Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 52 ] | 1, 2 |
| Autor | Správa |
|---|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... |
ALT sa nezobrazí keď naň prejdeš myšou, aspoň v vo FFa Opere to tak je. čo si myslím, iba tak ma napadlo, či neni ALT alternative, čože sa zobrazí, ak sa nenačíta obrázok 
_________________ Sorry za prelkepy |
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5403 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
100 bodov, najprv si doštudujte základy html a potom raďte
ALT je alternatívny text, čiže náhrada za obrázok, ktorý sa nezobrazí. TITLE je popisok toho obrázku - čiže to, čo sa zobrazí ak prejdete myšou ponad neho. NIE JE TO TO ISTÉ, nikdy to nebolo to isté, nezamieňajte si to.
|
|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... |
takže nakoniec som si myslel správne  a majú aj nejaký iný význam?
|
Registrovaný: 21.02.06 Prihlásený: 08.12.14 Príspevky: 5403 Témy: 30 | 30 Bydlisko: Bratislava |
Aký iný význam by si ešte preboha chcel? Nestačí ti to? Myslím, že toto je dosť podstatná vlastnosť.
|
|
Registrovaný: 27.07.07 Príspevky: 3948 Témy: 51 | 51 Bydlisko: Bratislava |
len skoda, ze sa ta "definicia" nedodrziava vsade 
_________________ NTB: Acer Aspire 4820TG 14" | CPU: Intel Core i5 2,53 GHz | VGA: ATI Mobility Radeon HD5650 1GB | RAM: 8GB DDR3 1066 MHz | HDD: 1TB SSD WD BLUE |
|
Registrovaný: 10.02.08 Prihlásený: 15.05.17 Príspevky: 2264 Témy: 48 | 48 Bydlisko: Nitra |
ehm a ked sme uz pri tom alt a title, alt sa zobrazi pokal ma nekdo vypnute obrazky, je to povinny element v tagu, aj ked pochybujem ze by nekto mal dnes vypnute obrazky  a co sa tyka opery, je dobra v tom ze viete kam klikate, pretoze aj ked sa vypise title, hned za nim ide, kam ten odkaz miery, cize si viete dopredu overit, kam klikate a nemusite studovat zdrojak  ale to aj len tak, ze ked sme uz tu...
_________________ WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well. |
|
Registrovaný: 02.12.07 Prihlásený: 26.02.13 Príspevky: 1114 Témy: 49 | 49 |
Chmolo píše: ehm a ked sme uz pri tom alt a title, alt sa zobrazi pokal ma nekdo vypnute obrazky, je to povinny element v tagu, aj ked pochybujem ze by nekto mal dnes vypnute obrazky  a co sa tyka opery, je dobra v tom ze viete kam klikate, pretoze aj ked sa vypise title, hned za nim ide, kam ten odkaz miery, cize si viete dopredu overit, kam klikate a nemusite studovat zdrojak  ale to aj len tak, ze ked sme uz tu...
to ani vo FF nemusis sledovat zdrojak  staci ked sa kuknes na status bar 
|
|
Registrovaný: 21.02.07 Prihlásený: 21.02.10 Príspevky: 3984 Témy: 96 | 96 |
tak to máš aj v IE 
|
|
Registrovaný: 10.02.08 Prihlásený: 15.05.17 Príspevky: 2264 Témy: 48 | 48 Bydlisko: Nitra |
no tak ako je to vo FF newem, pretoze mne uuplne najvac vyhovuje opera : zabera na mojom deduskovi malo pamäte, rychlo sa spusta, ma zalozky, rychlu volbu zmensenin 9 stranok, ktore si zadam a hlavne si po vypnuti abo restartnuti PC pamata, ze kde som skoncil a dokonca ma sama prihlasi aj spät  a dalsich vyhodach nehovoriac....toto nie je reklama, je to moj osobny nazor, samozrejme ze kazdy si urobi iny a kazdemu vyhovuje neco ine 
_________________ WYSIWYMGIYRRLAAGW: What You See Is What You Might Get If You’re Really Really Lucky And All Goes Well. |
|
Chmolo píše: no tak ako je to vo FF newem, pretoze mne uuplne najvac vyhovuje opera : zabera na mojom deduskovi malo pamäte, rychlo sa spusta, ma zalozky, rychlu volbu zmensenin 9 stranok, ktore si zadam a hlavne si po vypnuti abo restartnuti PC pamata, ze kde som skoncil a dokonca ma sama prihlasi aj spät  a dalsich vyhodach nehovoriac....toto nie je reklama, je to moj osobny nazor, samozrejme ze kazdy si urobi iny a kazdemu vyhovuje neco ine 
lol, wed to mas aj vo FF, IE nevim, nepouzivam...
