

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

BBcode Edit

v Redakčné systémy

9

540

23.10.2006 13:48

PCMark

Táto téma je zamknutá, nemôžete posielať nové príspevky alebo odpovedať na staršie.

P: AMD Athlon II X3 455 AM3 & DDR3 8Gb & 4Gb

v Predám

6

233

14.12.2012 12:37

MilanYX

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

DELL XPS L502X & Kingston HyperX FURY SSD 120GB & ICY BOX AC642

v SSD disky

11

254

24.12.2014 16:11

Miso122

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

vyhladenie & zmensenie & spestrenie obrazka

v Grafické programy

5

781

12.06.2007 20:22

Devil_SK

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Signature BBCode Controller

v Redakčné systémy

0

264

14.10.2006 15:11

JanoF

V tomto fóre nie sú ďalšie neprečítané témy.

Vyhladavanie v bbcode

v PHP, ASP

4

308

28.01.2008 9:16

stenley



© 2005 - 2017 PCforum, edited by JanoF