Aby nebol uplne OT (nakolko hlavnu myslienku nasej gentlmenskej diskusie dotiahol OP)
Napis nam plz zostavu, disky, OS-y, ako mas nahodeny dualboot a vobec vsetky esencuialne informacie ktore tu uz mali byt ked si si pytal pomoc v prvom rade.
Vobec, toto je velmi unikatny pripad.
JanoF, prave ze sa nehasterime, diskutujeme na fore
shiro: no, debian je tymto znamy, je to serverove distro s upstreamom v ubuntu/minte a podobnych, odkial kedysi preberal balicky (ako je teraz, ozaj neviem)
Na to ake distro (idelane podla uzivatelskej zakladne, oblubenosti a dokumnetacie) si vybrat je distrowatch.com
Android s s kopirovanim problem nema, on sa sprava ako USB-cko, pripojis, zapnes ako USB na telefone(ktoremu vyskoci notifikacia) a kopcis. Widows, neviem.
Ty tak trochu obhajujes konzumnesky sposob zivota a z toho vylpyvajucu hlupost, s cim nemozem vobec suhlasit. (Trosku to prirovnam k tomu ze na mikrvlnke nie je napisane ze do nej nedavajte iPhone pre quickcharge, teda ho tam dam, lebo neviem ako funguje coi uz mikrvlnka, alebo iPhone... rozumies kam tym mierim).
Velke firmy bezia na linuxoch (uz aj MS miestami urcite) a ked nieco potrebuju, tak sito tam nechaju dokodit, cize ja by som sa o linuxakov moc nebal.

Nechces skoncit s davom ludi z ktorych nikto nevie,ak funguje system pod tym krasnym toucscreenom. Predstav si ze zmiznu ludia co vedia robit v konzole, co sa stane? Ono to je skor tak, ze tie "nizsie urovne IT spolocnosti" nepotrebuju tie co nad nimi stavaju, rozumies.

Este k tomu archu. Mas archwiki, kde mas podrobne (ale velmi) navody, ako co spravit. Velmi vela sa tam da relativne bezbolestne (a bez googlenia) naucit. Hentak vediet gentoo by bola parada. (len ma miernu nevyhodu a to, ze musis vsetko kompilovat... no ak vies ako na to, tak mas krasne optimalny system pre svoj HW.