hmm, ale myslim ze za to zvrhava na debatu o prehliadacoch  , takze off... 
|
|
prehliadace....no to je tak, poviem len par slov o 3 najpouzivanejsich a nic vac:
IE-kopiruje vsetky ostatne funkcie konkurencnych prehliadacov a kombinuje ich, preto ich kopiruje a kombinuje, pretoze konkurenica je zadarmo ale IE musi pre Microsoft zarabat
FF-prehiladac zamerany hlavne na ochranu pred stiahnutim virov a podobne, dlhe spustanie, inac na nom nic vac nevidim
Opera-kratke spustanie, zalozky mala ako prva, pamata si po vypnuti a otvoreni zaloziek, kde som bol a hlavne zabera malo ram, ma len funkcie, ktore sa vyuzivaju najcastejsie a nema plno zbytocnosti
toto som sice pisal do debaty o webprograme, ale kedze toto su najcastejsie prehliadace, treba o nich vedet secko...  a ked som neco zabudol abo pomylil, tak ma opravte 
|
Chmolo píše: IE-kopiruje vsetky ostatne funkcie konkurencnych prehliadacov
hmm... tak toto by stálo za debatu 
|
emer píše: hmm... tak toto by stálo za debatu 
no tak ja by som rozoberal viac veci...  FF si napr tez pamata de si skoncil ked ho rychlo zavres  taktiez karty... a ma spustu doplnkov ktore niesu blbosti, ale su velmi uzitocne! napr take "fotenie obrazovky" prehliadaca, to je velmi uzitocne ked robis dake screeny.. nemusis orezavat listy a pod.... dalej spusta pluginov na stahovanie videa z youtube a inych stranok... ukazovanie pageranku... stahovanie vsetkych moznych flashov... info o sereveroch, zoom obrazkov... prehliadanie stranok v IE... a to som povedal len zopar co mam nainstalovanych... na oficialnych strankach je ich naozaj kvanta! a su velmi pomocne webmasterom a webdesignerom, ale jak kukam na tvoju (chmolovu) stranku tak tebe to je asi jedno 
|
|
Registrovaný: 26.11.06 Prihlásený: 09.10.24 Príspevky: 4118 Témy: 319 | 319 Bydlisko: HE/BA |
a ako sa vola ten na fotenie stranky? moho by si dat aj link? pls
|
|
Registrovaný: 26.12.06 Prihlásený: 16.11.19 Príspevky: 3971 Témy: 181 | 181 Bydlisko: Nitra / Bra... | |
Registrovaný: 23.02.08 Prihlásený: 27.05.08 Príspevky: 46 Témy: 0 | 0 |
2 emer:
ked sa chces zaoberat programovanim web stranok tak ich nepotrebujes vela  stacia ti uplne kludne tieto
1. validator - kontroluje validitu stranky
2. firebug - na debugovania js hlavne
3. web developer
tieto 3 ti uplne stacia 
|
|
zaoberam sa programovanim stanok a používam iba Validator (v zaklade opery)... a potom pozerám stránky v jednotlivých prehliadačoch  nič viac, a zatim ide všetko ako má 
|
inak ked robis s javascriptom tak je lepsie pozerat si to primarne na IE
mam s tym zle skusenosti, som robil js na mozzile a potom som ho asi 2 dni optimalizoval pre IE 
|
|
s javascriptom nerobím, totálne ho nechápem  maximálne jednoduché veci pre formulár... a IE musí byť vždy hviezda 
|
s js sa daju spravit haluzne veci. napr stranka ktorej obsah sa refreshuje ale stranka sa nerefreshuje 
|
|
no hej, to som už videl  ale tak pre normálne použitie je to nepoužitelné  lebo je to nevýhodne z dôvodu indexácie...
ale dá sa to využiť na íné veci
|
da. podla toho o aku stranku ide a co ma robit 
|
|
Stránka: 2 z 2
| [ Príspevkov: 52 ] | 1, 2 |
|